Hit of Shit: Lady Bee ft Rochelle – Return Of The Mack

Hypernerveuze Heldens-remix van remake jaren ’90-eendagsvlieg

Zo extatisch als ik ben over de 2015-versie van Show Me Love, zo geschokt ben ik over de nieuwe single van de Nederlandse dj-producer Lady Bee (echte naam Bianca Latupapua) met vocalen van Rochelle, geremixt door Oliver Heldens.

De originele Return of the Mack werd in 1996 uitgebracht door de Britse R&B-artiest Mark Morrison. Het was zijn enige grote internationale hit, dus eigenlijk een eendagsvlieg. Bij het beoordelen van deze nieuwe versie ben ik bevooroordeeld omdat ik het origineel een behoorlijk zeiknummer vind.

Gezien de stijl van de lyric video lijkt de remake bedoeld als hippe retro. Objectief bekeken vind ik ‘m eigenlijk best goed gelukt. Het zit allemaal prima in elkaar.

Check ook de Lady Bee-versie. Die is minder nerveus geproduceerd dan de Heldens-remix. Daar zit ook nog een verhaal achter. De remix schijnt een bootleg te zijn van de remix die Oliver vorig jaar maakte van Latch van Disclosure ft. Sam Smith. Ingewikkelde toestand… een remix van een remake die een bootleg is.

Maar oké, sowieso positief is dat ze Rochelle hebben gevraagd voor de feature. Zij is een hele sterke vocalist en verdwijnt niet in de vergetelheid. Mede dankzij de hit Shotgun die zij scoorde met Yellow Claw blijft zij gelukkig in the picture!

In iTunes valt de nieuwe Return Of The Mack momenteel nipt buiten de Top 100, met een virtuele 106e plaats. Op YouTube wel al meer dan 200 duizend views!

Return Of The Mack op iTunes en Spotify

Lady Bee ft Rochelle - Return Of The Mack

Loading ... Loading ...

Video: lyric video (Oliver Heldens Remix)

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Hit of Shit: Lady Bee ft Rochelle – Return Of The Mack

 1. Yoshi

  Rochelle die in the picture blijft?

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Ja joh ik bedoel ze blijft in the picture bij dj’s en producers, als zangeres. Niet zoals Esmée die in een ijszaak ging werken en geen officiële releases meer had.

     /   Reply  / 
 2. Rik

  Rochelle doet mij denken aan Floortje, talentvol maar ze floppen telkens. Rochelle in de nieuwe voice?
  Genoeg daarover: gave plaat van Lady Bee!

    /   Reply  / 
 3. Johan van de Velde

  Ik ben nieuwsgierig waarom je “zo geschokt” bent over dit product, Marcus.

  Je legt dat niet uit in je bericht.

    /   Reply  / 
  1. yoshi

   Ja dat kon ik er ook niet helemaal uithalen?

     /   Reply  / 
   1. Henk

    Ben ik ook wel nieuwsgierig naar eigenlijk. Maar ik denk dat je het te simpel vindt hoe deze remix is gemaakt. Ik vind dat wel, gewoon saai.
    Ik vond Rochelle destijds één van de beste winnaars sinds tijden van al die talentenjachten, ik vond ze toen onderscheidend. Wel fijn dat ze zo toch nog bezig blijft.

      /   Reply  / 
   2. Marcus Lucas Auteur

    Ik bedoelde het in contrast met de remake van Show Me Love. Die vind ik geweldig. Persoonlijk heb ik ‘Return Of The Mack’ altijd een zeiknummer gevonden, maar objectief gezien is deze remix best goed gedaan.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Je herhaalt nu in feite wat je al eerder schreef.

     Waarom je “zo geschokt” bent, begrijp ik nog steeds niet goed.

       /   Reply  / 
     1. Marcus Lucas Auteur

      Ik ben geschokt over de keuze van het nummer, de nerveuze remix, dat het een bootleg is. Over het hele geval.

        /  
 4. BéTé

  Als Rochelle de juiste producer & manager tegen het lijf loopt (en ja dat kan nog steeds!!) wordt ze beroemder dan Floortje, Lisa Lois, Esmee Denters, Sumera en Sharon Doorson bij elkaar :)

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Ben ik met je eens. En ze moet natuurlijk iemand kennen die hele goede liedjes voor haar schrijft. Want daar stranden de meeste talentenjachtdeelnemers door. Het ontbreekt hun aan goede en nieuwe liedjes.

     /   Reply  / 
  2. Johan.van.de.Velde

   Denk dat Rochelle hier een beetje wordt overschat.

   Simon Cowell heeft haar ooit gezegd dat ze eruit ziet als een popster. Dat is waar. Maar als zangeres is ze niet al te begaafd.

   Ik heb haar ‘Pricetag’ zien (en horen) uitvoeren, waarbij ze ritmisch nogal zwak overkwam.

     /   Reply  / 
   1. Yoshi

    Tja… terukomend denk ik dat elke Nederlandse arties met een goed management en producer ver kan komen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Als je bedoelt dat iedere artiest kan scoren, zolang ze maar een goede manager en producer hebben, dan ben ik het toch ernstig oneens met je, Yoshi.

     Productie en management zijn natuurlijk best belangrijk, maar het kan een artiest met weinig talent niet aan een echte carrière helpen.

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>