Martin Garrix hoogste nieuwe in Single Top 100

Wordt 2017 ook het jaar van een nieuwe monsterhit in de Nederpop?

In de nieuwe Single Top 100 is Scared To Be Lonely van Martin Garrix en Dua Lipa de hoogste nieuwe op de vijfde plaats. Ed Sheeran blijft de lijst aanvoeren en Energie van Ronnie Flex met Frenna blijft de hoogste NL productie.

Een bijzonder sterke opening voor Martin als we dit vergelijken met de nieuwe singles van Tiësto en Armin van Buuren. Releases in een soortgelijk genre.

On My Way van Tiësto met Bright Sparks kwam vorige week binnen op de 93e plek en zakt deze week naar 98. Bijna uit de lijst! Armin van Buuren en Garibay kwamen met I Need You binnen op 96 en stijgen nu naar de 70e plaats.

In iTunes kwamen Armin en Tiësto prima uit de startblokken met noteringen in de top 10. Armin staat daar nu op 9, en Tiësto nog altijd op 25. De enorme winst die Martin Garrix boekt hangt dus samen met veel sterkere streamingscores.

Single Top 10

1. Ed Sheeran – Shape Of You
2. Ronnie Flex ft Frenna – Energie
3. Clean Bandit ft Sean Paul & Anne-Marie – Rockabye
4. Ed Sheeran – Castle On The Hill
5. Martin Garrix & Dua Lipa – Scared To Be Lonely
6. James Arthur – Say You Won’t Let Go
7. The Chainsmokers – Paris
8. Starley – Call On Me
9. Broederliefde / Emms – Het is een feit
10. Zayn & Taylor Swift – I Don’t Wanna Live Forever

De generatiewisseling binnen de Nederlandse dance is al een paar jaar gaande. Top-acts als Armin en Tiësto zijn nog steeds wereldwijd populair en succesvol, maar we zien duidelijk dat de nieuwe generatie een voorsprong neemt.

Dat gebeurde de laatste jaren ook in de Nederlandse hiphop, met bijvoorbeeld de stormachtige opkomst van Ronnie Flex, Lil Kleine en Broederliefde. Daar is ook overlap met Nederlandstalige pop. Het is niet alleen maar rapmuziek.

In de Nederpop hebben we natuurlijk Nielson, plus Kenny B, Jayh en Maaike Ouboter die alle drie een grote hit op hun naam hebben gezet, en bij het levenslied is de doorbraak van André Hazes jr. niet te negeren.

Laten we hopen dat in 2017 opnieuw zoiets gebeurt. Want vorig jaar hadden we geen echte maandenlange monsterhit in de Nederpop en dat was een gemis. De doorbraak van Broederliefde was uiteraard geweldig maar dat was van een andere orde dan wat we zagen bij hits als Dat Ik Je Mis en Parijs.

Videoclip: Scared To Be Lonely

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Martin Garrix hoogste nieuwe in Single Top 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>