De muziek van Boney M naar West End

Eén van de grootste complimenten die je als muzikant kunt krijgen, is als je muziek wordt gebruikt voor een musical. De dames en heren van ABBA zijn er bijvoorbeeld reuzetrots op, maar ook Boney M kan nu gaan glimmen. Want de succesvolle musical Mamma Mia bracht musicalmaker Frank Farian op het idee om een musical te maken rondom de disco-klassiekers van Boney M. Net als in Mamma Mia wordt in Daddy Cool niet het verhaal van de band vertaald, maar een verhaal rondom een straatbende uit London in de jaren zeventig.
Goed, de muziek van Boney M is niet zo mythisch of legendarisch als die van ABBA, maar de Nederlandse formatie heeft toch heel wat succes geboekt. En daarvan was Daddy Cool geen eens de grootste. Maar ja, een musical met de naam By The Rivers Of Babylon klinkt meteen zo christelijk en ook bij Ma Baker krijg je niet het juiste idee. Hooray Hooray is te nietzeggend en dan ben je door de grootste hits van Boney M heen. Hoe dan ook: leuk, en spannend of de musical ook andere landen weet te halen.

Zie ook:
- Nieuwe single Boney M’s Bobby?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>