Songfestival: zo ziet het optreden van The Common Linnets er uit

Exclusieve spoilers • Screenshots van generale repetitie • Reacties: ‘Uitstekende vocalen, geweldige achtergrond, zeer in het oog springend’

Vanavond verdedigen Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets de eer van ons land op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Zij zullen hun liedje Calm After The Storm visueel aangrijpend neerzetten. Exclusief hier op NLpop een indruk van hoe hun optreden er vanavond op tv uit komt te zien.

Gisteravond vond de tweede generale repetitie plaats. Die is belangrijk want op basis daarvan geven de vakjury’s hun punten. Die tellen voor de helft mee. De repetitie is geslaagd verlopen voor Nederland. Veel reacties zijn erg positief.

Op internet staan enkele amateuropnamen, gemaakt vanaf de tribunes, maar hier zie je screenshots van de regiebeelden. De video mag ik niet plaatsen, maar dit geeft ook een heel mooi idee van de sfeer. Het is een donker, intens optreden.

In de ‘postcard’ (het inleidende filmpje) zien we Ilse en Waylon in een boot in Amsterdam. Alle artiesten vormen op verschillende, originele manieren de vlag van hun land. Onze Linnets doen dat (hoe kan het ook anders) met tulpen.

Het openingsshot is heel anders dan bij andere acts. De camera komt van hoog in de arena langzaam omlaag. Op de vloer een animatie van een snelweg.

De camera draait vervolgens om Ilse en Waylon heen. Ze zingen het liedje naar elkaar, maar kijken tussendoor ook recht in de camera. Dat heeft een sterk effect. Een aanwezige journalist vertelt: ‘Intens en broeierig. Het is allemaal zo intiem, het voelt bijna alsof we een privémoment tussen hen beiden onderbreken.’

Een andere journalist schrijft: ‘Een golf van audiovisuele kwaliteit is net over me heen gespoeld’, en weer een ander oordeelt: ‘Uitstekende vocalen, geweldige achtergrond. Dit optreden is zeer, zeer, zeer in het oog springend.’

Het optreden eindigt met nog een paar brede shots van het hele podium. Op de achtergrond een boom en wolken. Dan nog enkele close-ups. Na het lied draaien Ilse en Waylon stralend naar het publiek om het applaus in ontvangst te nemen.

Een erg indrukwekkende presentatie met veel goede reviews! Maar dit was nog enkel de generale repetitie. Vanavond moet alles nog een keer goed gaan in de liveshow van de eerste halve finale! Kijken: vanaf 21.00 uur op Nederland 1.

• Common Linnets hoger bij bookmakers
• Preview en minirecensies van alle liedjes in eerste halve finale
• NLpop archief: alles over het Eurovisie Songfestival

Halen The Common Linnets de finale van het Songfestival?

 • Ja (59%)
 • Nee (41%)
Loading ... Loading ...

Later vandaag op NLpop: review van alle liedjes in de eerste halve finale.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Songfestival: zo ziet het optreden van The Common Linnets er uit

 1. @lbert

  Ik ben erg benieuwd, ben er vanavond live bij hoe het klinkt, zie natuurlijk niet wat de mensen thuis zien, maar ga er vanuit de ze zaterdag in de finale staan !!

    /   Reply  / 
 2. Nordman

  Voor de zaal totaal niet interessant, maar dat hoeft ook niet. De stemmers zitten thuis en die moet je overtuigen. Portugal krijgt ineens goede reviews omdat de zaal uit hun dak gaat, maar dat zegt niks. Bij het optreden van Sieneke ging men staan en meedansen, ja echt. De zaal overtuigde ze wel, maar de kijkers niet.

    /   Reply  / 
 3. BéTé

  Ilse wilde het klein houden… de song zou op zich zelf sterk genoeg zijn; enkel een klein spotje op hen gericht zou voldoende moeten zijn. Daar is weinig van uit gekomen zo te zien :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>