AvroTros wil Within Temptation niet voor Eurovisie Songfestival

Publieke opinie blijkt heel anders dan die van de omroepmanagers

In de discussies over onze inzending voor het Eurovisie Songfestival komt ieder jaar ook Within Temptation ter sprake. De groep is gigantisch populair en wordt door veel fans gezien als ideale act voor het Songfestival. AvroTros, de omroep verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending, vraagt de band echter niet.

Dat onthulde Sharon den Adel donderdag op Radio 2. De frontvrouw van Within Temptation heeft gehoord dat Alain Clark hoge ogen gooit om de volgende Nederlandse inzending te worden. ‘Ik vind het voor hem heel geschikt. Ik zou het heel leuk vinden als hij zou gaan. Hij is een te gekke artiest’, aldus Sharon.

Op de vraag of Within Temptation is gepolst door omroep AvroTros antwoordde Sharon ontkennend: ‘Nee, we zijn niet gepolst. Zo zie je maar dat de publieke opinie toch heel anders is dan degene die intern de verzoeken verstuurt.’

Hevige verontwaardiging

Dat omroepmanagers doof zijn voor de wensen van het publiek is niet nieuw. In 2012 kreeg Anouk in eerste instantie een afwijzing van de Tros. Zij onthulde dat echter op Facebook en er volgde hevige verontwaardiging in de (sociale) media. Onder druk van fans en artiesten koos de omroep uiteindelijk toch voor Anouk.

Het is te absurd voor woorden dat het team van AvroTros niet eens de moeite neemt om Within Temptation te polsen. Sharon heeft in het verleden gezegd dat het Songfestival niet echt iets voor hun is, maar zij heeft ook aangegeven dat het schrijven en produceren van het liedje wel een mogelijkheid zou zijn.

Hetzelfde geldt voor Armin van Buuren. Hij zei eerder dat hij onder de juiste voorwaarden een nummer zou willen produceren dat dan door een zanger of zangeres op het Songfestival vertolkt zou worden. Het is niet bekend of Armin weleens door AvroTros is benaderd om zo’n samenwerking te bespreken.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “AvroTros wil Within Temptation niet voor Eurovisie Songfestival

 1. Yoshi

  ‘Ik vind het voor hem heel geschikt. Ik zou het heel leuk vinden als hij zou gaan. Hij is een te gekke artiest’, aldus Sharon.

  Ik denk dat veel NLpop volgers deze mening niet met Sharon delen, hij was toch allang out of the leaque? Ronald, BéTé, Lowlander??

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Wat ben je weer heerlijk naïef Yoshi!

   Denk je nou écht dat Sharon in het openbaar gaat verkondigen dat ze Alain (of wie dan ook!!) ongeschikt zou vinden?? Zij gaan op collegiale (en dus fatsoenlijke) wijze met elkaar om… dus dát laat ze wel..

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>