Hit of shit: Partysquad feat. Rochelle & Jayh – Body Language (Ride) (video)

De film Body Language zit er aan te komen, één van de zeldzame Nederlandse dansfilms. RTL zit er in als financier en leverde ook wat dansers aan, bekend uit het programma So You Think You Can Dance. En bij een Nederlandse film hoort tegenwoordig meer dan ooit een titeltrack. Ik weet niet hoe de onderhandelingen zijn gegaan, maar Partysquad, Rochelle Perts en Jayh mochten een samenwerking aangaan voor het nummer Body Language, dat als ondertitel Ride draagt. Het resultaat is… tja…. halfslachtig?

Ik kan me zo voorstellen dat RTL en de makers een dikke vinger in de pap hebben gehad: artistieke vrijheid zolang het nummer maar uiterst dansbaar is. Dat de hoofdrolspelers uit de film hun meest waanzinnige moves kunnen laten zien op muziek die als natuurlijk bij de bewegingen hoort. Dan heb je Jayh, een opkomende zanger van het label Top Notch die niet vies is van een samenwerking, maar inmiddels toch een duidelijk stempel moet drukken op zijn sound in zijn liedjes.

En Rochelle Perts, winnares van X Factor met een kortstondig hitje. Aan een debuutplaat wordt gewerkt, maar het verleden heeft aangewezen dat heel snel een pulpalbum uitbrengen geen succes oplevert, maar heel lang schaven ook geen garantie op succes is. Er moet toch geld worden verdiend, dus de artiest onder de aandacht houden lijkt het devies tot er een plaat is. En Partysquad, weer volop bezig maar na het auto-ongeluk toch niet meer zo succesvol (commercieel gezien) als daarvoor. Dat hoeft ook niet het uitgangspunt te zijn, maar bij producties als een titelsong is dat vaak toch wel heel erg gewenst.

Hoewel het trio dus samen is te horen op Body Language (Ride) is het op papier natuurlijk geen trio. En dat hoor je terug in het nummer. Het is een fantasieloze compromis die vooral laat horen dat heel veel mensen hun best hebben gedaan om iets hit-achtigs te maken. Maar wat een muzikaal behang is dit geworden. Voor alledrie de partijen geen beste beurt…

Partysquad feat. Rochelle & Jayh - Body Language (Ride)

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Hit of shit: Partysquad feat. Rochelle & Jayh – Body Language (Ride) (video)

 1. musiclover.nl

  Nou ja….zo slecht is het toch ook weer niet…

    /   Reply  / 
 2. vinn

  Het nummer gaat wel, zie het niet zo snel in de clubs voorbij komen want daar is het iets te zwak voor maar wat is Rochelle lelijk in de clip zeg

    /   Reply  / 
 3. inge

  Pulpalbums… vind dit best hard en beledigt uitgedrukt.

  Lisa Lois heeft met haar Smoke, platina behaald en ook Nikki had met haar debuut album goud. Helaas voor Nikki der 2e album geen echt succes gehaald. Maar als we insiders mogen geloven is het 2e album van Lisa wel veelbelovend sterk.
  Ook Ben Saunders wist met You Thought You Knew Me By Know, goud te halen. Ook Hind der 3e album crosspop behaalde positie 7 in de album top 40.
  En als we toch zo lekker op dreef zijn: Kelly Clarkson, Leona Lewis, Adam Lambert allemaal afkomstig van talentenjachten en hebben internationaal succes. Zelf onze Marco en Gerard vallen in het rijtje succes dankzij dit format.

    /   Reply  / 
  1. BoycotIdols

   Het zijn pulpalbums. Hoe wil je ze anders noemen dan?
   Kwalitatief hoogstaande meesterwerkjes??
   Natuurlijk joh…

     /   Reply  / 
   1. BoycotIdols

    En je hebt het over goud. Dat heeft tegenwoordig niet echt waarde meer, vind je wel? Dat heb je al bij 25.000 exemplaren.
    Absoluut geen bijzonderheid meer.

      /   Reply  / 
    1. Keetje

     Hoezo niet bijzonder? De meeste artiesten behalen niet eens goud..

       /   Reply  / 
 4. Robin

  Daar heb je die BoycotIdioot weer, pfff altijd hetzelfde geklets! We weten nu wel dat je niet van talentenjachten houd en de daarbij uitvoortkomende artiesten.

