Top 40-record voor Ed Sheeran met Shape Of You

Na Lima, Borsato, Adams, Heintje, The Beatles en Gudran Jankis

De Engelse singer-songwriter Ed Sheeran vestigt deze week het nieuwe record van de langste nummer 1-notering in de Nederlandse Top 40. Zijn single Shape Of You voert inmiddels al veertien weken de hitlijst aan.

Ed staat sinds 21 januari op 1. Hij troeft Gusttavo Lima af, die met Balada in 2012 dertien weken op die plek stond. De Top 40 bestaat 52 jaar, en dit is de zevende verbetering van het record. Marco Borsato was de laatste Nederlander die het record in handen had, en hij hield dat liefst achttien jaar vast.

Langst op 1 in Nederlandse Top 40

2016: Ed Sheeran – Shape Of You (14 weken)
2012: Gusttavo Lima – Balada (13 weken)
1994: Marco Borsato – Dromen Zijn Bedrog (12 weken)
1991: Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It For You (11 weken)
1968: Heintje – Ich Bau’ Dir Ein Schloss (10 weken)
1965: The Beatles – Ticket To Ride (9 weken)
1965: Gudran Jankis Orchestra – Let Kiss (Jenka) (8 weken)
1965: The Beatles – I Feel Fine (5 weken)

Vorige maand vestigde Ed Sheeran ook al een record in de Single Top 100 door er met alle albumtracks van ÷ (Divide) in de top 30 binnen te komen. Dat record werd slechts twee weken later door Boef verbeterd.

Ook in zijn thuisland piekt Ed in de statistiekenlijstjes. In de UK Singles Chart kwam hij met een recordaantal van zestien songs in de top 20, en het album als geheel is bij de Britten de op twee na snelst verkopende plaat aller tijden.

Poll: Wat is de beste Nederlandse hitlijst?
Ed Sheeran bestormt alle hitlijsten met ÷

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>