Jan Smit helpt Damaru aan nummer 1-hit // Hitlijsten

Mi Rowsu (Tuintje in m’n Hart) in de uitvoering van Jan Smit en Damaru komt stijgt vandaag meteen naar 1 in de Single Top 100. Het is de eerste nummer 1-hit voor Damaru – en ook de eerste keer dat een Surinaams liedje op één staat – en de 10de nummer 1-hit voor Jan zelf. “Het was voor mij een droom om samen te werken met Jan Smit. Dat het resultaat van deze samenwerking op nummer 1 staat is fantastisch! Soso lobi!”, aldus Damaru. En Jan voegt toe: “Het was al een eer voor mij om in het Sranan te mogen zingen met Damaru en met dit resultaat is het natuurlijk helemaal geweldig!”

Morgen op NLpop een uitgebreide blik op de nieuwe Single Top 100.

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Jan Smit helpt Damaru aan nummer 1-hit

 1. ZEKO

  ff een CORRECTIE ,
  op nr 1 in de SINGLE TOP 100 staat MI ROWSU in de ORIGINELE VERSIE( dus ZONDER JAN SMIT ) !
  in de single top 100 staat ie al 5 weken ( de SOLO versie van DAMARU dus) kwam nieuw binnen op 21 , steeg naar 12 , zakte af naar 17 , steeg OPNIEUW naar 7 , en nu DEZE WEEK DUS NR 1 !

  DE NIEUWE versie ( MET JAN ) kwam nieuw op nr 1 in FUN X CHARTS , dus NOG NIET in de SINGLE TOP 100 ! , dat volgt wel heel gauw denk ik !
  TOPPIE TOPPIE DAMARU en JAN , PROFICIAT ! ! !

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Toch een correctie op jouw bericht; de soloversie wordt nu vervangen door de duet-versie. of de duet-versie wordt bij de solo-versie opgeteld. hoe dan ook; in de Single Top 100 maar één Mi Rowsu, ze hebben de gegevens dus aangepast

     /   Reply  / 
 2. CAZEKO

  HERMAN , ik weet niet hoe je aan dit scenario over vervangen van versies , of optellen van bijv verkoopsresulten komt , OFFICIEEL heb ik nergens hierover iets gelezen of gehoord ( hou me dat ten goede ) als het zo is zou het wel een UNICUM in de historie van NL hitlijsten zijn (nogmaals sorry als ik dat ook gemist zou hebben )
  , een FEITELIJKHEID in mn correctie is de OFFICIELE single top 100 zoals ie NU GEPUBLICEERD staat ZIE : http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=s
  HOE DAN OOK , volgens het verloop van de single top 100 van de laatste 5 weken is DAMARU’S SOLO VERSIE op EIGEN kracht tot MINIMAAL nr 7 GESTEGEN ,
  de DUO versie welke ik overigens BETER vind ( natuurlijk gezien JAN’ S bijdrage ) is pas 1 week oud en kwam wel NIEUW binnen op 1 in de FUN X CHARTS ! , als het veranderd is zien we VOLGEND WEEK dan wel , tot nu staat het OFFICIEEL hier :

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Damaru wil ook wel in duet met Kempi en Nick & Simon | Nlpop

 4. CAZEKO

  p s VANMORGEN direct na het verschijnen van de lijsten stond SOLO VERSIE DAMARU ,nog ALLEEN op 1, nu EEN PAAR UUR LATER(inmiddels had ik al gereageerd) STAAT INEENS DE DUO VERSIE NAAST DE ORIGINELE VERSIE VERMELD ! , wel met het LOGO VAN DE ORIGINELE VERSIE en als je erop klikt zie je HET VERLOOP VAN DE SOLO VERSIE !
  ( dus de lijst is achteraf aangepast ), RARE JONGENS DAAR BIJ DE NL CHARTS , en DUS JAMMER GENOEG TOCH een vorm van MANUPILATIE ,

    /   Reply  / 
  1. RJ

   heb jij een probleem met je caps lock?

     /   Reply  / 
   1. Stefan

    RJ…..
    Beste reactie ooit op deze blog…..

      /   Reply  / 
 5. Megaman

  @Cazeko: Damaru & Jan Smit stonden vanaf het eerste moment dat de lijsten werden bekend gemaakt (vrijdagmiddag rond 3 uur) op de eerste plaats. Alleen Dutch Charts, die niets van doen heeft met de samenstellers, behalve dan dat zij hun lijsten plaatsen, had dit nog niet aangepast op hun site. Waarom beide versies op #1 staan, kun je aanstaande maandag lezen in de Megaman.

    /   Reply  / 
 6. Megaman

  @Cazeko: met andere woorden er is helemaal geen sprake van manipulatie

    /   Reply  / 
 7. CAZEKO

  MEGAMAN

  Leuke uitleg , maar snijd toch geen hout dat hele verhaal, volgens mij word de single top UITSLUITEND samengesteld op basis van verkoopresultaten ( en niet van verkoop en airplay , zoals bij andere lijsten ),

  Het kan er bij mij niet in dat men gewoon ZELF BESLIST om verkoopresultaten van 2 versies van een track gewoon op te tellen , en daarna simpelweg een van ze uit beeld te halen ( terwijl de verkoopscijfers van de “verwijderde” toch nog door blijven tellen )

  Of ze staan samen op 1 , of apart op de lijst , afhankelijk van hun verkoop en legale downloadscijfers , als er eentje dan op een gegeven moment niet meer te zien is vanwege terguval in de verkoop dan is dat logisch !

