Coparcks derde plaat in première gegaan


Eigenlijk gaat The 3rd Album van Coparck pas morgen in première. Maar gisteren gaf de band al een exclusieve showcase in Desmet Studio's. NLpop was er bij.
Want uw redacteur is best wel een beetje fan van Coparck. Al twee albums geleden zelfs. Birds, Happiness and still not Worried heeft heel wat uren in mijn cd-speler doorgebracht. Die tweede plaat was bijkans nog mooier. En dat leverde een reclamehit op: World of Tomorrow. Jeweetwel, uit de kaas-reclame van die vrouw met twee grote, ronde kazen om haar middel.

En nu is er dus nummer 3, vrij fantasieloos The 3rd Album genoemd. Ook dit album staat vol potentiële reclameliedjes: stemmige gitaren, mooie keyboards en synthesizers en natuurlijk dat hese stemgeluid van zanger Odilo Girod.

The 3rd Album is een stuk minder vurig dan zijn voorgangers. Bij vlagen wordt het tempo iets opgevoerd, zoals op God Dress America, vaker maakt Coparck mooie luisterliedjes.

Live komen die allemaal best mooi uit de verf. Melodieus, pakkend en vaak mooi uit te bouwen met instrumentale uitstapjes. En toch werd ik nog nergens echt gegrepen. Misschien is het allemaal iets te veel rustige nummers van het goede? Coparck viel zeker niet saai te noemen gisteren, maar iets meer afwisseling had geen kwaad gekund.

Morgen in de Melkweg is de officiële albumpresentatie. Wellicht zijn de heren dan iets minder nerveus en durven ze meer te vlammen. Want dan kunnen ze zeker, getuige ook dat eerste album.


Oja. 3VOOR12 heeft gisteren alles gefilmd. Vanaf zaterdag is het optreden Concert van de Week, wat zoveel betekent dat het elke dag meermalen voorbij komt op het digitale kanaal 3VOOR12tv. In de uitzending van 3VOOR12.TV op Nederland 3 wordt het optreden donderdag 11 januari uitgezonden. Wie weet ziet u daarin ook uw redacteur voorbijkomen!

Zie ook:
- Coparck geeft eigen krant uit
- Coparck begint aan de derde

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>