Eerste nummer 1-hit voor Dotan in Mega Top 50

Grote verschillen tussen charts als het gaat om WK-voetbalsingles

In tegenstelling tot in de Single Top 100 heeft Dotan met Home deze week wel de toppositie bereikt in de Mega Top 50. Dit markeert zijn allereerste nummer 1-hit!

Een grandioze prestatie van Dotan. Absoluut verdiend! 3FM meldt over Home: ‘Het was afgelopen week de meest gedownloade track van het land en met streaming en airplay daarbij opgeteld, was het genoeg voor de nummer 1.’

Ook in de iTunes Top 30 staat Home bovenaan. Deze lijst bevat een overzicht van de dertig meest gedownloade liedjes op iTunes in de afgelopen week. Niet te verwarren met de iTunes Top 100 die een momentopname weergeeft.

In de Top 40 stijgt Home met superstip naar de achtste plek. Eén plaats boven Wasted van Tiësto, is het de hoogste Nederlandse productie in de Top 40.

In zowel de Mega Top 50 als de Top 40 net als vorige week geen Nederlandse WK-voetbalsongs, terwijl die het in de Single Top 100 momenteel juist heel goed doen. Rio van Gerard Joling staat daarin bovenaan, gevolgd door Juich Voor Nederland van René Froger. In de iTunes Top 30 scoren zij ook heel sterk.

Dit alles vloeit voort uit de verschillende methodes die de hitlijsten gebruiken. De singles van Gerard en René worden bijvoorbeeld minder op de radio gedraaid, waardoor zij lastiger een notering pakken in hitlijsten die airplay meewegen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>