Hit of Shit: R3hab & Nervo & Ummet Ozcan – Revolution

Kickass multinationale collaboratie met twee Nederlandse top-dj’s

Je moet van dance houden om deze release op waarde te kunnen schatten, maar persoonlijk vind ik dit geweldig. De Nederlandse dj’s R3hab en Ummet Ozcan samen met het razend populaire Australische electro-dance duo Nervo!

Heel erg lekker nummer. Zoals vaker gaat zo’n dance-release in stappen. Eind november kwam eerst de Instrumental Mix uit. Vervolgens op 17 december de videoclip, en daarna op 6 januari de Vocal Mix (van 5 minuten) op Beatport.

Ze doen het uitstekend. De Vocal Mix staat sindsdien sterk in de top 10 op Beatport en de videoclip is al bijna 2 miljoen keer bekeken. De Instrumental Mix scoorde evenwel vrij mager, ergens tussen 80ste en 100ste plek in iTunes.

Daar komt nu hopelijk verandering in want eergisteren is ook de Radio Mix gelanceerd! Voor popfans en de algemene charts zijn radio edits van dance-releases bijna altijd onmisbaar, en van Revolution komt ie precies op tijd.

Revolution is een kickass multinationale collaboratie. R3hab (echte naam Fadil El Ghoul) is een Nederlander van Marokkaanse en Algerijnse komaf, Ummet Ozcan is een Nederlander van Turkse komaf, en Nervo bestaat uit de Australische tweeling Miriam en Olivia Nervo. De clip is geregisseerd door een Fins duo.

Download Revolution (Radio Mix) op iTunes

R3hab & Nervo & Ummet Ozcan - Revolution

Loading ... Loading ...

R3hab Tw en Fb • Ummet Tw en Fb • Nervo Tw en Fb

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Hit of Shit: R3hab & Nervo & Ummet Ozcan – Revolution

 1. Jayden

  te gekke track. de versie zonder Nervo is er wel al een heel tijdje. Langer dan november zelfs.

  Sta er van versteld dat de Nederlandse Dance industrie nog steeds blijft groeien en groeien!

  Trouwens… DO komt ook een nieuwe dance track met Michael Mendoza (man van Kim Feenstra). Blame It On Love heet het nummer en zal eind Maart internationaal verschijnen, na haar zwangerschapsverlof. vorige week is wel al de club mix vrijgegeven via Beatport zodat de track al de clubs in kan. http://www.youtube.com/watch?v=2XQOlpJcKiY. is deze al te beluisteren.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Waarom een item over een ‘aftermovie’?

   Staat al sinds juni vorig jaar online, heeft 408 views (!) en is ook nog in mono.

     /   Reply  / 
  2. Marcus Lucas Auteur

   Bedankt voor de tip! Klinkt lekker hoor, maar in dit geval misschien handiger om de singlerelease even af te wachten.

     /   Reply  / 
 2. Jayden

  @ Johan. In de aftermovie zit de nieuwe single van Mendoza & Do verwerkt zei ik al. Het ging even puur om de audio. Natuurlijk niet om de aftermovie.

  Ik werk zelf in de muziek en zal even uitleggen waarom er zulke aftermovies zijn. Veel mensen weten dat namelijk niet. zo’n filmpje gaat bijv. naar (Amerikaanse) boekers zodat ze een act kunnen zien voor ze hem boeken voor het nieuwe festivalseizoen. Dit is op zich wel gebruikelijk bij acts die nog niet zo bekend zijn zoals Mendoza. Meestal is er dan recent werk in te horen. Mendoza heeft blijkbaar gekozen voor zijn aankomende single die aan het begin van het festivalseizoen uitkomt.

  De aftermovie is overigens pas sinds gisteren vrijgegeven en dus sinds toen pas openbaar op Youtube. Voor de single die er in te horen is zal in Nederland nog geen promo gedaan worden door Do omdat de release pas eind maart/begin april is… dus de lage views zijn vrij normaal aangezien dit filmpje alleen voor boekers en toevallige clicks is.
  In feite is het dus een soort kennismakingsfilmpje waar ‘new upcoming music’ van de DJ in verwerkt zit.

  @ Marcus, inderdaad wel leuker als de clip er ook bij is.

    /   Reply  / 
  1. Nico

   Prima uitgelegd. Bedankt.

     /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

   Interessant.
   En waarom in mono?

     /   Reply  / 
 3. Jayden

  Geen idee waarom het team van Mendoza heeft gekozen voor mono. ik had er persoonlijk ook niet voor gekozen. wellicht bewust vanwege de track die nog over 2 maanden moet verkopen?!

    /   Reply  / 
  1. Nico

   Omdat mono meer power geeft op de dansvloer? (Loudness war).

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>