Nieuwe single Caro Emerald: Tangled Up, luister ‘m hier!

Hit of Shit? Het wachten is voorbij! Eindelijk nieuw werk van Caro

Tangled Up, de nieuwe single van Caro Emerald, is uit. Het is de eerste single van Caro’s tweede album The Shocking Miss Emerald dat deze lente uit zal komen.

In het nummer is een gastrol weggelegd voor bandoneonist Carel Kraayenhof. De mix van hiphop, tango en stijlvolle pop maakt Tangled Up een perfect voorproefje voor het nieuwe album, dat grotendeels geïnspireerd is op de levendige kunst, entertainment en modescene van Parijs aan het begin van de vorige eeuw.

De video voor het nummer is afgelopen week ook in Parijs opgenomen en volgt spoedig. Tangled Up is geschreven door Vincent Degiorgio, David Schreurs en Guy Chambers en geproduceerd door David Schreurs en Jan van Wieringen.

Download Tangled Up op iTunes

Caro Emerald - Tangled Up

Loading ... Loading ...


YT@caroemeraldfacebook.com/caroemeraldofficial

facebook share facebook share

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Nieuwe single Caro Emerald: Tangled Up, luister ‘m hier!

 1. Robin

  Vanochtend voor het eerst gehoord op 3FM.. wederom een goede single!

    /   Reply  / 
 2. bingocharts

  Het was het wachten waard!

    /   Reply  / 
 3. Ronald

  dit is uitgemolken shit. eerlijk waar. ik zeg niet dat ze een eendagsvlieg is, maar haar eerste album was een toevalstreffer (wel een hele flinke toevalstreffer). een gewaagde muziekstijl die ondergesneeuwd was en door niemand meer was gebruikt. wat dus een mega succes werd. maar dit, vind ik echt boring vergeleken met alle vorige singles!

    /   Reply  / 
 4. Yoshi

  Uitgemolken kan ik het niet noemen, maar Ronald heeft zeker een punt. Toen haar eerste album uitkwam was het inderdaad ondergesneeuwde muziek wat uit de kluis werd gehaald. Ik vind het nummer ook niet zo sterk als haar vorige singles.

    /   Reply  / 
 5. Yoshi

  Maar Caro is wel een blijvertje, ik denk dat haar tweede album een succes wordt en met gemak Sandra van de troon stood met haar ‘gecoverde’ jazz plaat.
  Caro is een succesvolle Nederlandse zangeres en daar hebben we er nog weinig van… (hierbij bedoel ik Anouk, Ilse of Trijntje en niet Edsilia, Rafaella of Glennis Grace)

    /   Reply  / 
 6. Jokezelf

  Ik vind het een prachtig nummer. Ben heel blij dat er weer een nieuw album van haar komt.

    /   Reply  / 
 7. José

  Leuk nummer maar idd niets bijzonders. Hoor liever Back It Up en A night like this!

    /   Reply  / 
 8. Yoshi

  ze heeft een aardig grote fanbase opgebouwd dus bang op een flop hoeft Caro zeker niet te wrezen, al ben ik van mening dat haar tweede plaat ook wel een succes wordt.

    /   Reply  / 
 9. Ronald

  Yoshi, om een misverstand te voorkomen. Ik ben nu pas weer op dit blog, bovenstaande Ronald is een andere. Maar goed, iuk denk wel dat een dikke hit wordt. Veel mensen zaten op nieuw Caro materiaal te wachten. Ik heb haar muziek nooit vervelend gevonden, maar moet dit nummer nog eve n een luisterbeurt gunnen…

    /   Reply  / 
 10. Peterke!

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog een beetje moet wennen aan dit nummer. Het is niet slecht, maar ik vind het ook niet geweldig. Het punt is eigenlijk dat je in het begin niet wist wat je kon verwachten van Caro. Nu weet je dat wel en heb je een bepaald verwachtingspatroon. Als ik dit nummer iets vaker luister ga ik hem vanzelf wel leuk vinden, maar haar beste nummer ga ik dit nooit vinden.

    /   Reply  / 
 11. BéTé

  Eén keertje geluisterd… ligt lekker in ‘t gehoor. Dus mijn inziens “gewoon” goed. Wees eerlijk: na zo’n debuutalbum kan een tweede album alleen maar floppen. En dat zie ik echt niet gebeuren!

    /   Reply  / 
 12. Kamper

  Het is voorbarig, ik weet het, maar wat zijn de cijfers slecht zeg. 3.000 kliks voor de eerste 12 uur. Misschien niet eens heel verassend , want de laatste single van Caro deed slechts 40.000 views in 4 maanden tijd. Flop dus.

    /   Reply  / 
 13. Johan van de Velde

  Er wordt, dat is duidelijk, goed nagedacht over de marketing en het concept van Caro Emerald’s muziek. Het zal dan ook wel bewust zijn dat Caro een prominentere rol lijkt te hebben gekregen.
  De album-titel duidt daarop en ook bij deze single is ze letterlijk naar voren geschoven: haar zang staat opmerkelijk veel harder dan op haar vorige producties.
  Ik vrees dat er een beetje vergeten wordt waar het grote succes op was gebaseerd: prima liedjes, prima gepresenteerd door het meisje dat eigenlijk alleen de demos zou zingen.
  Het is maar de vraag of datzelfde meisje sterk genoeg is om zich als een echte ster te manifesteren. Vooral als het komende materiaal niet sterker is dan dit Tangled Up.

