Single Top 100: K3 blijft moeiteloos op 1

En dat is vier, vier weken op de eerste plaats in de Single Top 100. K3 heeft inmiddels platina te pakken met Ma Masé, de hit uit het programma K2 Zoekt K3. De meiden blijven Snow Patrol voor, die met Just Say Yes met afstand hun grootste hit in Nederland scoren (qua hoge posities gemeten dan). Zanger Rinus bestormt ook de top 10 waar Lisa Lois juist een flinke stap terug moet doen; No Good For Me zakt van 4 naar 17.

De top 10:

1 (1) Ma Masé – K3
2 (9) Just Say Yes – Snow Patrol
3 (2) Kon ik maar even bij je zijn – Thomas Berge
4 (7) Geen Woorden – Frans Bauer
5 (3) Mi Rowsu – Damaru & Jan Smit
6 (5) Stereo Love – Edward Maya & Vika Jigulina
7 (18) Met Marlous onder de Douche – Zanger Rinus
8 (6) I Gotta Feeling – Black Eyed Peas
9 (17) Mooie blauwe Ogen – Django Wagner
10 (8) Sexy Bitch – David Guetta

Net niet in de top 10 maar jaren na de release wel een hit: Echte Liefde van Martin Morero. Het nummer is afkomstig uit Gooische Vrouwen en werd twee weken geleden nog eens gezongen in de allerlaatste aflevering. Vorige week al een re-entry op 21 en nu op 11.

Stef Ekkel kreeg deze week goud uitgereikt voor zijn single De Woonboot, welke al drie jaar terug is uitgereikt en nooit een echt hoge notering behaalde. Maar al sluimerend zijn er toch voldoende exemplaren verkocht. Johnny Hoes ziet in Stef zijn opvolger en nam daartoe het duet De Smokkelaar op, dat deze week van 49 naar 15 knalt.

De hoogste binnenkomer komen we op 23 tegen: Bouke. Hij probeert het eens in het Engels met het nummer Wearin’ that Love on Hook. Vooralsnog met een prima resultaat.

Miss Montreal kwam vorige week binnen op 36 met Addicted to Crying na een optreden in Lieve Paul. De mond-tot-mond-reclame gaat nog voort, want het nummer stijgt deze week naar 24.

B-Yentl staat met haar twee singles Nowhere to Run en No One But You nog altijd in de charts en de vierde single is nu al weer binnengekomen: Miracle op 33. Het is een nummer beoogt voor de de winter/kerst. Blijft deze ook weer tientallen weken genoteerd staan?

De overige Nederlandse binnenkomers:

57. Ferry de Lits – Oh Luister Toch…
61. Ferry Corsten feat. Novastar – Because (the remix)
78. Ron van Daal – Alleen voor Jou
80. Flinke Namen – Wolken
82. CJ – Rapfanaat

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Single Top 100: K3 blijft moeiteloos op 1

 1. Pingback: Dit is dus een hit (?): Django Wagner | Nlpop

 2. Pingback: Stef Ekkel sprokkelt goud bij elkaar voor De Woonboot | Nlpop

 3. Manon

  Dat k3 op weer op 1 staat is logisch en te verwachten, na zo’n zoektocht op tv. Dat zorgt gewoon voor ontzettend veel promotie. Of ik het ermee eens ben, k3 op 1, is een 2e :P En OMG dat die Rinus in de top 10 staat… vreselijk! Wat heeft NL toch een slechte muzikale smaak… Waar gaat het toch heen?! Dat Lisa weer flink keldert is ook logisch en was ook te voorzien. Eén tv-optreden in dwdd (en verder niks) zorgt misschien voor opleving van t nummer in één week, maar maar meer niet. Je hoort you’re no good for me verder nergens, Je ziet Lisa verder ook nergens promoten op tv… Nee, ik voorspel volgende week als die single ook fysiek uitkomt nog een kleine opleving, en daarna zal het nummer wel weer snel de hitlijsten uit zakken ;)

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Het succes van de single valt inderdaad mee. Misschien nog Top20…

     /   Reply  / 
 4. Geesje

  Je hoort ”No Good For Me” nergens?
  Dan luister je niet goed want ik hoor hem geregeld voorbij komen. Zelfs als tune in het voorstukje (tussen de reclames) van voetbalvrouwen

    /   Reply  / 
  1. Manon

   Voetbalvrouwen kijk ik nooit, Geesje ;) Dus vandaar. En dan ben ik benieuwd waar je m dan verder nog voorbij hoort komen, want ik heb het nummer nog steeds nooit gehoord; niet op de radio, niet op de tv, op het optreden in dwdd na, maar dat kon ik niet zien omdat ik moest werken. Ach ja, wat maakt het ook uit… Lisa zal net als de andere winnaars ook een eendagsvlieg worden. Ik denk dat t nummer nog een weekje of 2/3 in de top 100 en top 40 staat, en dan zal het alweer snel verdwenen zijn ;)

     /   Reply  / 
  2. Gijs

   Helaas telt voorbijkomen op tv niet mee voor de top 100 en zeker niet voor de top 40! Op de radio heeft het nummer tot nu toe alleen airplay op 3fm (14 x sinds het uitkomen) en SmashFM. Alleen telt de laatste niet mee voor de top 40. In Itunes is ze na de eerste goede weken naar de middenmoot (nr. 41) gezakt. Ze wordt al bijna ingehaald door Charlene die nu op 66 staat met Too bright! Ben benieuwd, maar als ze niet snel wordt opgepikt door 538/Qmusic zal ze snel zakken uit de top 40 en als de downloads blijven zakken, dan ook snel uit de top 100… tegenvallertje na zo’n flitsende start.

     /   Reply  / 
 5. Manon

  En idd, ik had gelijk… Lisa is alweer gezakt naar nummer 51. Tja dat krijg je ervan als je niet promoot of geen airplay hebt he ;) Misschien dat er volgende week nog een lichte stijging is na de fysieke release, maar ik denk dat no good for me definitief geen hit is…

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Hoef je geen helderziende voor te zijn, Manon. Dat zeg ik al tijden van zulke plaatjes. Bij Hallelujah werd nog alles voor dr gedaan, als het dan echt op talent aankomt… en nog zijn er lui die het niet doorhebben. Ik zag op TV volgedne week weer de Popstar finales. Nederland kan weer een eendagsvlieg verwachten…

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Overigens geen airplay hoeft niks te zeggen. Een fan mijn favo bands heeft ook nooit airplay maar kwam desondanks vorige week op nr 15 in de albumlijst… oke, mensen als Lisa zijn van airplay afhankelijk, die band niet. verkoopt toch wel, want kwaliteit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>