Pinkpop 2009 gaat tweede dag in met De Staat, Kyteman en Krezip


Pinkpop is inmiddels in alle hevigheid losgebarsten. Gisteren was de eerste dag van het zonovergoten festival waar acts als Elbow, Noisettes en Bruce Springsteen diepe indruk maakten. Vandaag begint de muziek al om 12.00 uur en is er ook een uitzending op tv. Bovendien zijn er vier Nederlandse acts in de programmering te ontdekken: Rowwen Heze, De Staat, Kyteman en Krezip.

Rowwen Heze kan een thuiswedstrijd spelen; de band komt zelf uit Limburg. Het is niet de eerste keer dat Jack Poels en zijn mannen op Pinkpop staan. De vorige keer was het goed voor een feestje met veel bier.

De Staat is relatief nieuw en zal bij velen nog niet bekend zijn. Ondanks juichende recensies over het album en een sterke live-reputatie. De band beloofde eerder deze week 40 minuten non-stop te gaan knallen. Ik voorzie nu al een recensie met een heel hoog cijfer bij de vrienden van 3VOOR12.

Kyteman komt met zijn hele orkest langs. De naam van Colin Benders en zijn gezelschap is snel rijzende, mede dankzij enkele optredens in De Wereld Draait Door. Afgelopen week coverde Kyteman nog het nummer Shine van De Toppers, vanavond kun je meer werk verwachten van de eigen plaat.

En dan Krezip. Last-minute opgetrommeld door het uitvallen van Depeche Mode. Enkele leden zijn halsoverkop teruggekomen van vakantie. Maar hoe mooi is het om je carrière af te kunnen sluiten op het festival waar het ooit allemaal begon? Volgende maand nog twee officiële afscheidsconcerten, maar voor nu al een officieus afscheid. Pak de tissues er maar bij, dat wordt janken bij Sweet Goodbyes!

Op Nederland 3 kun je vanaf 22.20 uur kijken naar een registratie van de eerste twee dagen. Morgen is er een langere registratie. Op de festival-site van 3VOOR12 blijf je van seconde tot seconde op de hoogte dankzij de Mashup en natuurlijk de vele recensies, de live-uitzending en de audio- en videostreams.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>