Hit of Shit: Hardwell ft Chris Jones – Young Again (video)

Waar is de levenservaring? Te veel een risicoloos samenraapsel

Young Again is geweldig goed geproduceerd, dat is het probleem niet. Die kwaliteit is, verwend als we zijn, de Hardwell standaard. Maar het thema en die tekst, come on! Hardwell is 26 en wil zich weer een jongetje voelen. Good Lord!

‘When I was a boy, I dreamed of a place in the sky, playing in the fields, battling with my shields, bows made out of twine, I wish I could see this world again, through those eyes, see the child in me, in my fantasy, never growing old.’

Dit thema is al in veel songs behandeld, en veel beter. Met zware melancholie die je tot tranen kan roeren, of met een lichtheid die je optilt. Maar Young Again hangt overal een beetje tussenin. Ik erger me daar verschrikkelijk aan.

In de promotekst staat een term die opvalt: “mass appeal”. Best veelzeggend. Het spijt me echt. Dan kan je de nummer 1-dj van de wereld zijn – vanavond horen we of hij dat voor het tweede jaar op rij wordt – maar dat betekent toch niet dat je met dit soort geesteloze samenraapsels aan kan komen kakken. Juist niet!

Ik stel me aan. Dat betekent het wel. Young Again scoort top 3 in iTunes en wordt hoog gewaardeerd. 538 heeft dit brouwsel zelfs uitgeroepen tot Dancesmash.

Dus ik ben blijkbaar de enige die dit een stap te ver vindt gaan. Dance-tracks staat natuurlijk lang niet altijd bekend om hun lyrische diepgang, dus de lat ligt al niet hoog, maar dit grenst volgens mij aan de overbodigheid. Nogmaals: sorry.

Het mag duidelijk zijn dat ik persoonlijk niet weg ben van dit nummer, maar ik hou van Hardwell en blijf hem uiteraard wel een geweldige dj en producer vinden.

Young Again op iTunes en Spotify

Hardwell ft Chris Jones - Young Again

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of Shit: Hardwell ft Chris Jones – Young Again (video)

 1. Kev

  Slecht gejat en slap aftreksel van Armin van Buuren songs.

    /   Reply  / 
 2. Johan van de Velde

  De tekst van dit liedje stoort mij niet zo, maar het flauwe synthesizer melodietje des te meer.

  Begrijp niet zo goed waarom en waarvoor je tot twee maal toe je excuses aanbiedt, Marcus.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>