Caro Emerald: Alles in één keer anders door poliep

Zaterdagavond inde Caro Emerald nog haar derde prijs in drie dagen tijd. Zondag zette een routinecontrole bij de KNO-arts een streep door haar ambitieuze plannen voor de komende zes maanden. Een poliep op de stembanden verplicht haar tot een operatie en daarna revalidatie. Even geen promotie en optredens in het buitenland en ook geen optredens in Nederland. “Ik moest gelijk huilen bij de arts. Ik ben hier enorm van geschrokken. Dit betekent dat alles in één keer anders wordt.”

Ze vertelt in het radioprogramma van Giel: “In mijn geval was meteen duidelijk dat oefeningen niet voldoende werken, daarvoor is de poliep echt te groot. De operatie is over twee weken ofzo. Ja, ik vind dat hartstikke eng. Ik moet onder narcose en ze gaan in m’n keel zitten. Het is eng, mijn stembanden zijn het belangrijkste dat ik heb.”

Caro voelde wel dat er iets niet klopte, maar dacht geen moment aan een poliep. “Zeker omdat ik zelf zangles heb gegeven en mensen met knobbels naar de KNO-arts heb gestuurd. Als artiest is het slim om het te checken, zeker als je stem vermoeider wordt. Ik voelde wel wat, maar het was niet te horen. Ik dacht dat het kwam doordat ik het zo druk heb.”

Want juist door die drukte moest het doktersbezoekje tussendoor worden gepland op een zondag. “In principe gaan ze met een camera in je keel, maar dat trek ik dus ècht niet. Nu ging het door de neus. Dat is ook echt klote, maarja, dat moet hè?”

Ook in De Wereld Draait Door vertelde Caro over wat haar overkomt, net nu het buitenland aan alle kanten aan haar trekt. “We hadden een periode volgepland met buitenlandtripjes. Dit is me eerder gebeurd, vorig jaar, toen ik van een paard viel toen ik op het punt stond door te breken in Nederland.” Ze vervolgt: “Het is een strop voor de buitenlandse labels, maar op zich wordt overal heel goed gereageerd.”

Caro heeft nog geen idee hoe ze de komende maanden door zal brengen. “Mijn huis opruimen. Boeken lezen, films kijken, eigenlijk de dingen waar ik anders niet aan toekom. Ik kreeg van vrienden ook al sms’jes dat ze het heel kut voor me vinden en het eigenlijk niet mogen zeggen, maar dat ze heel blij zijn me weer te kunnen zien.”

De zangeres hoopt in juni weer te kunnen optreden.

Bekijk het gesprek in DWDD:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Caro Emerald: Alles in één keer anders door poliep

  1. Pingback: Caro Emerald vertelt over gevolgen poliep in DWDD | Nlpop

  2. Pingback: Jan Smit aan poliep geopereerd; tot 3 maanden stemrust | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>