Within Temptation nu ook op MySpace

Within TemptationWithin Temptation kon natuurlijk niet achterblijven: nu MySpace in Amerika zelfs vaker wordt bezocht dan Yahoo of Google, moet de band ook aan een officiële pagina op de profielensite. En dat is sinds deze week een feit, bericht de band in een nieuwsbrief. Als je het mij vraagt zal het profiel vooral een verlengstuk danwel kopie van de officiële website zijn, en dus voor de Nederlandse fans niet erg interessant. Maar voor een doorbraak in Amerika, kan het zeker van pas komen.
MySpace heeft in korte tijd een stormachtige groei doorgemaakt, zoals dat wel vaker gaat met profielensites. Cu2 is een goed voorbeeld in Nederland, internationaal had je een tijdje Friendster. Maar die sites konden de groei uiteindelijk niet aan en zakten snel weg in populariteit. MySpace leek op de groei voorbereid en zou dus wel eens een blijvertje kunnen zijn.

Vooral in Amerika ben je als band kansloos zonder MySpace profiel. Platenbonzen willen geen demootje meer of een visitekaartje, maar de naam van je profiel op MySpace. Daar bekijken ze wel wat foto’s terwijl ze naar je mp3′s luisteren en lezen bij interesse de bio. Het Utrechtse Gem heeft er al een paar optredens aan overgehouden, ook Voicst profiteert van MySpace. Alleen nog niet zo als bijvoorbeeld Arctic Monkeys of Panic at the Disco. Die bands wisten door te breken dankzij MySpace.

In Nederland is zo’n doorbraak via MySpace nog niet voorgekomen. Maar voor een doorbraak buiten Amerika, zou MySpace wel eens een steuntje kunnen zijn voor Within Temptation.

Zie ook:
- Tiësto heeft personeel om vriendjes te maken
- Voicst profiteert volop van Myspace
- Within Temptation steekt de oceaan over
- Dvd Within Temptation streaming op internet gelekt

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Within Temptation nu ook op MySpace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>