Vanmorgen vloog hij nog

Robert Long is woensdagavond op 63-jarige leeftijd overleden. Helemaal als een verrassing kwam dat niet, eerder deze week werd al bekend dat hij leed aan een agressieve vorm van buikvlieskanker. Evengoed is zijn dood snel gekomen.

Met bouwjaar 1981 heb ik zelf niet zo heel veel met Robert Long. Hij verdiende zijn sporen toch vooral voor mijn tijd of in mijn jongste jaren. Toch is er één liedje van hem dat me altijd bijzonder is bijgebleven: Vanmorgen Vloog ze nog, een duet met Simone Kleinsma. Heel ingetogen, een mooie mix van stemmen ook: dat lage geluid van Long in combinatie met het hoge gezang van Kleinsma. Een typisch uitvaartnummer, dat is althans waar ik het van ken.

Of het nummer ook op zijn eigen uitvaart wordt gespeeld, is mij niet bekend. Media meldden wel dat Long het afgelopen jaar veel nummers met als thema afscheid heeft opgenomen.

Ik denk dat heel veel mensen het overlijden van Robert Long betreuren, omdat hij veel mensen plezier gaf met zijn werk. Vaarwel Robert.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vanmorgen vloog hij nog

 1. Snormobiel Beusichem

  Een groot schrijver, acteur, cabaratier, collumnist en televisiepresentator is van ons heengegaan !!!

  Vaarwel Robert !!!

  Mijn oprechte deelneming gaat natuurlijk uit naar “Kristof” zijn echtgenoot !!!

    /   Reply  / 
 2. joke engel-verezen

  Heel erg geschrokken van het overlijden van robert.Heel veel sterkte gewensd voor kristof,ik heb precies het zelfde meegemaakt mijn man had ook buikvlieskanker en is ook snel overleden.Het is vreselijk,het lied van robert moest ik van mijn man laten spelen dat vond hij zo mooi.Het lied was vanmorgen vloog zij nog,het heeft mij erg aangegrepen.Nu robert vlieg nu mee naar het liefdevolle paradijs.Het ga je goed,ooit zal je,je lieve kristo opwachten en zijn jullie weer samen.Heel veel liefs en sterkte,joke verezen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>