Alert: pas op voor valse kaarten festivals

Honderden gedupeerden per maand; eerst checken, dan pas kopen

Met Pinkpop aankomend weekend komt het festivalseizoen in Nederland op volle stoom, maar ook meer oplichters proberen hun slag te slaan met valse kaarten.

Zo ziet Marktplaats een toename van 40 procent in het aantal meldingen van oplichting. Dat meldt de NOS dinsdag. ‘Mensen doen er alles aan om het concert van de Rolling Stones bij te wonen, en worden daarmee makkelijker een slachtoffer voor oplichters’, aldus een woordvoerder van Marktplaats.

Om fraude tegen te gaan werken Marktplaats en de politie samen. Er is een gemeenschappelijk meldpunt internetoplichting met een fraudeursdatabase.

Gemiddeld komen er 150 meldingen van internetfraude per dag binnen. In minstens 10 procent van de gevallen gaat het om toegangskaarten voor concerten. Zo’n 70 tot 80 procent van de gedupeerden doet aangifte. De politie roept mensen op om altijd aangifte te doen, dat helpt bij de bestrijding.

De NOS heeft tenslotte nog een aantal tips om fraude te voorkomen:

• Koop tickets via erkende websites, zie weetwaarjekoopt.nl;
• Probeer persoonlijk contact te leggen met de verkoper;
• Check alle informatie van de verkopende partij;
• Betaal via erkende betaalservices;
• Haastige spoed is zelden goed.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alert: pas op voor valse kaarten festivals

  1. Vincent de Vries

    Ironisch genoeg is juist de dag met Editors (uit het NOS-filmpje) nog niet uitverkocht, zo blijkt uit tweets van Pinkpop. Dan is het extra zuur om belazerd te worden als je gewoon via de officiële weg goede kaarten kan kopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>