Hit of shit: Giovanca – Drop It (video)

De ster van Giovanca is rijzende. Een dikke hit bleef vooralsnog uit, maar door constant toeren en het blijven afleveren van mooie videoclips kennen steeds meer mensen Giovanca. Vorige week is ze zelfs aangemoedigd met een Zilveren Harp, wat resulteerde in een optreden met het Metropole Orkest op live televisie. Daar werd de nieuwe single Drop It alvast gedropt.

Drop It is de voorloper van het album While I’m Awake dat later deze maand verschijnt. Op het nummer is onmiskenbaar het geluid van Benny Sings te horen, de producer die ook al samenwerkte met Wouter Hamel op zijn eerste twee platen. Het is vooral het tempo en de piano die zijn signatuur kenmerken, al gok ik dat die pittige pauk een ideetje was van Giovanca zelf.

Met een stem zoals Giovanca die heeft is het misschien heel verleidelijk om commerciële soul-muziek te zingen in de stijl van Alicia Keys of Adele. Maar Giovanca kiest ervoor haar eigen geluid achterna te jagen. Tikkie jazz, tikkie elektronisch en ook wel wat funk en soul. Niet de meest eenvoudige combinatie om een groot publiek mee te bereiken. Desalniettemin geldt ze als een groot talent met een hoop lef.

Giovanca - Drop It

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hit of shit: Giovanca – Drop It (video)

  1. Pingback: Giovanca tot tranen geroerd door gouden plaat | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>