NLpop-belofte voor 2015: Sumera

Beste Nederlandse release volgens buitenlandse popliefhebbers

De feestdagen naderen en zo breekt ook de tijd van de onvermijdelijke lijstjes weer aan! Net als vorig jaar ook in 2014 een NLpop-belofte waarvoor zo’n 40 buitenlandse popliefhebbers nieuwe Nederlandse releases beoordeeld hebben.

Dit is geen hitlijst want ik kies zelf één nieuwe release per maand. Ik vind het tof om te weten hoe Nederlandse producties in het buitenland vallen. De jury bestaat uit ruim 40 gepassioneerde muziekliefhebbers van over de hele wereld!

NLpop-belofte Top 3 van 2014

1. Sumera • Wolf (143 punten)
2. Mike Mago & Dragonette • Outlines (121 punten)
3. R3hab & Nervo & Ummet Ozcan • Revolution (103 punten)

Vorig jaar was Thomas Azier (Ghostcity) de winnaar van de NLpop-belofte verkiezing, gevolgd door Sandra van Nieuwland (Hunter) en Sharon Doorson (High On Your Love). Thomas lanceerde dit jaar zijn vette debuutalbum Hylas. Sindsdien tourt hij door heel Europa. Komend weekend speelt hij in Rusland!

Sumera lanceerde in oktober de veelbelovend sterke single Wolf. In januari staat zij op het toonaangevende festival Eurosonic Noorderslag. Met producer Rutger Hoedemaekers (Bart Constant) en schrijver Dimitri Tikovoí legt zij de laatste hand aan haar debuutalbum. Kortom, een schitterende NLpop-belofte voor 2015!

Video: Sumera’s Wolf • iTunes • Spotify (Foto: Jan Lenting)

Volg Sumera ook op Twitter en Facebook

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “NLpop-belofte voor 2015: Sumera

 1. MASH

  Wauw! Kan zij niet naar het songfestifal? Prachtig.

    /   Reply  / 
 2. BéTé

  De kracht van dit nummer ligt in de eerste 1,5 minuut… duidelijk een verrassingsaspect. Erg mooi.
  Daarna kabbelt ‘t wat voort en wordt ‘t saai en verlies je de aandacht. Dus daar zul je het ESF zeker niet mee winnen.

  Als het nummer écht zo goed was dan was het wel breder opgepakt en een hit geworden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>