Popcoalitie: 4 miljoen voor buitenlandse doorbraken

Maar wat moet je doen als je nog geen ingang hebt via organisaties?

‘Pop, dance en urban zijn een belangrijke industrie geworden met bands, acts en dj’s die de wereld over vliegen’, zo schrijft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker in een persbericht. Zij trekt daarom direct 190.000 euro uit om het initiatief van de zogenaamde Popcoalitie een kickstart te geven.

De Popcoalitie is een publiek-private samenwerking van NPO 3FM, producenten, muziekopleidingen, managers, vakbonden en een reeks aan organisaties in onze muziekindustrie waaronder Buma Cultuur en het Fonds Podiumkunsten.

Die laatste twee zullen van 2017 tot 2020 jaarlijks beide 500.000 euro vrijmaken om te investeren in werk van Nederlands poptalent in het buitenland.

Wat moet je als artiest of manager doen als je nog geen ingang hebt via de aangesloten organisaties en mee wil profiteren van de regeling? Neem contact op met de popcoalitie. Kijk wat de mogelijkheden zijn, stel een plan op, enzovoort.

Regel je op eigen houtje optredens en promotie in het buitenland dan kan je bijvoorbeeld bij het Fonds Podiumkunsten een subsidie aanvragen voor enkel de reiskosten. Let dan wel op alle voorwaarden en het nodige papierwerk.

Nederlandse muziekexport: 159 miljoen euro
Internationale doorbaak van Natalie La Rose
Glennis Grace jaagt Amerikaanse droom na (video)
Policeman van Eva Simons naar de States (video)
Caro Emerald weigerde Amerikaanse platendeal
Nederlandse popsuccessen in de Verenigde Staten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>