  Maar dit scenario is volgens mn bescheiden weten geheel nieuw , en in dat geval moet men het dan wel duidelijk toelichten ,en geen ruimte openlaten voor speculaties , want hoe dan ook op deze manier lijkt het TOCH sterk op manupilatie en willekeur !

  RJ IK heb GEEN PROBLEEM met capslock , en JIJ ?

  GRTZ : ZEKO

  BIG UP DAMARU ! BIG UP JAN SMIT !

    /   Reply  / 
 8. CAZEKO

  ps MEGAMAN ,

  Als beide versies op 1 staan ( wat ik ook denk dat het geval is ) , is er niets aan de hand , want dat is in de historie van de lijsten reeds gebeurt, er was ooit sprake dat verschillende versies van verschillende artiesten samen op 1 stonden , dus daarmee zou ik geen moeite hebben.

  Alleen word tot nu toe,( door de pers dan ) overal de indruk gewekt dat de solo VERSIE de nr 1 positie zelf niet heeft gehaald,
  want op de site zelf zie je duidelijk als notering op 1 DAMARU DAMARU/JAN SMIT
  dus is het daar wel duidelijk dat ze de plek DELEN

  Ligt mischien aan de voorlichtng of toelichting welke ze niet geven maar feit is dat het onduidelijk naar buiten komt , en dat dat ruimte geeft voor speculaties !

  GRTZ 2 ALL : ZEKO !

    /   Reply  / 
 9. Megaman

  @CAZEKO: Voor de Single Top 100 tellen alleen verkochte cd-singles en downloads. Geen airplay of het gedrag van internetters. Dat heb je juist. Omdat de samenstellers, GfK Dutch Charts, beide versies bij elkaar hebben geteld, kan Dutch Charts (die niets met de samenstelling van doen heeft) niet anders doen dan ze beide op #1 zetten. Zij weten immers niet waar de versie van Damaru zou hebben gestaan als ze wel waren gesplitst. Wat je wel mag aannemen (en dat doet de pers dus ook), is dat de versie van Jan & Damaru zeker op #1 staat.

    /   Reply  / 
 10. Stefan

  Vaak wordt een single aangepast om het langer in de top 50/100 te behouden. Denk bv aan “the Ketchup song” , tijdens kerst kreeg deze single kerstbellen en aangepaste tekst. Commercieel heet dat….

    /   Reply  / 
 11. CAZEKO

  Bedanankt voor jullie reacties,

  het kan allemaal gegaan zijn zoals jullie het voorstellen ,
  mijn punt is dat men (van de kant van de samenstellers of GFK Dutch charts )in zulke gevallen op zn minst “ergens” een OFFICIELE verklaring ervoor moet geven (tot gisteren nog nergens iets gehoord ,dus sorry als ik het heb gemist ) ,want dat het niet “normaal” of gangbaar is dat sowieso voor mij nu wel duidelijk !

  Dat ze beiden op 1 staan zie ik ook duidelijk op de lijsten , er staat Damaru Damaru/Jan Smit daar is niets mis mee !
  Dat nrs samen staan op een positie is al vaker gebeurd , zelfs drie versies van 3 verschillende artiesten stonden samen ooit op 1 !
  ( alleen word hier de indruk gewekt door bepaalde delen van de pers alsof de solo versie eenvoudigweg is komen te “te vervallen ” ten behoeve van het duet !

  Ook kan ik me niet voorstellen dat een platenmaatschapij haar eventuele zakelijke belangen in een track opzij zet om zich uitsluitend op een “goede doelen” versie te “focussen” ( deze stelling werd door een redactie lid van een online muziek krant geopperd als grote waarschijnlijkheid), terwijl het logischer is dat door de publiciteit rond het het duet ook de verkoop van de soloversie ook een flnke krik krijgt , en dus zo zakelijk gezien de platenmaatschapij geen windeieren legt !

  dat tracks gecommercialiseerd worden weet ik zelf ook , maar of je hier de ketchup song als voorbeeld kan nemen betwijfel ik want in dat geval was er een spaanse versie , een engelse versie , met “spanglish” etc etc en o a ook de xmas versie met toeters en bellen, toch allemaal vertolkt (hou me dat ff ten goede) door dezelfde artiesten , terwijl in het geval van “MI ROWSU” toch ff anders is , maar dat is mijn mening ,
  ook is het eigenlijk niet relevant wat mijn standpunten betereft !
  toch bedankt voor de verwijzing !

  Toch blijf ik erbij dat welk scenario ook werd/word toegepast in het geval van MI ROWSU , een officiele verklaring hierover richting de “gewone” man heel erg gepast zou zijn , !
  waardoor bijvoorbaat er geen ruimte voor speculaties van wie dan ook is !

  GRTZ : ZEKO !

    /   Reply  / 
 12. Monique

  Mi Rowsu is absoluut niet de eerste nummer 1 hit voor Damaru. Twee jaar geleden heeft Mi Rowsu 9 weken lang op nummer 1 gestaan in Suriname , nog voordat Jan Smit van dit liedje had gehoord. Jan helpt Damaru dus niet aan een nummer 1 hit, want die had Damaru al. Ik denk eerder dat het omgekeerde het geval is.

    /   Reply  / 
 13. Ronald

  Het is ook andersom.
  Overal beweert men Jan Smit en Damaru. Nou er is niks van Jan Smit blij. De nr 1 hit is gewoon van die Damaru, die Jan Smit dankbaar mag zijn dat op dit singletje mag meewerken. Maar de nr 1 is toch echt voor Damaru

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *