Hit of shit: THC – Geef Mij Maar Amsterdam

Het lijkt er op dat de Tuindorp Hustler Click, beter bekend als THC, aan de vooravond van een nationale doorbraak staat. Videoclip Geef Mij Maar Amsterdam komt in hoge rotatie op TMF voorbij en eenmaal gekeken, blijft het nummer door je hoofd malen. Dat zijn alvast twee belangrijke ingrediënten voor een hit. Neem daar een roemrucht imago bij – THC werd lange tijd in één adem genoemd met vechtpartijen + de track Ballen tot we Vallen was zeer omstreden – en het kan bijna niet meer misgaan.

Maar NLpop zou NLpop niet zijn als we het nummer eens kritisch onder de loep nemen. En een azijnpisser vindt altijd wel iets om over te vallen, in dit geval de tekst. Het is me duidelijk dat de heren in Geef Mij Maar Amsterdam een ode brengen aan de Hoofdstad, alleen word mij nergens in het nummer duidelijk wat Amsterdam nu zo geweldig zou maken. Ja, het is geen Parijs. Maar ook aan die stad wordt geen waardeoordeel verbonden.

Misschien moet ik er maar niet teveel over doorzeuren. Want, zoals ik hierboven al aangaf: Geef Mij Maar Amsterdam klinkt erg aanstekelijk en de videoclip is, hoe afgezaagd ook, erg toepasselijk. Ja, die hit gaat er wel van komen.

Create polls and vote for free. dPolls.com

Bekijk Geef Mij Maar Amsterdam:

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Hit of shit: THC – Geef Mij Maar Amsterdam

 1. j

  johnny rockt.

    /   Reply  / 
 2. Echte amsterdammer

  De mensen krijgen volgens mij het idee dat een echte amsterdammer een turk of marokkaan is.? wat een lelijke rappers.. ze krijgen de prijs voor lelijkste rappers van nederland.
  whhahaha 1000 x niks!!! TH NEE

    /   Reply  / 
 3. NLjumper

  mooi hit de best rapgroep van Nederland

    /   Reply  / 
 4. koopa

  alex er is niet 1 site voor hiphop, als je een goed beeld wil krijgen moet je je iets meer verdiepen

  THC geef mij maar amsterdam…dikke shit…dikke HIT

    /   Reply  / 
 5. Murat

  ik ben al heel lang fan van THC, toen was appa er ook bij, ik kende thc al vanaf de nummer zonder berouw,

  iedereen vertelde mij dat thc dood waren, ik had schijt aan die mensen, ik bleef gewoon die nummers van thc beluisteren en wachtte gewoon af tot ze nieuwe nummers zouden presenteren,

  THC jullie zijn top….;)

    /   Reply  / 
 6. Alexandra

  Smoke met al me Matties High Time Assies! (H)
  THC = TOP

    /   Reply  / 
 7. Murat

  k wil ook smoke met hun;)

    /   Reply  / 
 8. zaza

  yeah ewa ben ik daar echt fan van THC en DHC.
  ze zijn allemaal toppers…..

  Ik ben zo verliefd op rbdjan :D .

  Zina en geef mij maar amsterdam (Y)

    /   Reply  / 
 9. Ca$i$h

  ze vertellen wel wat er zo mooi is aan amsterdam ! de coffeshops , de hoeren , de drank en de vrijheid ;)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>