Hit of shit: Go Back to the Zoo – What If (video)

De doorbraak van Go Back to the Zoo kwam twee jaar terug verrassend snel. Electric kwam betrekkelijk hoog in de charts voor een alternatieve band als Go Back to the Zoo, maar ook Beam Me Up (met dubbele release) kon op heel wat airplay rekenen. Belangrijker: het album Benny Blisto kwam meteen in de top 3 binnen en stond langer dan een jaar genoteerd in de Album Top 100. Go Back to the Zoo slaagt er dan ook telkens in om stevige gitaarliedjes neer te zetten met een catchy melodie.

De afgelopen tijd is er gewerkt aan een nieuw album. De eerste single heet What If en daarin wordt Go Back to the Zoo gepresenteerd als een internationale act.

Want die videoclip – zeker in combinatie met het gitaarspel – had er zo één kunnen zijn van Kings of Leon of The Strokes. Er is goed gekeken naar hoe die acts zich presenteren. Daar is het vaak voldoende om de band te zien spelen met een fraai lichtspel en goeie styling. Dat is bij Go Back to the Zoo nu ook toegepast. Tegelijkertijd is er een grafisch iemand geweest die het een goed idee vond om bepaalde woorden extra kracht bij te zetten door ze – fraai vormgegeven – in een flits door het beeld te laten lopen.

What If laat verder een doorontwikkeling van Go Back to the Zoo horen. Met name het gitaarspel klinkt een stuk geleerder, terwijl die stem van Cas Hieltjes nog lekker vertrouwd de Go Back to the Zoo-sound meegeeft. What If is een mooi opwarmertje voor de volgende plaat, Shake a Wave, dat in april staat te verschijnen.

Go Back to the Zoo - What If

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>