    /   Reply  / 
  1. Henk

   Pffff…. ja daar heb je helemaal gelijk in. Niet interessant telkens dezelfde praatjes. En dat hoeven we toch niet te horen als we dit nummer horen. Het is inderdaad een fantasieloze song geworden.
   Ik vind Rochelle 1 van de beste zangeressen die uit een Idols of X-factor is gekomen, maar er moet nog heel veel gebeuren aan haar performance. In de X-factor show werd alles geregiseerd tijdens de vertolking van een nummer, maar in het land moet zij het toch waar maken als ze geboekt wordt. Ik heb al van iemand gehoord dat hij Rochelle wilde boeken voor een groot personeelsfeest maar dat uiteindelijk toch maar niet heeft gedaan omdat hij bang is dat zij het publiek niet kan meeslepen in haar optreden. En dat publiek daar gaat het om die moeten meedoen tijdens een optreden. Maar Rochelle mag van mij wel een hele grote artiest worden in Nederland. Dus kom maar op met die goede songs voor haar.

     /   Reply  / 
   1. BoycotIdols

    Inderdaad. Zolang er net zulke interessante plaatjes uitkomen als mijn posts hier, zal ik dat commentaar blijven geven…

      /   Reply  / 
    1. Keetje

     Fijn dat je weer zeurt Boycotidols..

       /   Reply  / 
     1. BoycotIdols

      Graag gedaan. Maar wat is er precies zeuren aan mijn commentaar.
      Ik trek alleen conclusies uit wat er met zulke plaatjes in de hitlijsten e.d gebeurt…
      Vertel anders eens waarom deze Rochelle het wel lang zou uit kunnen houden…

        /  
 5. Leroy

  Geweldig nummer & wat is Rochelle super vet :D ! Love iT!

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Vind haar nogal magertjes. In alle opzichten. :D

     /   Reply  / 
   1. BoycotIdols

    Ik ook :-)
    Maar magertjes in alle opzichten is tegenwoordig genoeg om aandachtte hebben. Een succes is de single in ieder geval niet.
    Hoogste positie tot nu toe is 91.
    Rochelle is al gauw in de vergetelheid denk ik.

      /   Reply  / 
 6. BoycotIdols

  2 weken Top 100
  HP 91.
  We mogen spreken van een daverend succes…

    /   Reply  / 
  1. -=S.C.=-

   Ik dacht dat jij de single top 100 nooit serieus nam.

     /   Reply  / 
   1. Geesje

    Wel als het hem uitkomt!

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

     Nog steeds hoor, maar deze viel echt op.
     Als het al niet lukt in de makkelijke lijst van de Top 100…

       /   Reply  / 
     1. Keetje

      Dat bewijst maar weer dat het helemaal niet zo makkelijk is om te scoren ;)

        /  
     2. Johan van de Velde

      @Keetje. Ben ‘t wel met je eens dat het “niet zo maakelijk is om te scoren”, maar dit nummer bewijst dat niet echt.
      Vrees dat het niet scoren hier gewoon te maken heeft met gebrek aan kwaliteit.

        /  
     3. BoycotIdols

      En kwaliteit is al niet perse noodzakelijk om te scoren in de Top 100…

        /  
 7. Nico

  Het is niet makkelijk te scoren in de Top 100, omdat er steeds meer aanbieders komen die tegen betaling een garantie geven op een notering in de lijst.
  De bedragen beginnen bij € 1500,– dan starten ze met de downloads. Maar omdat er veel artiesten zijn die daar gebruik van maken, wordt het startgeld al verhoogd tot € 2000,– om toch binnen te komen.
  Je krijgt dan een schema met een wekelijks oplopend aantal downloads. Voor de “geloofwaardigheid” wordt er daarna weer afgebouwd.
  Een kapitaalkrachtige manager haalt dus makkelijk een hoge notering.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Aan wie worden deze bedragen dan betaald?
   Zou wel interessant zijn om te weten waar je deze informatie vandaan hebt.
   Of zijn het slechts geruchten?

