Weinig talenten uit X Factor scoren in iTunes Top 100

B-Brave en Haris pakken noteringen, de rest heeft vooralsnog het nakijken

In vorige seizoenen van X Factor lag de focus op de finalesingles, niet op songs uit de voorafgaande liveshows, maar dit seizoen zijn ze er duidelijk op uit om ook al tijdens de liveshows de hitlijsten te bereiken. Tot nu toe lukt het alleen met B-Brave en Haris.

B-Brave bereikt dit weekend de top 30 in iTunes met Blijf Bij Mij en Haris beweegt met zijn song I Won’t Give Up rond de 70ste plek. De andere acts bereiken de chart niet. B-Brave staat er wel nog een keertje in, rond plek 90 met hun liedje uit de eerste liveshow.

Het valt op dat tijdens de optredens in X Factor geen oproep ‘download nu op iTunes’ in beeld verschijnt. Wellicht speelt dat ook een rol bij de enigszins tegenvallende scores. In bijvoorbeeld The Voice is tijdens optredens wel zo’n oproep in beeld te zien.

Boyband B-Brave het populairst op social media

Van alle kandidaten is de boyband B-Brave het populairst op social media Twitter en Facebook. Dat blijkt uit een optelsom die X Factor bekendmaakte. Adriaan Persons en Haris Alagic volgen als tweede en derde. Het minst populair op social media is Astrid Tan.

RTL onthulde ook dat die scores grotendeels overeenkomen met de ranglijst van best bekeken video’s. Die video’s staan alleen op RTL XL, niet op Youtube. Na de eerste liveshow werden de optredens van B-Brave, Haris en Milou het vaakst teruggekeken. Saillant is dat Milou vrijdagavond in de tweede liveshow naar huis werd gestuurd.

Download de songs uit de tweede liveshow hier op iTunes.

facebook share facebook share

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Weinig talenten uit X Factor scoren in iTunes Top 100

 1. Arjan H

  Wat ik al eerder schreef X Factor 2013 is een flop. De kijkcijfers dalen enorm en er keken vrijdag nauwelijks 1 mijoen mensen naar. Wat echt enorm slecht is op primetime vrijdagavond rtl4. Zal te maken hebben met de slechte jury, de zwakke kandidaten en de show en podium is ook niet meer wat het eerder was. The Voice dat is pas een kwalitatief goede show.

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   ben ik met je eens.

     /   Reply  / 
 2. Bart

  Voor mij het meest slechte seizoen ooit. In een keer van 10 naar 2 kandidaten / slechte keuzes. En ik vind de jury ook niks. Ali B heeft nu al geen 1 kandidaat meer. Bij RTL 4 denken ze nu waarschijnlijk ook. Geen goede keuze en helaas zit hij ook nog in de jury van The Voice of Holland. Die kijkcijfers hebben natuurlijk ook met het weer te maken. Maar al met al absoluut geen verbetering voor X-Factor dit jaar.

    /   Reply  / 
  1. Ronald

   Ondanks het weer worden andere programma’s wel goed bekeken, Bart. Dus daar ligt het echt niet aan. Dit programma is gewoon op haar retour. Mij kan het niet snel genoeg van de buis gehaald worden…

     /   Reply  / 
   1. Bart

    Helaas Ronald, de inschrijvingen voor 2014 zijn alweer geopend!

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Dat er nog steeds mensen zijn die aan dat bedriegelijke circus willen meedoen zeg…

       /   Reply  / 
   2. Bart

    Alle kijkcijfers zijn minder; dat zie jij ook wel Ronald.

      /   Reply  / 
    1. Eva

     Ronald kijkt graag door een roze bril ;-)

       /   Reply  / 
     1. Ronald

      Nee dat doe jij wel. Kijk maar je reactie op Sharon Doorson. Alles aan haar is goed, en dat moeten andere ook maar vinden. Zet je roze bril een keer af, wat meer kritiek is heus niet eng hoor.

        /  
     2. Eva

      Dat zijn jouw woorden. haha. heb ik niet gezegd :p

        /  
     3. Ronald

      Dat kan je uit je post wel opmaken, Eva…

        /  
     4. Eva

      Haha dat zal wel ja. Dat kan jij als geen ander.

