Jan Smit volgt Ewout op bij Junior Songfestival

‘Mijn twee passies gecombineerd: muziek maken én presenteren’

Jan Smit is de nieuwe presentator van het Junior Songfestival. Hij volgt Ewout Genemans op, die na vorig jaar andere dingen is gaan doen. Dat onthulde AvroTros, de omroep die het programma vanaf het najaar uitzendt, vandaag.

Jan doet samen met Cornald Maas ook het commentaar bij het Eurovisie Songfestival, de volwassen editie van het liedjesfestijn, en hij is superenthousiast: ‘Ik vind het ontzettend leuk dat ik voor dit programma ben gevraagd. Hierin worden mijn twee passies gecombineerd: muziek maken én presenteren.’

Het wordt het twaalfde JSF-seizoen. Kids tussen de 10 en 15 jaar kunnen zich (nog tot 1 maart) inschrijven met een zelfgeschreven liedje. Na de audities worden de nummers met professionele hulp uitgewerkt tot singles met videoclips.

Jan presenteert vanaf augustus alle programma’s rondom die auditie en voorbereidingen. Op 13, 20 en 27 september doet hij ook de liveshows. De uiteindelijke winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens de grote internationale finale: het Junior Eurovisie Songfestival, dit jaar op Malta op 15 november.

Het Junior Songfestival werkt dit jaar opnieuw samen met Cordaid Kinderstem. Alle bel- en sms-opbrengsten van het stemmen gaan naar dit goede doel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>