Vanavond 2e halve finale Eurovisie Songfestival 2013

Update 18/5: Complete Handleiding Finale Eurovisie Songfestival 2013

Wie zijn mogelijke concurrenten voor Anouk in finale van Eurovisie Songfestival?

Update: Dit zijn alle finalisten uit de tweede halve finale: Azerbeidzjan, Finland, Malta, IJsland, Griekenland, Armenië, Hongarije, Noorwegen, Georgië, Roemenië.

Nu onze eigen Anouk de finale heeft bereikt, en het er niet op lijkt dat we in de onderste regionen zullen eindigen, leeft het Songfestival in Nederland als nooit tevoren.

Vanavond live op Nederland 1 bij de Tros de tweede halve finale waarin de overige tien plaatsen in de finale van aankomende zaterdag worden ingevuld. Trijntje Oosterhuis voegt zich bij Daniël Dekker en Jan Smit om het geheel van commentaar te voorzien. Voordat we de favorieten kort bespreken, eerst een toelichting op de grote finale van zaterdag.

Geplaatst voor de finale, en dan?

In tegenstelling tot eerdere jaren wordt er niet meer geloot voor de exacte volgorde waarin wordt opgetreden. De productie bepaalt die volgorde, officieel om afwisseling in de show te garanderen, maar de Zweedse Songfestivalgoeroe Christer Björkman staat erom bekend dat hij favorieten voor de eindoverwinning een zo gunstig mogelijke plek geeft.

Er wordt wel geloot voor de helft waarin landen optreden. Anouk heeft zich in de eerste helft van de show geloot. Over het algemeen wordt een plek in de tweede helft als voordeliger beschouwd, maar er zijn altijd uitzonderingen.

Tot nu toe is dit de verdeling voor de finale: Eerste helft van de show: België, Duitsland, Estland, Frankrijk, Litouwen, Moldavië, Nederland, Rusland, Spanje, Wit-Rusland. Tweede helft van de show: Denemarken, Ierland, Italië, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Zweden.

Er zijn dus meer open plekken over in de tweede helft van de finale. Vanavond treedt een land meer op dan in de eerste halve finale van dinsdag. Er valt dus een land meer af, want ook hier gaan er maar tien door naar de grote finale van zaterdag.

Tweede halve finale van vanavond

Dit zijn de landen van vanavond, in volgorde van optreden: Letland, San Marino, Macedonië, Azerbeidzjan, Finland, Malta, Bulgarije, IJsland, Griekenland, Israël, Armenië, Hongarije, Noorwegen, Albanië, Georgië, Zwitserland en Roemenie.

Als we de polls en bookmakers mogen geloven dan is Noorwegen vanavond topfavoriet. Een sterk electro-poplied. Gevolgd door Georgië met een mooi Songfestivalduet, en Azerbeidzjan dat een middelmatig popliedje tot een hoger niveau weet te tillen met een ingenieuze stage-act die zeker veel stemmen zal trekken.

Zitten er concurrenten voor Anouk in deze halve finale? Eigenlijk niet echt. In die zin dat er net als in de eerste halve finale geen enkel lied, geen enkele act, lijkt op de onze. Anouks optreden en haar lied Birds zijn zo uniek dat ze sowieso opvallen, wie er ook voor en na optreedt. In de halve finale van vanavond letten we vooral op Noorwegen.

Bij de bookmakers zijn we gestegen naar de zesde plek voor de eindoverwinning. Denemarken staat nog altijd stevig bovenaan, gevolgd door Noorwegen, Oekraïne, Rusland, Azerbeidzjan, Nederland, Italië, Duitsland, Georgië en Finland.

Nieuw: Officiële videoclip Birds in vierluik (videos)
Discussie: Nu al speculaties over inzending Songfestival 2014
Terugkijken: Optreden Anouk tijdens de eerste halve finale (video)
Overzicht: Alle tv-uitzendingen rondom het Songfestival
En ook: Alle nieuwtjes over Anouk en het Songfestival (overzicht)

Nederland stemt vanavond niet mee. Zaterdag stemmen we uiteraard wel weer mee in de grote finale, en dan zullen we hopelijk ook voor het eerst sinds jaren weer eens het beroemde ‘The Netherlands twelve point, les Pays-Bas douze point’ horen.

Foto boven: Anouk op het podium na het bereiken van de finale, en onder: Anouk en haar team afgelopen dinsdag in de Green Room waar artiesten wachten op de uitslag (EBU).

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vanavond 2e halve finale Eurovisie Songfestival 2013

 1. Pingback: TROS ziet op tegen kosten als Anouk Songfestival wint | NLpop

 2. Mina

  Ik vond die surinaamse vlag of whatever wel beetje onnodig van die neger. ;l niet rasistisch bedoelt; oke wel maar toch.

    /   Reply  / 
 3. Peterke!

  Jammer dat Zwitserland en Bulgarije niet door zijn! Zwitserland was na Denemarken mijn favoriet van dit jaar. Die zangeres van Bulgarije was mijn favoriet in 2007 toen ze meedeed. Jammer!

    /   Reply  / 
  1. Nico

   Bulgarije vond ik ook erg leuk.

     /   Reply  / 
 4. Kamper

  Voor mij is Roemenie toch de grootste verassing tot dusver. De Roemene ziten weer dicht op de trend, stukje dubstep, gruwelijke act, exotische stem en een keiharde beat.

    /   Reply  / 
  1. Peterke!

   Ik zal je eerlijk zeggen dat ik Roemenië één van het leukste eruit vond. Het is weliswaar gewoon een guilty pleasure, maar voor zo’n avond is dat best leuk. Ik verwacht zeker geen concurrent voor Anouk. Evenals Ierland, Griekeland & Litouwen. Nederland heeft echt één van de betere nummers.

     /   Reply  / 
 5. Pingback: Drie grote concurrenten voor Anouk – Telegraaf.nl - drinks are on me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>