Hit of shit: Kathleen en Danny de Munk – Dat Afgezaagde Zinnetje (video)

Sinds Kathleen uit K3 is gestapt voor een solocarrière, richt zij zich duidelijk op de Belgische en Nederlandse markt. We zagen haar al verschillende keren op televisie optreden met Samen Zijn, een cover van Willeke Alberti. En nu heeft ze een duet opgenomen met Danny de Munk: Dat Afgezaagde Zinnetje. Het is een Nederlandse vertolking van Somethin’ Stupid van Frank & Nancy Sinatra, niet zo lang geleden nog opgenomen door Robbie Williams & Nicole Kidman.

Nu schrijf ik hier vaak: als je een cover opneemt, moet je er wel je eigen interpretatie aan geven. Maar bij een klassieker als deze moet je daar heel erg mee uitkijken. Beter blijf je dan wel dicht bij het origineel, zoals Danny en Kathleen hebben gedaan.

De twee stemmen kleuren mooi samen, ze zingen het nummer verder prachtig ingetogen en zoetjes. En de videoclip is adembenemend mooi en romantisch geworden.

Helemaal geen kritiek? Nou, ik vind de vertaling van ‘Dat Afgezaagde Zinnetje’ een beetje ongelukkig. In het Engels is ‘I Love You’ misschien een kreet die je er vaak uitslaat, het Nederlandse ‘Ik Hou van Jou’ rolt toch een stuk minder makkelijk over je lippen en is daardoor niet zo afgezaagd. Sowieso bekt de kreet ‘dat afgezaagde zinnetje’ niet lekker.

Verder vind ik Danny en Kathleen als stelletje niet heel geloofwaardig overkomen, maar daar doe je verder weinig aan.

Of het ook een hit wordt? Velen zullen de Robbie & Nicole-versie nog vers in het geheugen hebben liggen. Maar wie weet dat het dit Belgisch-Nederlandse duo toch gaat lukken.

Kathleen en Danny de Munk - Dat afgezaagde zinnetje

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of shit: Kathleen en Danny de Munk – Dat Afgezaagde Zinnetje (video)

 1. @lbert

  Ik vind het goed gedaan, maar of het een hit word , geen idee, Willeke en Willy ALberti hadden er jaaaaaren geleden al een hit mee.
  Kathleen haar cd staat vol met Nederlanse covers.
  Is Kathleen nog kleiner las Danny, of word er een krukje gebruikt

    /   Reply  / 
 2. NL

  Inderdaad Willy en Willeke Alberti hadden dit nummer al jaren geleden opgenomen, dus aan de vertaling kunnen ze niet veel aan doen.
  Danny de Munk zijn stem lijkt erg op die van Willy, maar Kathleen moet nu is stoppen met het coveren van nummers van Willeke Alberti, want Kathleen haar stem haalt het niet bij die van Willeke.

    /   Reply  / 
 3. Dennis

  wat een vreselijke stem heeft Kathleen

    /   Reply  / 
 4. NOPE

  Flop.
  Slechte tekst. In de originele tekst wordt “i love you” niet als afgezaagd gezien, maar juist als iets met een te “zware” lading wat veel mensen doet schrikken en de situatie te serieus maakt terwijl het net zo gezellig was.
  Slecht Duo. Je laat toch ook niet een Brit en een Amerikaan een liedje opnemen?
  Slechte clip. Erg geforceerd. Leuk geprobeerd Kathleen, maar doe maar niet meer.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>