Control van Kensington opnieuw op 1 in albumlijst

Voor derde keer in drie maanden stijgt rockplaat naar toppositie

Het met platina bekroonde hitalbum Control van Kensington stijgt deze week voor de derde keer naar de toppositie in de Nederlandse Album Top 100.

Bijzondere ontwikkeling. De plaat is in de ruim drie maanden dat ‘ie inmiddels uit is nog niet buiten de top 4 gevallen. Kensington stond ook maar liefst negen weken op 2. Dit is heel consistent en duurzaam scoren.

I See You van The XX (vorige week op 1) zakt naar de tweede plaats en Blue & Lonesome van The Rolling Stones (eerder vijf weken op 1) blijft staan op 3. Het album van Ali B stijgt voor het eerst sinds half december de top 10 weer in.

Album Top 10

1. Kensington – Control
2. The XX – I See You
3. The Rolling Stones – Blue & Lonesome
4. The Weeknd – Starboy
5. Adele – 25
6. Ed Sheeran – X
7. Broederliefde – Hard Work Pays Off 2
8. Frenna – Geen oog dichtgedaan
9. Ali B – Een klein beetje geluk
10. Navarone – Oscillation

Single Top 100

In de singles-chart net als vorige week geen veranderingen aan de top. De top 4 is totaal ongewijzigd. Bovenaan staat Shape Of You van Ed Sheeran, gevolgd door Energie van Ronnie Flex met Frenna (de hoogste Nederlandse productie), Rockabye van Clean Bandit, en Say You Won’t Let Go van James Arthur.

De hoogste binnenkomer bij de singles is Moving On And Getting Over van John Mayer op de 52e plek. Ook nieuw zijn On My Way van Tiësto ft Bright Sparks op 93, en I Need You van Armin van Buuren & Garibay op de 96e positie.

Dat is bescheiden voor de twee dj’s die momenteel wel heel lekker gaan in iTunes en op YouTube. We zullen volgende week zien of Martin Garrix met zijn nieuwe single Scared To Be Lonely wél een hoge weeknotering verovert.

Video: John Mayer – Moving On And Getting Over (hoogste nieuwe single)

Links naar alle volledige hitlijsten in de rechterkolom onderaan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>