Nederlandse dj’s Bingo Players op 1 in UK Singles Chart

Bingo Players schrijven geschiedenis • Get Up (Rattle) op 1 in Britse singles-chart

Het Nederlandse dj- en producerduo Bingo Players schrijft geschiedenis door met hun single Get up (Rattle) op 1 binnen te stormen in The Official UK Singles Chart.

Get up (Rattle) werd eind 2011 al op het Nederlandse label Spinnin’ Records uitgebracht en maar liefst 19 miljoen keer op YouTube bekeken. Afgelopen zomer doken Paul en Maarten (Bingo Players) de studio in met de populaire Amerikaanse formatie Far East Movement. Ze produceerden toen een nieuwe versie van het nummer.

Daarmee stoten ze in Groot Brittannië nu will.i.am en Britney Spears van de toppositie in de toonaangevende singles-chart. Een uitzonderlijke prestatie, proficiat Bingo Players!

Sinds 2002 is er geen Nederlandse act meer geweest die op 1 binnen wist te komen in de Britse chart. Get Up (Rattle) markeert pas de achtste keer in 61 jaar dat Nederlanders dit voor elkaar krijgen. Goed, met een beetje hulp van Far East Movement, maar het is toch echt een Nederlandse productie. Paul en Maarten zijn dan ook terecht heel blij.

Bingo Players: ‘Dit is geweldig! Ongelooflijk hoe snel dit is gegaan, de track was al populair bij dj’s en dance-liefhebbers, maar dat we nu in de UK op 1 zijn binnengekomen is echt een mijlpaal voor ons als producers. We kunnen het bijna niet geloven!’

Het duo maakte afgelopen vrijdag ook al bekend op te mogen treden tijdens het wereldberoemde festival Coachella in Palm Springs, waar ook muzikale grootheden als Blur, Red Hot Chili Peppers, Phoenix en New Order staan geprogrammeerd.

In de Nederlandse Single Top 100 staat Get Up (Rattle) momenteel na zes weken op plek 65. De single piekte bij ons, tot nu toe, op plek 42. Misschien kan dit Britse succes ook in ons land voor een extra boost zorgen. Dan moeten de radiozenders wel meewerken!

Download Get Up (Rattle) op iTunes

Eerder op NLpop Hit of Shit: Bingo Players ft Far East Movement – Get Up (Rattle)

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nederlandse dj’s Bingo Players op 1 in UK Singles Chart

 1. Eva

  Doen ze goed. Niet mijn ding, dance, maar het is inderdaad een zeldzaamheid dat iets uit Nederland aanslaat in UK.

    /   Reply  / 
 2. Kamper

  Het nummer is al uit 2011 (!). Hallo wakker worden allemaal. En staat met een kleine 30 miljoen views al een paar maanden in de eeuwige top 1000 wereldchart.

    /   Reply  / 
 3. bingocharts

  Toch grappig dat er zo veel dj’s uit Nederland goed scoren. Het is ook een leuk nummer, het zij ze gegund.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Nicky Romero & Avicii op nummer 1 in Groot-Brittannië | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>