Interview Sabrina Starke: ‘Nieuwe liedjes, ander soort saus’

Yellow Brick Road deed er drie maanden over om de top 10 te behalen, maar voor Sabrina Starke was het meteen raak met Bags & Suitcases. ‘De moeilijke tweede’, zoals zo vaak naar voren komt bij artiesten. Niet voor Sabrina. De van oorsprong Surinaamse zangeres – maar opgegroeid in Rotterdam – wist precies wat ze voor ogen had met haar tweede album. Dat mensen dat met open armen ontvangen, stemt haar tevreden.

“Ja, de moeilijke tweede… Het is wel iets dat je meeneemt als je begint aan een album, dat taboe dat er omheen hangt. Al kon ik het goed los laten. Ik leg sowieso de lat hoog voor mezelf. Ik wilde een betere plaat maken en de groei laten horen die ik als muzikant en vocalist heb doorgemaakt”, vertelt ze aan NLpop.blog.nl.

Dat kan zijn, maar er is wel een wereld van verschil. Bij het opnemen van debuutalbum Yellow Brick Road wist bijna niemand wie Sabrina Starke was. Nu heeft platenmaatschappij EMI de nodige verwachtingen en heeft ze ook een wereldwijde deal met het vermaarde Blue Note label. Dat brengt druk met zich mee, maar ook opeens een flink budget en daardoor mogelijkheden die er bij de eerste plaat niet waren. Zodoende moet je als artiest toch weer het wiel opnieuw uitvinden bij het opnemen van een album, toch?

Sabrina: “Het is heel fijn dat ik deze kans kreeg, om te doen wat ik wilde doen. Gelukkig wist ik wat dat was. Ik wilde een soul/folk-plaat maken, maar meer pop dan de vorige. Dat was het uitgangspunt. Dan is de lijst met wensen al niet meer zo breed.”

Single Sunny Days klinkt nog vertrouwd en had met een beetje fantasie ook op Yellow Brick Road kunnen staan. Maar Bags & Suitcases heeft wel een andere sound, al is het nog steeds onmiskenbaar Sabrina Starke. “Tja, soms willen mensen aan iets vasthouden, hopen ze dat je nog een keer dezelfde plaat maakt. Ik hoop dat zij openstaan voor dit album. Het is nog steeds Sabrina, nieuwe liedjes met een ander soort saus.”

In december en januari gaat Sabrina spelen in Nederlandse theaters, een show met oud en nieuw werk, covers en verhalen van Sabrina. Verhalen over ervaringen en inspiratie die de rode draad in de voorstelling vormen. Daarna volgt het buitenland, al weet ze nog niet precies hoe. “Misschien als support act van een internationale act van Blue Note of EMI. Het hoeft niet per se een soulartiest te zijn, ik vind dat ik ook wel zou kunnen openen voor een popartiest.”

In Nederland heeft Bags & Suitcases inmiddels op 7 gestaan in de Album Top 100. Maar ook in het buitenland heeft Sabrina voet aan de grond gekregen, met name door de deal met Blue Note. Inmiddels zijn haar liedjes te horen in Braziliaanse soaps en Amerikaanse series. “Ja, dat gebeurt best vaak. We hangen dat niet elke keer aan de grote klok. Maar ik krijg daar goede reacties op, via Twitter en zo. Dat is wel tof, dat via televisie een hoop nieuwe mensen je leren kennen.”

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Interview Sabrina Starke: ‘Nieuwe liedjes, ander soort saus’

  1. Rolf

    vind haar echt goed,ga voor 2e keer naar haar theatershow toe binnenkort. goede band,mooie songs,heerlijke stem.ze is echt down to earh heel aardig persoon.
    gun het haar echt om door te breken,ze heeft echt een unieke stem. haar 2e cd is wederom prachtig,wel heel anders dan de eerste,houd wel van afwisseling dus ben er zelf blij mee dat het anders is qua stijl.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>