Album Top 100: Smurfen op 5, Lowlands ijlt na

Het is de week na Lowlands en dan overspoelen de albums van aldaar optredende artiesten traditiegetrouw de Album Top 100. Dit jaar is Selah Sue de grote winnaar, haar titelloze album stijgt van 8 naar 3. En de Belgische zangeres deed het de afgelopen zes maanden al zo goed in de Nederlandse charts. Ook Racoon en Agnes Obel staan flink in de spotlights, zij stijgen terug de top 10 in. Nieuwe binnenkomers zijn er van Lenny Kravitz op 2 en De Smurfen op 5. Adele blijft de Album Top 100 aanvoeren met 21. Weet David Guetta haar volgende week van de eerste plaats te stoten?

De top 10:

1 (1) 21 – Adele
2 (-) Black and White America – Lenny Kravitz
3 (8) Selah Sue – Selah Sue
4 (2) Back to Black – Amy Winehouse
5 (-) Wij Willen Smurfen – De Smurfen
6 (14) Liverpool Rain – Racoon
7 (4) To Get Her Together – Anouk
8 (56) Philharmonics – Agnes Obel
9 (3) Watch the Throne – Kanye West & Jay Z
10 (18) Collected – The Kinks

In totaal vijf titels die vorige week niet in de top 10 stonden, dus ook vijf titels die er niet langer bij horen. Glennis Grace zakt van 5 naar 13 met One Night Only en ook Beyonce zakt stevig; 4 zakt van 7 naar 15. Caro Emerald gaat in de 82ste week van notering van 9 naar 16 terwijl Guus Meeuwis van 10 naar 20 daalt met Armen Open. Julio Iglesias ziet zijn Dutch Collection van 6 naar 16 kelderen.

De opmars van B-Yentl is even gestaakt, het album Persistence zakt van 17 naar 22. Go Back to the Zoo heeft juist weer een slinger omhoog gekregen. De band, die vorig jaar ook al op Lowlands stond, stijgt van 51 naar 31 met Benny Blisto. Het album staat nu exact een jaar genoteerd in de Album Top 100.

Eefje de Visser was, als ik de recensies mag geloven, een smaakmaker op Lowlands. Niet zonder succes in de Album Top 100, het album  De Koek maakt zijn rentree op 40. De jongens van DeWolff komen opnieuw binnen op 54 met Orchards/Lupine.

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>