Hit of shit: Nick & Simon – Vrij (video)

Terwijl het vijfde album Sterker van Nick & Simon pas in het najaar verschijnt, is er nu al de eerste single: Vrij. Een vroege release omdat Vrij is gekoppeld aan de 5 mei-viering, waar Nick & Simon dit jaar de ambassadeurs van zijn. Het betekent dat ze met een helikopter over Nederland vliegen om een aantal bevrijdingsfestivals aan te doen. In Vrij klinkt dan ook dat thema door: vrijheid is niet vanzelfsprekend en wees blij met hoe je hier in Nederland kunt leven.

Sinds de release van Fier is er heel veel veranderd voor Nick & Simon, met name door hun rol als coaches in The Voice of Holland. Het bracht hun bekendheid, die toch al niet gering was, naar ongekende hoogte. Inmiddels zijn de twee uitgegroeid tot tv-persoonlijkheden – naast muzikanten uiteraard.

Een radicale koerswijziging of vernieuwing in de muziek van Nick & Simon valt nog niet te ontdekken in Vrij. Het nummer had prima op de vorige plaat kunnen staan. Maar volgens mij is het niet ongebruikelijk om met iets vertrouwds te komen om je nieuwe materiaal aan te kondigen. Materiaal waar dan uiteindelijk wel een bepaalde groei in te ontdekken valt. Het wordt dus nog even spannend waarmee Nick & Simon straks gaan toeren. Voorlopig is het Vrij dat de klok slaat. Met volgens Nick & Simon zelf de mooiste videoclip tot nu toe.

Nick & Simon - Vrij

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Hit of shit: Nick & Simon – Vrij (video)

 1. Jesse

  Alles uit volendam scoort, dus dit ook. Zal wel een van de weinige numers zijn die nog op CD single zal verschijnen

    /   Reply  / 
 2. Henk

  Ik heb niet voor ‘Hit’ gekozen ook al vind ik niet echt shit. Maar ik vind het allemaal wel erg veel op elkaar lijken wat Nick en Simon maken en ik vind het toch wel erg zeikerig worden. Dat is mijn mening over dit liedje. Ik heb wel bewondering voor dit unieke zangduo. Ik vind ze supermuzikaal en sympathiek. Ze steken ook met kop en schouders boven het Volendamse uit. Maar voor dit lied zet ik mijn radio niet harder en zap ik toch naar een andere zender.

    /   Reply  / 
  1. YesMe

   Het kan hoor, maar ik vind het vreemd dat mensen vinden dat de muziek van Nick & Simon steeds veel op elkaar lijkt, terwijl er wel erg veel verschil tussen de 4 albums zit. Ik kan wel waarderen dat u er bij zet dat u ze wel goed vind om wie ze zijn.

   Ik vind het weer een mooi nummer en ben benieuwd naar de nieuwe CD.

     /   Reply  / 
   1. Kelly

    Sommige mensen zeggen dat ook tegen mij. Ik vind dat ook inderdaad raar als ze dat zeggen ik merk wel het verschil in liedjes.

    Leuke clip en vooral mooi lied!

      /   Reply  / 
 3. Anneke

  Absoluut een hit.
  Het is weer mooi nummer dat ook goed pakt en de clip is ook weer erg mooi.

    /   Reply  / 
 4. Megaman

  na de download vorig weekend, is vanaf vrijdag de cd-single te koop met nog een nieuw nummer + videoclip van ‘Vrij’. ik zeg volgende week #1

    /   Reply  / 
  1. BoycotIdols

   Ja menig trucje toepassen om te manipuleren en dan lukt het vast, Megaman. Zonder dat blijft denk ik gewoon Triggerfinger op 1 de komende weken…
   Deze week binnen op 13…

     /   Reply  / 
 5. Peter

  Is zelfde locatie als videoclip van jeroen van der boom – jij bent zo!!!

    /   Reply  / 
 6. Johan van de Velde

  ‘t Is toch wat….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>