Sam Feldt ziet een verschuiving in de dancescene

Show Me Love nieuw binnen op vierde plaats in Britse Singles Chart

De 21-jarige Nederlandse dj en producer Sam Feldt staat met Show Me Love op dit moment in meer dan tien landen in de iTunes Top 100. Hij kwam bovendien deze week binnen op de vierde plaats in de invloedrijke Britse Singles Chart.

In een interview met jongerenkrant 7Days vertelt Sam over zijn doorbraak. Ruim anderhalf jaar geleden switchte hij van electro en big room-platen naar diepere house. Zelf omschrijft Sam zijn muziek als ‘tropische house, melodisch en vrolijk’. Tot zijn verbazing pikte platenlabel Spinnin’ Records hem daarna snel op.

Sam duidt de veranderingen in de dance: ‘Ik heb het idee dat er een verschuiving gaande is in de dancescene. In plaats van hard gebeuk komt de nadruk steeds meer te liggen op melodieën, pure muziek. Mijn stijl past daar perfect bij.’

Hele interview op sevendays.nl

Hit of Shit: Sam Feldt ft Kimberly Anne – Show Me Love
Hit of Shit: Sam Feldt & The Him ft ANGI3 – Midnight Hearts

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sam Feldt ziet een verschuiving in de dancescene

  1. Johan van de Velde

    Die verschuiving is, al een tijdje bezig (met name in de UK), maar Nederland hield nog wat langer vast aan de kermis-achtige Trance-dance van deejays als Afrojack, Tiesto e.a.

    Gelukkig lijkt een deel van de nieuwe lichting Nederlandse deejays goed méé te komen met deze toe te juichen trend.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>