Opvallende verschuivingen in Single Top 100

Hoewel we in de Top 10 van de Single Top 100 deze week helemaal geen Nederlandse producties tegenkomen zijn er toch een aantal opvallende verschuivingen.

Jeroen van der Boom stijgt naar plek 11 met Kom maar op. Klik hier voor de officiële videoclip en stem in de Hit of Shit. Verder maakt Charly Luske een gigantische sprong terug omhoog. Nadat zijn single Nobody’s Guy vorige week naar 81 was gezakt, stijgt hij nu weer naar plek 17. De afgelopen week lanceerde Charly de videoclip bij het nummer.

Ook VanVelzen’s single stijgt flink. The Rush Of Life staat deze week 55 plaatsen hoger, op positie 27. Afgelopen vrijdag kwam zijn gelijknamige album uit, dus dit belooft veel goeds voor VanVelzen, volgende week in de Album Top 100.

Jan Leliveld stijgt met zijn gezellige meedeiner Zij hoort bij mij deze week naar 34. Lees hier de review en bekijk de videoclip. Ook onze Eurovisie-hoop Joan Franka stijgt weer met haar lied You and Me, van plek 90 naar 75. Opvallend is ook de single van retro 90’s dance-act Twenty 4 Seven, die al in februari uitkwam, en nu pas binnenkomt in de hitlijst.

NL-stijgers deze week:
11 Jeroen van der Boom – Kom maar op (21)
17 Charly Luske – Nobody’s Guy (81)
27 VanVelzen – The Rush Of Life (82)
30 Matthijs Koning – Deze avond (36)
34 Jan Leliveld – Zij hoort bij mij (40)
56 Henk Bernard – Jij voelt aan als goud (nieuw)
75 Joan Franka – You and Me (90)
76 Rinus Werrens – Maria (nieuw)
77 Willem Barth – Ik wil ’n beetje dit (nieuw)
81 FeestDJRuud – Gas op die lollie (93)
91 Twenty 4 Seven feat. Stay-C & Li-Ann – The Reason (nieuw)

Onder de zakkers vinden we onder meer Nick & Simon, Wesley Klein, Miss Montreal, Danny Froger, The Kyteman Orchestra, Elz Bakker, Waylon, Afrojack & Shermanology, Kraantje Pappie, Xander de Buisonjé, Bingo Players, Trijntje Oosterhuis en Chris Hordijk.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Opvallende verschuivingen in Single Top 100

 1. Johan van de Velde

  Ineens vinden heel veel mensen Luske’s single goed?
  Inderdaad een “opvallende verschuiving”.

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Charly heeft vele tienduizenden volgers in de sociale media. Bijvoorbeeld meer dan 67.000 volgers op Twitter. De afgelopen week deed hij met zijn platenmaatschappij een actie: mensen die de single downloaden, en hiervan een bewijsje opsturen naar CNR die maken kans op een privéconcert van Charly.

     /   Reply  / 
 2. Nico

  23 Jan Leliveld?

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Het is op zich een leuk nummer. Gezellig en catchy. De clip vind ik alleen een beetje absurd. Ik denk dat de song in veel cafe’s te horen is, ook morgen op Koninginnedag. Echt zo’n nummer van: inhaken en handjes in de lucht. Jan was gisteren nog bij de Sterren Parade van Sterren.nl

     /   Reply  / 
   1. Nico

    Je schrijft op 23. Daar staat hij niet.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

     Oeps. In de tekst er boven stond het wel goed; plek 34 dus. Hersteld!

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>