‘Trijntje Oosterhuis in race voor Eurovisie Songfestival’

Gesprekken in afrondende fase, binnen twee weken volgt onthulling

Trijntje Oosterhuis is in de race om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Oostenrijk. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag.

De zangeres voerde de afgelopen weken gesprekken met Avrotros, de omroep verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending. Trijntje zou solo kunnen gaan, maar ook de zanggroep Ladies of Soul zou een serieuze optie zijn.

Naast Trijntje Oosterhuis bestaat Ladies of Soul uit Berget Lewis, Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Glennis Grace. Die laatste twee deden eerder mee aan het Songfestival. Edsilia tweemaal, in 1998 en 2007, en Glennis in 2005.

Trijntje Oosterhuis komt bijna ieder jaar terug in de speculaties over het Songfestival. In het verleden zei ze altijd nee, maar nadat haar schoonzus Edsilia in 2007 voor de tweede keer meedeed, en Trijntje het festival live vanuit het publiek meemaakte, ging ze twijfelen. Ze vond het toch wel heel leuk.

Nadat Anouk, een vriendin van Trijntje, in 2013 ook succesvol deelnam, leek Trijntje eindelijk overstag. Ze wees deelname aan het Songfestival niet meer af.

Eerder werd al bekend dat Avrotros ook in gesprek is met Alain Clark en zeer waarschijnlijk ook met Dotan. Mogelijk zijn er ook andere gegadigden die nog niet zijn uitgelekt. Het is dus nog helemaal niet zeker dat Trijntje of de Ladies of Soul het worden, maar deze onthulling komt wel op een slim moment.

Binnen twee weken zal onthuld worden wie ons land vertegenwoordigt op het 60ste Eurovisie Songfestival. De jubileumeditie van de liedjeswedstrijd vindt komend voorjaar plaats, op 19, 21 en 23 mei in het Oostenrijkse Wenen.

• Alain Clark en Dotan op lijstje Eurovisie Songfestival

Video: nieuwe single van Ladies of Soul ‘Up Till Now’

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “‘Trijntje Oosterhuis in race voor Eurovisie Songfestival’

 1. Vincent de Vries

  Niks ten nadele van Trijntje/Ladies Of Soul, want wat ze in de Ziggo Dome doen is echt hartstikke leuk. Maar hun eigen liedjes zijn vrees ik niet onderscheidend genoeg voor het Songfestival. Die nieuwe single deden ze afgelopen tijd enorm vaak op de radio en ik kan ‘m nu al niet meer herinneren. Dan acht ik een jonge artiest als Dotan meer ‘passend’, voortbouwend op de onderscheidende acts die de afgelopen twee jaar zijn ingezonden.

    /   Reply  / 
 2. BéTé

  Lady’s of Soul… lieve hemel!!! Dat is terug naar af :(

    /   Reply  / 
 3. ArjanH

  Ik ben voorstander! Nu een keer een wat meer spectaculairdere act. Zou wel weer een unieke inzending zijn.

    /   Reply  / 
 4. Henk

  Haar laatste cd die ze in samenwerking met Anouk maakte was super. Als ze met zo’n soort song gaat……

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Als Tjeerd maar geen liedje voor haar maakt, want dan ben ik bang dat het niks wordt. Goede producer hoor, maar al lang niet meer zo’n goede componist.

     /   Reply  / 
   1. Nico

    Als ik nog denk aan het vorige songfestivalliedje dat hij gecomponeerd heeft voor Edsilia, dan vrees ik het ergste.

      /   Reply  / 
    1. Henk

     Ja dat was of is gewoon een niemendalletje. Zo jammer dat Edsilia met die lied voor de 2e keer ging. Haar sprankelende uitstraling kon het toch niet goed maken met zo’n lied.

       /   Reply  / 
 5. Nico

  Ik hou mijn hart vast, als ze maar geen lange, te hoge uithalen gaat/gaan doen. Stemacrobatiek, zo van “kijk mij eens”.
  Pffff, nou ja, de AvroTros moet toch wat en ze denken dat ze de “Beste zangers van Nederland” al in huis hebben. Ze zullen toch geen (namaak)soul in gedachten hebben? Onder goede smaak versta ik iets heel anders.

    /   Reply  / 
 6. BéTé

  Haha, ‘t is me wat! We scoren 2 jaar goed met ‘Less is more’ en er is weer behoefte aan een Kermisattractie. Want hoed de dames afzonderlijk ook kunnen zingen … op het podium is het een onsamenhangend geheel. Laat staan op beeld !!