    /   Reply  / 
 14. Johan van de Velde

  Marcus, opvallend dat je geen mening geeft in je bericht. Wat vind jij van deze single?

    /   Reply  / 
 15. Marcus Lucas Auteur

  Had ik wel in antwoord gedaan op Twitter. Het staat ook in de Twitter Headlines hier op de pagina: NLpop @MrRigter mja, wel een lekker nummertje, fris. Ik hou zelf niet zo van retro, maar dit is echt wel goed gemaakt. Wordt denk ik een hit!

    /   Reply  / 
 16. Yoshi

  Het nummer is alleen nog niet te verkrijgen als download op bijv. Itunes…

    /   Reply  / 
 17. Marcus Lucas Auteur

  Klopt, ik kijk ook telkens of hij al als download beschikbaar is, maar helaas. Ik had verwacht dat er dezelfde dag nog een release zou volgen. Er is ook niet gecommuniceerd wanneer ie precies op iTunes komt, maar men stelde steeds de 18e als releasedatum.

    /   Reply  / 
 18. Ronald

  Ik heb het inmiddels beluisterd. Lekker nummertje. Wel voortborduren op haar eerste CD, maar ach daarmee is ze groot geworden. Ze gaat hiermee wel weer scoren.

    /   Reply  / 
 19. Johan van de Velde

  Er is niks mis met met deze single en het zal zeker een hit worden (in Nederland). Het is inderdaad goed gemaakt, goed gezongen, prima tekst. Hoor zelfs een beetje Robbie Williams achtige tekstflarden (Guy Chambers?).
  Ik mis echter de magie van het eerste album. Vraag me dan ook af of dit internationaal weer zal aanslaan.
  Overigens hoor je, nu duidelijker dan ooit, Caro’s Nederlandse accent. Hopelijk vindt men dat in het buitenland (wederom) charmant.

    /   Reply  / 
 20. Bart

  Leuk nummertje. Maar geen echte knaller.

    /   Reply  / 
 21. henk

  Bij ons op Upcoming-Hits is Tangled Up tot Song of the Week gekozen! Dat zegt al genoeg, he….De song is een heerlijke mix van hiphop, tango en stijlvolle pop.
  De single gaat waarschijnlijk woensdag al debuteren in de 3FM Airplay TOP 30. Bij de airplay meting blijkt de single vanaf maandag al gelijk op high rotation is komen te staan….

    /   Reply  / 
 22. Johan van de Velde

  Wie is “ons” henk, en hoezo zegt dat al genoeg?

    /   Reply  / 
 23. henk

  “Ons” is onze readactie en “dat zeg al genoeg” betekent niets meer of minder dan: Wie de Song of the Week predicaat verdient bij Upcoming-Hits, vinden wij een goede plaat.Jammer dat de single nog niet gelijk gereleased is. Onze Caro Emerald single review staat trouwens ook wekelijks op de Mega Top 50 Site (categorie Nieuwe Muziek)samen met andere single reviews en een uitgebreide single releases lijst voor Nederland.

  Maar het staat ieder vrij om te iets van “Tangled Up” te vinden. Zoveel mensen, zoveel smaken, toch? Dat maakt sinngle charts des te interessanter!!!!!

    /   Reply  / 
 24. José

  Tangled Up doet het vooralsnog niet zo goed in iTunes.. Zelfs Doorson scoort beter.

    /   Reply  / 
 25. Johan van de Velde

  Hoezo “zelfs”? Doorson doet ‘t toch goed?

    /   Reply  / 
 26. Ronald

  Caro nu op 10, zie Sharon Doorson nergens in de top 10

    /   Reply  / 
 27. José

  @Johan, volgens sommige hier doet Doorson het niet goed. Doorson op 12. Emerald op 16.

    /   Reply  / 
 28. Johan van de Velde

  Doorson op 3. Emerald op 10.

    /   Reply  / 
 29. Yoshi

  Sharon doet het inderdaad lekker, ze staat nu op 7 of 8 in Itunes. Ook Lisa Lois en Nielson doen het verasssend goed ze zweven de ene keer in de top 30 en de andere keer blijven ze hangen in de top 40. Ik had verwacht dat het nummer wel vrij snel zou gaan zakken, ondanks ik het wel lekker vind klinken. Misschien bestaat er toch nog leven na een show.

  Het verbaast mij niks als Caro met gemak volgende week op 1 staat en dit nog een paar weken aan blijft houden. Maar Itunes is heeft niet de grootste invloed op de samenstelling van de officiële top40, er spelen naar mijn idee meer factoren mee: spotify, airplay, 538 downloadshop etc.

    /   Reply  / 
 30. Pingback: Hit of Shit: Laura Jansen - Queen of Elba (video) | NLpop

 31. Johan van de Velde

  Hoorde de single een paar dagen geleden op BBC Radio2. Vind ‘m nog altijd niet zo bijzonder.
  Als de rest van het materiaal niet veel sterker is vrees ik echt voor haar verdere internationale carriere.

    /   Reply  / 
 32. Pingback: Caro Emerald lanceert officiële clip bij Tangled Up (video) | NLpop

 33. Pingback: MainStreet hoogste binnenkomer in Single Top 100 | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>