        /  
    2. Ronald

     Ja maar op de een of andere manier moet er bij de talentenshows altijd bij vermeldt worden dat het écht aan het weer ligt. Ja hoor, tuurlijk. Programma heeft gewoon zijn beste tijd gehad. Steeds meer mensen gaan hopelijk inzien dat het geen talenten voortbrengt en ze voro de gek gehouden zijn…

       /   Reply  / 
     1. Bart

      Tsjonge jonge; slecht geslapen??? Ik geef toch alleen maar kritiek op dit seizoen? Dat moet je juist goed doen ha,ha.

        /  
     2. Ronald

      Nee hoor. heb prima geslapen, jij ook?
      Ja kritiek is prima, maar het valt me gewoon op dat het altijd aan het weer ligt als het gaat om talentenshows. Blijkbaar wil men er niet aan dat de meeste gewoon op hun retour of geflopt zijn… Want die volkszangers show en Next Poptalent hadden ook slechte kijkcijfers en dat was echt niet te wijten aan het weer, dat was toen ook niet al te best…

        /  
     3. Bart

      Ik durf best toe te geven dat de talentenjacht op retour is. Maar dat is toch ook niet zo gek na meer dan 10 jaar? Tja, het houdt een keer op. Al zie ik dat voorlopig nog niet gebeuren.

        /  
     4. Ronald

      De shows op de CO wel. De talentenshow van Giel Beelen wint echter terrein…

        /  
     5. Bart

      Eerst maar eens zien of de shows van Giel het ook meer dan 10 jaar volhouden.

        /  
     6. Ronald

      hoeft niet persé, wat mij betreft. Giel is slim genoeg te zien dat als het niet meeer gaat er mee te stoppen. Die gaat niet krampachtig die shows tot in den treure blijven uitzenden, wat wel gebeurd bij de CO. Ik zou het persoonlijk na 5 seizoenen ook wel genoeg vinden. Of misschien nog een editie volgend jaar en dan ermee kappen, anders krijg je het gevaar dat ook de singer/songwriters elkaar in de weg zitten en niet meer zullen doorbreken…

        /  
     7. Joost

      Alsof Giel daar wat over te zeggen heeft. Bij de PO werkt dat anders!

        /  
     8. Ronald

      Ja uiteindelijk wel. De show is bedacht door Giel…

        /  
     9. Joost

      Tuurlijk niet. Als geld op is bij de PO gaat het feest mooi niet door.

        /  
     10. Ronald

      Ja, maar dat zal het voorlopig niet zijn en kunnen we dus nog wel even van de show genieten…

        /  
   3. Yoshi

    Het enigste leuke seizoen van X Factor, was dat seizoen dat Lisa Lois won. Zat goed volume in en dat seizoen was mooi in elkaar gezet.

    Nu vind ik het echt een flut show en die stomme Candy met haar nep accent. Ali B is trouwens ook een flapdrol, hij had wel ver kunnen komen met dat meisje die singer/songwriter was en een beetje haar invloed op reggae richtte, maar hij koos voor twee talenten die geen talent hadden… Ook voor deze winnaar en al wordt het B-brave geld een enkele 15 minutes of fame.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Singer songwriters kunnen beter naar de show van Giel. Daar wordt wel serieus evt. aanwezig talent wel serieus genomen.

       /   Reply  / 
    2. Ronald

     Maar Yoshi, mag ik vragen waarom je nog kijkt als je op zoveel dingen kritiek hebt van de huidige show…

       /   Reply  / 
 3. Bart

  Sharon doet het als een van de weinigen een keertje wel goed! Jammer dat je dat dan niet gewoon leuk kunt vinden…

    /   Reply  / 
 4. Peterke!

  Ik heb een klein gedeelte van de tweede liveshow gezien. Ik vind er werkelijk niks meer aan. Ik heb het ook afgezet na B-Brave. Ik snap de hype erachter echt niet. Ze zien er beter uit dan dat ze zingen en daar heb je het ook ver mee gehad. De enige talenten van X-Factor waar ik echt over te spreken was waren Lisa, Sumera & Adlicious. Nou hoor je zo niet veel van Sumera, maar ik weet toevallig dat ze op 19 juni een optreden gaat geven in Berlijn. Dit seizoen bied echter geen ‘echte’ talenten.

    /   Reply  / 
 5. Yoshi

  @Ronald , enkel alleen 1 auditie, halve bootcamp (van de meiden) en liveshow 2 en ook de laatste. Astrid Tan mag dan minder populair zijn, ze heeft wel van al die kanidaten iets eigens

    /   Reply  / 
 6. Robin d

  Ik heb twee uitzendingen gezien van dit seizoen X Factor, maar wat slecht gemaakt.. Echt een flop! Er zijn betere seizoenen geweest en talenten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>