Songfestival: Raffaëla te duur, Edsilia tweede keus?

NLpop was enigszins verrast toen bekend werd dat Edsilia Rombley voor Nederland zou meedoen aan het Songfestival. Want iedere Songfestival-bobo had Raffaëla al getipt voor de kandidatuur. Nu blijkt dat de Idols-winnares te duur was voor de NOS, die het evenement samen met de Vara organiseert. Qua kijkcijfers haalt het voor de NOS niet uit wie er wint, dus is er ook geen oneindig budget. Dat terwijl producer Eric van Tijn met Raffaëla het onderste uit de kan wilde halen, en daar hangt ook een prijskaartje aan.

"Als ik meedoe, wil ik ook winnen", zegt Eric van Tijn in De Volkskrant. "Maar als je écht kans wil maken, moet je een superprofessioneel team neerzetten. Dan moet je niet alleen een goede zangeres en een goed lied hebben, maar ook een topregisseur, een topchoreograaf en topdanseressen. Je moet de absolute top hebben. Wij hadden daar plannen voor. Die vereisten een heel hoog budget, ja."

Het Idols-jurylid vertelt ook over zijn eerdere ervaringen met Edsilia Rombley. Samen met zijn muziekpartner Jochem Fluitsma schreef hij namelijk het nummer Hemel en Aarde. Toen waren er volgens Van Tijn teveel mensen betrokken bij de act. "Wij deden destijds mee met Edsilia, en toen mochten we van het management bijvoorbeeld haar jurk niet zien. Het was een belachelijke jurk; ze zag eruit als een soort oma. Een gênante vertoning."

Velen zien inmiddels weinig meer in Raffaëla omdat we al een tijd niets meer van haar hoorden. Toegegeven: haar debuutalbum was een niemendalletje. Maar ik ben er van overtuigd dat ze het in zich heeft om wel een mooie plaat op te nemen. Naar verluidt verschijnt er aan het einde van dit jaar een cd. Ik houd mijn vingers gekruist.

Zie ook:
Edsilia Rombley mikt op 300 miljoen man
Edsilia zingt Nooit Meer Zonder Jou in Helsinki
Niet Raffaëla maar Edsilia naar Songfestival

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Songfestival: Raffaëla te duur, Edsilia tweede keus?

 1. Robin

  Ik denk eerlijk gezegt dat we Raffaela ook nooit meer terug gaan zien!

  Jammer opzich, want ze is geen slechte zangeres.

    /   Reply  / 
 2. Teddy

  Nee ze is juist 1 van de besten!

    /   Reply  / 
 3. natalie

  ik denk eerlijk gezegD dat het wel mee zal vallen en dat ze straks een ijzersterke comeback maakt.

    /   Reply  / 
 4. chansadres

  Ik denk dat Edsilia een betere zangeres is als Raffaëla. Dus ik ben blij dat de NOS haar heeft gekozen. Raffaëla was puur een hype maar is niet de beste zangeres.

    /   Reply  / 
 5. melanie

  zijn ze helemaal gek geworden ze moet raffaela sturen niet edsilia als ze tenminste nog een kansje willen maken op t songfestival…
  Of nog beter stuur Richy :D zeker dat we dan gaan winnen :P

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Gordon: Stuurgroep met Eurovisie Songfestival in NL redden | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>