    /   Reply  / 
 7. Marcus Lucas Auteur

  On Top Of The World was een ‘Scandinavische schlager’. Dat is een genre dat op het Songfestival heel populair is geweest, maar 2007/08 was een beetje een keerpunt. Landen als Zweden en Noorwegen zijn daarna ook moderne popliedjes gaan sturen.

  Tjeerd had dat liedje niet alleen geschreven, maar samen met twee anderen. Wat voor hem pleit is dat hij het Songfestival serieus nam in een periode dat bijna geen Nederlandse componist of schrijver bereid was.

  Eigenlijk zouden Fluitsma & Van Tijn de Nederlandse inzending in 2007 doen, met Raffaëla als artiest. Maar zij stelden veel eisen, qua geld, dus dat ketste af. Toen is op het laatste moment Edsilia gevraagd.

  Het is niet gelukt maar zij hebben toen wel een performance neergezet die er mag zijn. Buitenlandse songfestivalfans zijn er over het algemeen positief over. On Top Of The World wordt veelal gezien als een van de slachtoffers van het toenmalige verziekte stem-systeem.

  Na dat jaar zijn veranderingen doorgevoerd. Twee halve finales om buurlanden/diasporalanden uit elkaar te halen, en 50% jurystemmen. In dat nieuwe systeem waren Edsilia’s finalekansen groter geweest.

    /   Reply  / 
  1. Nico

   Veel componisten namen het songfestival serieus, er waren soms 750 inzendingen bij de vrije inzending. Maar sommige artiesten dachten de wijsheid in pacht te hebben en eisten schrijvers uit hun eigen team.

     /   Reply  / 
   1. Marcus Lucas Auteur

    Daar heb je een punt. Maar in de Toppers-soap zagen we wat voor soort demo’s het merendeel was in de tijd.

    Hind deed een oproep maar er kwam niks. Zij trok een oud lied van de plank. Het was in die periode lastig. Ook omdat de NOS er weinig aan deed. Vader Abraham was de laatste keuze nadat iedereen nee had gezegd.

    Van 3JS vond ik het liedje goed maar het werkte niet in die setting met die start-positie. En Indiana Joan is een verhaal apart. Anouk heeft alles verbeterd.

      /   Reply  / 
    1. Nico

     Ook Hind heeft veel inzendingen gekregen, maar ze had niet de visie om een juiste song te herkennen, dus koos ze een liedje dat zij nog “op de plank” had liggen.
     Hetzelfde geldt voor de Toppers: met oorkleppen op liedjes beoordelen, bij “toeval” een liedje van Gordon gekozen.
     De kunst is dus een goede song er tijdig tussenuit te vissen, dat is slechts weinigen gegeven. Het makkelijkst is te zeggen dat het allemaal niks is.

       /   Reply  / 
     1. Nico

      Bij Hind waren het niet te gek veel inzendingen, omdat als ik me goed herinner, je haar persoonlijk een e-mail met een mp3-tje moest sturen zonder dat het mail adres bekend werd gemaakt. Bij de NOS kon het dat jaar niet, geloof ik.

        /  
    2. Nico

     Vergeet ook niet dat de componisten hun werk voor de Toppers hadden ingezonden in de wetenschap dat Gerard Joling mee zou doen, met alle kenmerken van dien. Toen Joling afhaakte waren de composities niet meer op hun plaats.

       /   Reply  / 
 8. bastian

  Ladies of soul, leuk voor Nederland, maar voor Europa? Vocaal niks op aan te merken, maar met wat voor lied gaan ze Europa in? Als het zoiets wordt als hun eerste 2 singles, vrees ik een beetje voor een misser… Doe dan alleen Glennis nog een keer!

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   Ik zou ook niet Trijntje met/zonder de LOS sturen. Deze dames zijn niet uitgesproken genoeg en ik denk dat Europa op jonger talent zit te wachten.

   Ik zou gaan voor:
   Dotan
   Alain Clark
   Niels Geusebroek
   Lisa Lois
   Kane

     /   Reply  / 
   1. Nico

    Ik zou gaan voor Dotan, maar Jett Rebel zou me ook wel wat lijken.

      /   Reply  / 
 9. soulboy

  Ik zou het weer over een andere boeg gooien en meer de jazz/funk kant opzoeken. Giovanca lijkt mij een ideale kandidate. Goede sound, mooie uitstraling.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>