Vreemde Kostgangers bovenaan in Album Top 100

Flex, Jairzinho en Garrix houden NL eer hoog in singles-chart

George Kooymans, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten komen als Vreemde Kostgangers deze week binnen op 1 in de Nederlandse Album Top 100.

De drie vormden in 2013 een gelegenheidsformatie voor het verjaardagsfeest van Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. Dat spontane optreden smaakte naar meer, en Vreemde Kostgangers was geboren. Dat de heren nu een nummer 1-album scoren is een kers op de taart!

Vorige week lukt het Romy Monteiro om de toppositie te bereiken met haar coveralbum Tribute To Whitney. Deze week zakt zij naar de 17e plaats. Goed gedaan maar een duurzaam hitalbum zal het niet worden.

Sheeran niet te stoppen

In de Single Top 100 staat Ed Sheeran al acht weken onaantastbaar op 1 met Shape Of You. Dit lijkt nu al een van de grootste hits van 2017 te worden! Het gebeurt wel vaker dat potentiële zomerhits al vroeg in het jaar uitkomen, en Shape Of You bevat alle ingrediënten om nog maandenlang te scoren.

Vrijdag kwam het nieuwe album ÷ (Divide) van Ed Sheeran uit en we kunnen er vergif op innemen dat die plaat komend weekend op 1 gaat binnenkomen. De deluxe-versie van Divide staat nu op 1 in iTunes, de standaardversie op 4, en bij Bol.com staat ‘ie bij bestverkocht op 1 (deluxe), 4 (standaard) en 5 (LP deluxe).

In de top 10 bij de singles vinden we ook drie hits van Nederlandse bodem: Energie van Ronnie Flex met Frenna, Tempo van Jairzinho met Sevn Alias, BKO en Boef en Scared To Be Lonely van Martin Garrix en Dua Lipa.

Videoclip: Shape Of You van Ed Sheeran

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>