     /   Reply  / 
   1. Keetje

    Ik ben ook wel benieuwd naar de feiten!! Een feit bij de top40 is dat 538 een flinke lepel in de pap heeft. Wie is radio538 om een hitlijst te bepalen? Top40 hitlijst is zooooo traag. Check die top10. Al weken dezelfde nummers. Op Nick&Simon na dan ;)

      /   Reply  / 
   2. Nico

    Dit zijn geen geruchten maar is dagelijkse praktijk. Het gaat hier om de Top 100. Dus niet iTunes of Top 40.
    Als je als artiest bij een label of boeker komt met je productie, wordt het bij sommigen gewoon als mogelijkheid aangeboden. Er wordt natuurlijk wel geheimhouding verwacht, want anders is je “hit” minder waard.
    Als je, niet al te direct, er voorzichtig naar informeert krijg je vanzelf de prijzen te horen. Ook wordt er “eerlijk” verteld dat hoogte van de notering afhankelijk is van hoeveel er momenteel met een download-actie bezig zijn.
    Het verklaart ook waarom er Top 10 notering zijn in de Top 100 die bij iTunes in de hele Top 100 niet voorkomen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Ik vind je verhaaltje maar vaag, Nico.
     Ik geloof zeker dat er gesjoemeld wordt met hitstanden, maar wat jij hier vertelt bewijst niets.

       /   Reply  / 
 8. Nico

  Met deze Top 100 zwendel bedoelde ik niet bovenstaand artiest. Daar weet ik niets van.

    /   Reply  / 
 9. Sander

  Ik vind alles wel zeer negatief. Wat is er verkeerd aan dit nummer? Als ik dat vergelijk met andere muziek en die toch de hitlijsten halen. Uiteindelijk is van de muziek die in de hitlijsten zijn maar 10% goed. Vooral als je wat ouder bent en je hoort het terug, dan vraag je jezelf af, wat heb ik er mooi aan gevonden en dan kom je toch terug bij artiesten als Pink Floyd e.d.
  En wat Rochelle betreft? Een paar goede mensen achter haar en haar
  carriere is verzekerd. Beter een goed produkt afleveren, dan snel
  met iets op de proppen komen. Kwaliteit duurt het langst.
  Je wilt toch niet zeggen, dat Do, Miss Montreal, Nick en Simon en al die mensen nou werkelijk goede muziek maken.Slappe liedjes, maar is dan ook sprake van vriendjespubliek en netwerken. Het woord corruptie wil ik niet in de mond nemen, maar ik geloof er wel in, dat daar sprake van is.

    /   Reply  / 
  1. BoycotIdols

   Zo’n gek woord is het niet hoor, Sander.
   Het heeft zeker iets van corruptie weg.

     /   Reply  / 
 10. Sander

  At BoycotIdols. Corruptie nou ja ik vind het zelf wel een beetje extreem hoor. Het is alleen hoe kan zulke slechte muziek ( ik wil het helemaal niet als muziek kwalificeren )in de top50 verschijnen. Denk maar eens wat voor waardeloze muziek in die hitlijsten staat. Hoe kan dat? De abominabele slechte muzieksmaak van de Nederlanders? Dat moet het zijn. Al moet ik ieders smaak respecteren en daar heb ik moeite mee :) .Ik denk dat ik te kritisch ben. Er is ook wel met mij iets aan de hand. Zelfs van U2 word ik moe. Word ik te oud??

    /   Reply  / 
 11. BoycotIdols

  Geeft helemaal niks, Sander. Kritisch is goed.
  Anders wordt je zo’n mak schaapje die alles goed vind wat de tv je voorschoteld. Corruptie is misschien een groot woord, maar dat je belazerd en bedonderd wordt is zeker zo. En nee je wordt helemaal niet oud. U2 heeft absoluut zijn beste tijd gehad, ben ik met je eens.
  Ja Nederland is belabberd wat muzieksmaak beterft de laatste jaren.

    /   Reply  / 
 12. Sander

  Een reactie betr. de hitlijsten. Wat ik zo vreemd vind in Nederland is, dat je nooit leuke muziek hoort. Ik zou de mensen
  daarom eens aanraden meer naar Later…. met Jools Holland te kijken. Ik heb daar artiesten gezien en gehoord die ik nog nooit op de Ned. radio, laat staan TV heb gezien.Als een bekende groep een nieuwe plaat maakt, dan komt die al automatisch in de top 10. Mooie plaat??? Het is meer naamsbekendheid. Hoor je wel eens Mary J Blige?? Ann Peebles 9 I am still loving you )? Of minder bekende nummers van Sinead O connor, maar o zo prachtig. Miet zo commercieel denk ik of de mensen zijn niet meer in staat daar naar te luisteren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>