Songfestival: Nederland iets in de lift bij bookmakers

Update klik hier: actuele stand voor finale bij bookmakers en in iTunes

Kort nadat ons liedje voor het Eurovisie Songfestival 2014 onthuld werd zakten we weg bij de bookmakers. The Common Linnets, Ilse DeLange en Waylon, kwamen met een heel ingetogen nummer. De eerste reacties waren verdeeld.

Er is kritiek. Het lied zou te saai zijn en een climax missen. Inmiddels hebben fans van dit genre Calm After The Storm ontdekt. In Nederland staat de single al bijna een week op 1 in iTunes en internationaal zijn de reacties overwegend positief. Ook is de officiële videoclip bij het nummer gelanceerd.

Van een na laatste naar 12de in halve finale

Kort na de onthulling van het lied zakte Nederland bij de bookmakers naar de 15de plaats (een na laatste) om zich voor de finale te plaatsen vanuit de eerste halve finale. Inmiddels zijn we gestegen naar de twaalfde positie. De beste 10 plaatsen zich voor de finale. Nederland wint terrein. Een opwaartse trend.

In de ranglijst bij de bookmakers voor de overwinning staat Nederland op de 26ste plaats, maar dat zijn alle landen bij elkaar. Als we alleen landen uit onze eigen halve finale tellen dan staat Nederland in deze lijst op de elfde plaats, boven halvefinalisten Albanië, IJsland, Letland, Portugal en San Marino.

Dit zijn natuurlijk slechts voorspellingen op basis van wat gokkers verwachten. En het is een momentopname. Met een indrukwekkende podiumpresentatie moet het voor Nederland straks in Kopenhagen mogelijk zijn om de finale te halen!

Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen Nederland als The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Zij staan op 6 mei in de eerste halve finale. Op 8 mei is de tweede halve finale en op 10 mei de finale.

• Songfestival: preview eerste halve finale (concurrenten van Nederland)
• Songfestival: preview tweede halve finale (en zes landen al in finale)
• Wat is de planning rond het Eurovisie Songfestival?
• Common Linnets achtste Nederlandse duo op Songfestival
• NLpop archief: alles over het Eurovisie Songfestival

Armenië favoriet voor eindoverwinning

Sinds de zanger Aram MP3 zijn lied Not Alone onthulde staat Armenië in alle lijstjes bovenaan. Gevoelige ballade met aangrijpende climax. Bekijk zijn clip:

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Songfestival: Nederland iets in de lift bij bookmakers

 1. Min

  OKEEE ARAM MAG WINNEN DIE DROP omg *komt klaar*

    /   Reply  / 
 2. Bastian

  Ze hadden nooit eerst bij de DWDD met een live versie moeten komen. Ze onderschatten de kracht van social media. Live versie wordt opgepikt, komt zwak over en daaruit volgt helaas al snel een oordeel. Je staat dan met 0-1 achter. Had gewoon de clip gelanceerd en had bij DWDD meer interactie met elkaar gehad. Ze moeten keihard werken nu, anders wordt het geen finale.

    /   Reply  / 
 3. Eurofan

  Nederland doet het zelfs beter dan hier gesuggereerd wordt: schommelt op het moment tussen de 23e en 24e plaats in de de gehele ranking voor de winst; in de ranking voor semi 1 staat Nederland momenteel 9e. Een finaleplaats is dus heel goed mogelijk. Kwalitatief gezien behoort het nummer tot de betere liedjes in semi 1. Jammer, dat negatieve gezanik; typisch Nederlandse stemmingmakerij. Positief blijven, heb vertrouwen dat het wel goed gaat komen!

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Het is slechts een momentopname. Ik kijk naar het gemiddelde van zo’n 12 wedkantoren. Op dit moment staat Nederland weer 29ste, dus die 26ste plaats ligt er op zich goed tussenin.

   Los van de bookmakers hoop ik dat ze een indrukwekkende podiumpresentatie neer zullen zetten. Ilse heeft daar goede ideeën over; alle lichten uit, intense blikken in de camera, enz. Ze nemen een regisseur mee, dus dat kan op beeld mooi worden.

     /   Reply  / 
   1. Eurofan

    Dat klopt:) In de overall ranking idd nu op een 29e plaats, maar dit kan weer veranderen; een paar landen staan zeer dicht bij elkaar en overlappen elkaar. Ook in de ranking van semi 1 is nog vanalles mogelijk: Nederland nu 12e om door te gaan, maar daar zijn ettelijke landen met een zelfde waarde, en 9e om semi 1 te winnen… Op het moment wilt het allemaal nog niet zo heel veel zeggen: veel wedkantoren gaan uit van statistieken van voorgaande jaren en tja, daarin staat Nederland niet zo gunstig. Pas als de startvolgorde, podiumpresentatie e.d. bekend zijn, en de repetities beginnen, kan er een voorzichtige prognose gemaakt worden. Bookmakers zeggen dus wel iets, maar gelukkig niet alles. En uiteindelijk zullen de televoters en vakjury’s beslissen. Ik heb goede hoop en vertrouw wel op een finaleplaats!:)

      /   Reply  / 
    1. pup

     Niet helemaal waar, Eurofan. Anouk stond afgelopen jaar wel degelijk een stuk hoger bij de bookmakers.
     Ze heeft zelfs een tijdje op een derde plek gestaan. Er wordt absoluut gekeken naar de kansen van een nummer/land.
     Bookmakers denken echt wel na, daar zij er niet bij gebaat zijn veel uit te moeten betalen :-)

       /   Reply  / 
 4. Roald

  Klopt helemaal; Anouk heeft steeds geschommelt tussen de derde en twaalfde (meen ik) plaats, om uiteindelijk tussen de 7e en 9e plaats te blijven; dus haar uiteindelijke 9e positie kwam aardig overeen. Wat ik bedoel te zeggen, is dat de kansen op een finaleplek voor Ilse DeLange en Waylon zeker nog niet verkeken zijn; als je de concurrenten uit semi 1 bekijkt, zijn er zo’n vijf nummers die ongeveer gelijk opgaan met Nederland. De kunst is nu aan The Common Linnets om kwalitatief onderscheidend genoeg te zijn om bij de vakjury’s en op de avond zelf bij de televoters genoeg indruk te maken. Ik denk dat dat mogelijk is en goed gaat komen:)

    /   Reply  / 
 5. Pup

  Weer eens een blik bij de bookmakers genomen en het is nog steeds zwaar weer voor Ilse en co.
  Met deze stand wordt het heel zwaar om überhaupt door de semi’s heen te komen. Het begint er op te lijken dat Anouk vorig jaar een

    /   Reply  / 
 6. Pup

  (sorry ging iets mis)
  vervolg:
  unieke prestatie heeft neergezet…..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>