Met dit liedje wil Gordon voor Zwitserland naar Songfestival

LA The Voices doet mee aan Zwitserse internetselectie met Wild White Horses

Dat werd vanavond in Carlo & Irene: Life 4 You bekendgemaakt. De afgelopen 24 uur hebben fans gestemd op drie liedjes. Dat kon op de websites van Songfestivalweblog, Life4You en RTL Boulevard. Wild White Horses kreeg de meeste stemmen.

Het is een bombastisch musicalachtig nummer in de stijl die we van LA The Voices kennen. Mijn pakkie an is het niet, maar wie weet halen ze het. Vorig jaar werd de Zwitserse finale gewonnen door poprockduo Sinplus met de song Unbreakable. Daarmee eindigde Zwitserland 11e in de halve finale van het Eurovisie.

Nu volgt voor LA The Voices een grote internetselectie voor de Zwitserse nationale finale. Die open selectie wordt georganiseerd door de Duitstalige omroep van Zwitserland. Er zijn op dit moment ruim 120 inzendingen. Lys Assia, de winnares van het allereerste Eurovisie Songfestival in 1956, doet ook mee. Bekijk alle inzendingen hier.

Vier plaatsen in de Zwitserse nationale finale komen uit die selectie. Internetstemmen tellen voor de helft mee, de andere helft wordt bepaald door een vakjury. Naast die vier kiest de Franstalige omroep ook twee finalisten en de Italiaanstalige omroep nog eens drie finalisten. Die vijf worden intern door de betreffende omroepen gekozen.

Bekijk en beluister LA The Voices met Wild White Horses:


Video op Youtube

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Met dit liedje wil Gordon voor Zwitserland naar Songfestival

 1. Pingback: LA The Voices wil voor Zwitserland naar Songfestival | NLpop

 2. Johan van de Velde

  Koefnoen hoeft dit niet te persifleren.
  Dit is al een persiflage.
  Dit kan toch echt niet (meer)?

    /   Reply  / 
 3. Calypso

  Gordon, ik hoop echt dat jij en je groepje door de Zwitsers gekozen worden om naar het Festival te gaan. En natuurlijk dat je in dezelfde voorselectie komt als Nederland – het is weleens leuk voor de inzending van ons land om niet op de laatste plaats te eindigen. Wellicht ook een optie om je tot Zwitser te laten naturaliseren en daar permanent te gaan wonen?

    /   Reply  / 
 4. @lbert

  snurk snurk, arme Gordon en al weer is het niks voor het Songfestival, is het een left over van hun laatste album ?

    /   Reply  / 
 5. Iren

  Neuh, wordt weer niks. Zero points & scram.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: WTF! Video: Gordon twijfelt over Anouk op Songfestival | NLpop

 7. pieter

  Mijn god, zijn uitspraak is zo slecht! Van iedereen trouwens! Ga eerst eens naar de nonnen om normaal engels te leren! Over Maauntens… niet te doen gewoon! Weet je, laat hem dan lekker bij de nonnen blijven!

    /   Reply  / 
 8. Pingback: JAAROVERZICHT: Best of NLpop in 2012 (video) | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>