Na Noorwegen valt ook Amerika voor Lost van Anouk

Anouk is nog nooit zo dichtbij een doorbraak in Amerika geweest als nu. Sterker nog; ze is al in de Amerikaanse charts te vinden. Lost staat momenteel op nummer 49 in de Top 100 Songs on iTunes US. Net als in Noorwegen is er plotseling veel belangstelling voor het nummer uit 2005 doordat het in een populair tv-programma is gebruikt.

Moesten de Noren de ballad van Anouk leren kennen door Norway's Got Talent, in Amerika is Lost te horen in het populaire tv-programma So You Think You Can Dance, dat toevallig komend najaar op RTL 5 debuteert. Al twee keer hebben de makers van het programma Lost gebruikt, waarna de digitale verkoop omhoogschoot.

De muziekindustrie mag dan heel hard boe roepen over digitale verspreiding en schande spreken van inkomstenderving, ik denk dat zonder internet heel Lost nooit te horen was geweest in Norway's Got Talent of So You Think You Can Dance. Ha!

Nu maar hopen dat de platenmaatschappij van Anouk snel in actie komt. Bij de Noorse doorbraak beklaagde Anouk zich er over dat er maar geen promotie op gang kwam. En nu is Noorwegen een relatief kleine markt, Amerika daarentegen…. ik duim voor je Anouk!

Update 22.00 uur
: Inmiddels is ook Perez Hilton begonnen met het hypen van Lost.

Bekijk een fragment met Lost in So You Think You Can Dance:

Zie ook:
- Anouk werkt aan bluesplaat
- Anouks Lost op 1 in Noorwegen
- Anouk uit onvrede over platenmaatschappij EMI
- Anouk scoort top 10-hit in Noorwegen dankzij Norway's Got Talent

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Na Noorwegen valt ook Amerika voor Lost van Anouk

 1. Tom

  Het staat nu al op nummer 46!!!!

    /   Reply  / 
 2. Jos van Praag

  Inmiddels 45

    /   Reply  / 
 3. bart

  “De muziekindustrie mag dan heel hard boe roepen over digitale verspreiding en schande spreken van inkomstenderving, ik denk dat zonder internet heel Lost nooit te horen was geweest in Norway’s Got Talent of So You Think You Can Dance. Ha!”

  kun je dat eens beter uitleggen? het is me niet duidelijk over welke digitale verspreinding je het precies hebt en wie er hier dan gebruik van maakt?

    /   Reply  / 
 4. Herman

  Daarmee bedoel ik: dankzij internet kunnen artiesten veel makkelijker internationaal opereren. De muziekindustrie zou het niet als bedreiging moeten zien, maar als kans. Dus niet miepen over torrents, kazaa, eMule en al die andere vormen van sharing. Dat is de toekomst.

    /   Reply  / 
 5. Benny12345

  Dit is toch geweldig voor Anouk… hoop idd voor dr platenmaatschappij er iets mee doet

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>