Single Top 100: Lange Frans 1, hit voor Jochem Myjer

Het Nederlands product laat zich weer gelden in de Single Top 100. Na enkele weken waarin vooral het buitenlands product domineerde, is de vaderlandse hitlijst nu weer wat meer nationalistisch. Lange Frans & Thé Lau zijn de verrassende nieuwe lijstaanvoerders met Zing Voor Me, al is ook de nummer 2 een onverwachte artiest: Jochem Myjer. De cabaretier kwam vorige week al binnen op 16 met Mijn Dag en schiet nu dus naar de 2de plaats. Verder kunnen we Jeroen van der Boom in de top 10 verwelkomen, die met Werd de Tijd maar Teruggedraaid de nodige promotie deed bij Life4You en TMF.

De top 10:

1 (-) Zing Voor Me – Lange Frans & Thé Lau
2 (16) Mijn Dag – Jochem Myjer
3 (1) Barbra Streisand – Duck Sauce
4 (6) Turbo – New Kids ft Paul Elstak
5 (11) Werd de Tijd maar Teruggedraaid – Jeroen van der Boom
6 (3) Only Girl – Rihanna
7 (2) The Time (Dirty Bit) – Black Eyed Peas
8 (4) Just the Way You Are – Bruno Mars
9 (7) Like a G6 – Far East Movement
10 (8) Sterrenstof – De Jeugd van Tegenwoordig

René Froger heeft na drie weken de top 10 verlaten, ‘k Heb Je Lief zakt van 5 naar 11. Ook Usher en Taio Cruz staan niet langer in de top 10.

Kane en Ilse deLange staan al vijf weken genoteerd met High Places maar vooralsnog met weinig resultaat. Tot deze week. Na een optreden in het veel bekeken The Voice of Holland en de nodige twitter-stimulatie schiet High Places omhoog van 97 naar 12.

De nieuwe single van Thomas Berge lijkt ook goed aan te slaan. De zanger scoorde vorig jaar nog een nummer 1-hit met kerst en top 10-succes lijkt voor Niets Te Veel ook binnen handbereik. Het nummer komt op 14 binnen. Verder staat B-Yentl weer in de top 20; Give It a Chance stijgt in de 9de week van notering van 22 naar 18.

Dit jaar zijn er ook weer enkele sinterklaasliedjes op single uitgebracht. Coole Piet Diego zet zijn beste beentje onder andere voor met Mary Poppins. Het gelegenheidsduo komt met de single Oh, Wat Een Feest binnen op 22. De nieuwe single van Frans Duijts, Kom Terug Bij Mij, staat nieuw op 28.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

50. De TV Kantine – Aan de Schijt
62. Tygo Nendels – Geen Wonder dat Ik Ween
65. Pascal de Vormer – Denk niet dat ik niet aan je denk
69. B-Yentl & Daughter – No X-Mas Without You
84. Jan Leliveld – Vriendschap
99. Los Angeles the Voices – SOS d’Un Terrien Detresse

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Single Top 100: Lange Frans 1, hit voor Jochem Myjer

 1. Erwin

  Verrassend dat La the voices met single op 99 komt en met de album op 4 dan eindelijk een succes op muzikaal gebied met het album

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Dat komt doordat LA. the voices (wat een naam!) een echte album act is….
   Maar serieus, al zou dit album commercieel succesvol worden (twijfelachtig), dan nog zal het nooit een “succes op muzikaal gebied” zijn.

     /   Reply  / 
 2. Pingback: Video: Jochem Myjer – Mijn Dag | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>