Bezoeker Decibel Outdoor Festival overleden door hitte

Treurig nieuws over het Decibel Outdoor Festival dat afgelopen weekend plaatsvond in Beekse Bergen in Hilvarenbeek. In het ziekenhuis in Tilburg is zondagochtend een 19-jarige bezoeker van het dancefestival overleden.

Dat maakte de politie maandag bekend. Door oververhitting werkten meerdere organen niet meer. Drugsgebruik is een mogelijke oorzaak, maar de politie kan dat niet met zekerheid zeggen. Het slachtoffer raakte zaterdagavond onwel op het festivalterrein.

Organisator b2s wenst de nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit tragische verlies van hun dierbare. Ze benadrukken dat er adequaat is gehandeld door de EHBO, en het slachtoffer binnen 11 minuten naar een ziekenhuis is gebracht.

In totaal moesten zes bezoekers van het dancefestival naar het ziekenhuis omdat ze onwel werden of door botbreuken. Het Openbaar Ministerie maakte zondag bekend dat 41 mensen tijdens Decibel Outdoor zijn aangehouden, vooral voor drugsfeiten.

Trailer van Decibel Outdoor Festival 2012:

Video op Youtube

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Bezoeker Decibel Outdoor Festival overleden door hitte

 1. natasjade

  Dit moet opgepakt worden door de landelijke media! Ik was afgelopen zaterdag ook op dit feest, voor 1 flesje water moest er 5 euro betaald worden. Bij de toiletten was er een (beperkte) mogelijkheid om dit bij te vullen. Bitter en niet gepast om als nabestaande 1 dag na overlijden uitgerekend van deze organisatie te moeten vernemen dat ze je sterkte komen wensen met het verlies! Er zal wel snel gehandeld zijn, echter als organisatie heb je ook de verantwoording voor het welzijn van de bezoekers behalve deze financieel leeg te knijpen!

    /   Reply  / 
 2. Marcus Lucas Auteur

  Inderdaad, Natasja. Ik zat ook te denken.. misschien kunnen ze het verplicht maken dat festivals bij temperaturen boven de 30 graden gratis water aanbieden. Bij Lowlands hadden ze wel gratis watertappunten. Dat zal wel geld kosten maar het kan van levensbelang zijn. Maar ja, je zou denken dat ook zonder verplichting een organisatie zorgt dat er genoeg waterpunten zijn met dit tropische weer.

    /   Reply  / 
 3. vinn

  Sorry, maar het is toch logisch dat je, je water niet kan bijvullen. Ze willen er toch aan verdienen, je kan vaak voor 1 muntje (dus zon 2,50) wel een glas water kopen.

    /   Reply  / 
 4. Kleinesheep

  Het is toch bizar dat je voor een flesje water 2 muntjes van 2,50 p.s. moet betalen. Dat ze er aan willen verdienen à la, maar 5 euro is gewoon veels te veel. Een half muntje lijkt me dan meer van toepassing, is als nog 1,25, een vrij normale prijs in mijn ogen!!

    /   Reply  / 
 5. jack

  ik ben het er helemaal mee eens dat ze gratis water uit moeten delen , desnoods met een bonnen systeem b.v. 3 flesjes per bezoeker . maar het is ook een publiek geheim dat er op zo’n feesten nogal wat snoepjes en poedertjes gebruikt worden en als je dan jezelf en je vrienden niet goed in de gaten houd wie zijn verantwoording is het dan ? eenieder is vrij om te doen wat hij / zij wil en dope neem je vrijwillig .

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Jaaroverzicht: Best of NLpop in 2012 (video) | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>