Vanavond live: Junior Eurovisie Songfestival 2014

Update klik: Italië wint Junior Eurovisie Songfestival, Nederland 8e!

Bekijk compilatie alle liedjes • Julia vertegenwoordigt Nederland met dance-popliedje Around • Bulgarije lijkt favoriet voor overwinning

Na maanden vol nationale voorrondes en repetities is het vanavond eindelijk zover. De 15-jarige Julia van Bergen en haar dansers vertegenwoordigen ons land met het liedje Around op het Junior Eurovisie Songfestival op Malta.

In de polls en speculaties vooraf doet Nederland het prima. Een top 10-notering is heel goed mogelijk. Maar de grote favoriet voor de eindoverwinning lijkt Bulgarije te zijn; Krisia, Hasan & Ibrahim met het klassieke anthem Planet of the Children. Ook Slovenië, Wit-Rusland, Cyprus en Rusland staan hoog in de lijstjes.

Het zou voor de Bulgaren superleuk zijn als ze winnen, want in het volwassen Songfestival doen ze niet meer mee vanwege de kosten en de tegenvallende resultaten. Bulgarije haalde in het grote Songfestival maar één keer de finale.

Niets is natuurlijk nog zeker! Er wordt gestemd door zowel het kijkend publiek als een jury. Aan het twaalfde Junior Eurovisie Songfestival doen zestien landen mee. Julia treedt vanavond als laatste op. Toch is het leuker om wel vanaf het begin te kijken want de liedjeswedstrijd opent met een paar van de favorieten.

Volgorde van de optredens

01. Wit-Rusland: Nadezhda Misyakova – Sokal
02. Bulgarije: Krisia, Hasan & Ibrahim – Planet of the Children
03. San Marino: The Peppermints – Breaking My Heart
04. Kroatië: Josie – Game Over
05. Cyprus: Sophia Patsalides – I pio omorfi mera
06. Georgië: Lizi Pop – Happy Day
07. Zweden: Julia Kedhammar – Du är inte ensam
08. Oekraïne: Sympho-Nick – Spring Will Come
09. Slovenië: Ula Ložar – Nisi sam (Your Light)
10. Montenegro: Maša Vujadinović & Lejla Vulić – Budi dijete na jedan dan
11. Italië: Vincenzo Cantiello – Tu primo grande amore
12. Armenië: Betty – People of the Sun
13. Rusland: Alisa Kozhikina – Dreamer
14. Servië: Emilija Đonin – Svet u mojim očima
15. Malta: Federica Falzon – Diamonds
16. Nederland: Julia – Around

Julia won vorige maand het nationale Junior Songfestival overtuigend, en gezien de repetities zet zij vanavond een energiek optreden neer. We hopen uiteraard op succes, maar op welke plek Julia ook eindigt, we zijn sowieso trots op haar!

De show begint om 19.00 uur op NPO 3 en livestream hier met commentator Jan Smit. Op de officiële internationale site junioreurovision.tv ook een livestream.

Video: compilatie van alle liedjes (5 minuten)

Foto: EBU / Avrotros

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>