Hit of shit: Marlous (Songfestival) – Je Zeurt Teveel (video)

Muzikaal gezien heeft Marlous Oosting nog geen grote dingen gepresteerd, maar de showbizwereld heeft dit jaar al veel plezier gehad aan Marlous. Je kent haar nog wel van het Nationaal Songfestival als protégé van Corry Konings. Jeweetwel, dat meisje dat overhoop lag met Corry, vervolgens minstens drie versies van Ik Ben Verliefd (Shalalie) opnam en tamelijk onvoorbereid op het Nationaal Songfestival stond. Waarbij de meest gehoorde kritiek was, dat Marlous als een smurf klonk. Nou, die Marlous heeft nu een nieuwe single uit waarmee ze de hitlijst moet gaan veroveren.

Dat brengt me even bij het volgende: die meidengroep Loekz verkondigde na afloop van de show (die ze dus verloren) dat er binnen twee weken een single van Loekz in de winkels zou liggen. Inmiddels zijn we een dikke maand verder en vernam niemand ooit nog iets van Loekz. Maar dat terzijde.

Marlous heeft dus een langere adem en laat dat horen op Je Zeurt Teveel. Aan een ieder die haar als een smurf vond klinken, heb ik slecht nieuws. Nog altijd heeft haar stemgeluid veel weg van de kleine blauwe fantasiefiguurtjes. Het is gewoonweg niet aangenaam om naar te luisteren en dat is in dit geval jammer. Want Je Zeurt Teveel is best een aardig liedje. Het nummer is ook mooi geproduceerd, alleen hadden ze een andere zangeres moeten zoeken.

Je Zeurt Teveel is een cover van Willem Duijn – wie kent hem niet? Ik niet in elk geval. Geen idee of die versie beter klinkt.

Voor Marlous heb ik nog wel één tip: de volgende keer iets meer beheersing over de wenkbrauwen. Die bewegen zich nu wel erg veel onnatuurlijk op en neer, dat heb je helemaal niet nodig om expressie in je gezicht te leggen.

Marlous - Je Zeurt Teveel

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Hit of shit: Marlous (Songfestival) – Je Zeurt Teveel (video)

 1. Martijn

  Willem Duyn is (Big) Mouth van Mouth en MacNeal. Een paar jaar geleden is hij overleden. Volgens mij heb je een tijd geleden nog geschreven dat Arie Ribbens hem verving (maar kan ook zijn dat ik dat ergens anders gelezen heb).

  Om met Matthijs van Nieuwkerk te spreken: “Willem Duyn; goed dat die naam nog eens valt!”

    /   Reply  / 
 2. Tja

  Dansende wenkbrauwen, haha, het ziet er echt niet uit!!

    /   Reply  / 
 3. Sven van der Mann

  Ik wil niet vrouwonvriendelijk overkomen, maar ik kan alleen maar denken “Marlous ik heb nog wel zangzaad….” Yabyaba…

    /   Reply  / 
 4. Geesje

  Big Mouth/Willem Duyn is mij wel bekend, maar niet dit nummer van hem het zegt me helemaal niets.
  Vind haar een vreselijke stem hebben dus voor mij Shit met een hoofdletter

    /   Reply  / 
 5. Gijs

  Eens dat het nummer zelf niet eens zo slecht is, in een Amerikaanse versie heb je een doorsnee countrynummer. Alleen is Marlous inderdaad een vreselijke zangeres. Haar stem heeft iets heel onaangenaams, dat was ook zo live met het NL Songfestival. Haar uitspraak helpt ook niet echt mee, afschuwelijk. Maar qua type zie ik haar wel een hit halen in het Piratenfestival-genre ;-)

    /   Reply  / 
 6. Robert

  Wel hele geschikte zangeres voor liedjes van vader abraham, ze heeft een smurfen stem

    /   Reply  / 
 7. Ricardo

  Zit er in de clip een subtiele verwijzing naar het nummer van zanger Rinus?

    /   Reply  / 
 8. Thomas

  Pfff… Nou, subtiel was het niet echt he? Die verwijzing naar Rinus. Regelrecht naar TV Oranje en iedereen daar uit zijn dak, laat de rest van Nederland hiervan verschoond blijven alsjeblieft. Ze doet het vast heel goed op piratenfestivals. Clipje is het best te harden met het geluid uit, kun je leuk lachen om iemand die in 5 seconden 23 gezichtsexpressies probeert te proppen.

    /   Reply  / 
 9. Pingback: Marlous (Nationaal Songfestival) heeft burnout | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>