Complottheorie: Guillermo & Tropical Danny niet echt

Sinds Giel Beelen afgelopen vrijdag twee uur achter elkaar het nummer Toppertje met een BrEeZaH Ananas draaide, is het hek van de dam voor Guillermo (links) en Tropical Danny. Ze staan in elke krant, komen in veel show- en nieuwsrubrieken op tv en radio langs en hun singletje vliegt de hitlijsten uit. Vermoedelijk komt het nummer komende week vanuit het niets binnen bij de bovenste vijf van de Single Top 100. Gek genoeg neemt bijna iedereen het verhaal van de twee klakkeloos over, terwijl ons berichten bereiken dat hier werkelijk niets van klopt.
Ontmoet in de kroeg
Volgens eigen zeggen kwamen ze elkaar tegen in de kroeg en ontdekten ze dat hun stemmen goed bij elkaar pasten. Op vakantie maakten ze kennis met de shooter Toppertje en verzonnen daar een nummer omheen. Dat zongen ze in de live-uitzending van de Amsterdamse stadszender At5 op Koninginnedag en een dikke twee maanden later bestormen ze er dus de hitlijsten mee.

Snel cashen
Ingewijden vertellen aan Nlpop dat er niets van dit verhaal klopt. Guillermo en Tropical Danny zouden bij elkaar gezocht zijn door een snood management-team dat in ijltempo wil cashen met een hit. Een combinatie van de grote platenmaatschappij Universal en de bekende producer Tjeerd Oosterhuis. Die laatste wordt in een bijzin in de bio genoemd, maar meer als katalysator van het geheel.

Details
Ook stond Tropical Danny recent nog in de moderubriek van het Amsterdamse stadsblaadje Nl20 en wordt hij gesignaleerd in een Cooldown Café. Geen overtuigend bewijs, de doorbraak zou daarna gekomen kunnen zijn, maar het is slechts één van de details die de lezing van het hitduo onwaarschijnlijk maken.

Groot boekingskantoor
Want hoe kan het dat een relatief onbekende en jonge act als dit duo nu al is te boeken via Agents After All, een boekingskantoor waar alleen de grote jongens welkom zijn? Veel volksartiesten zijn er niet welkom. "Het is alsof de uitgeverij van Mulisch een boeketreeks uitgeeft", kenschetst een kenner de situatie. Eveneens opmerkelijk is dat Habbekrats de videoclip in elkaar zette, het bureau dat doorgaans alleen voor hippe artiesten als Duvelduvel en De Jeugd van Tegenwoordig een clip maakt.

Kritisch

‘Nou en, Herman, zelfs al zouden ze bij elkaar gezocht zijn, wat dan nog?’, hoor ik de kritische lezer al brommen. Heb je gelijk in. Zo geloof ik ook nog steeds niks van het verhaal van De Jeugd van Tegenwoordig die elkaar bij de audities van Idols zouden hebben ontmoet, maar daar maalt ook niemand om. Nee, het liedje van Guillermo & Tropical Danny wordt er niet minder goed/origineel/leuk/grappig/slecht van. Maar het zou wel een schande zijn dat de breinen achter deze actie ons moedwillig het genre onderuit halen met deze parodie, en een nog grotere schande dat Nederland hier dan intrapt.

Kent iemand nog meer details over deze schijnbare oplichterij? Tips welkom!

Zie ook:
- Guillermo en Tropical Danny ‘kloppen niet’
- Hit of shit: Guillermo en Tropical Dany – Toppertje met BrEeZaH ananas (met video)
- Jongeren: Toppertje en een breezer ananas

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Complottheorie: Guillermo & Tropical Danny niet echt

 1. bart

  slechter kan het er inderdaad niet van worden :) toch is het wel triest als het waar is.

    /   Reply  / 
 2. Utop

  Dat zijn dan ingewijden van likmevestje.

    /   Reply  / 
 3. costa sjon

  Nou nou wat een schitterende complottheorie..
  Hoe help je een broodje aap of spookverhaal in de wereld..zojuist door deze site gedaan.
  Jammer maar helaas voor deze bullshit site de jongeman Guillermo heeft 100% zeker dit onzettend onnozelle “zomerhitje” gecomponeerd en geschreven en cashed hier inderdaad enorm mee. Wie tropical danny is.? Guillermo mag het weten ? maar hij profiteerd dus dankzij G ook lekker mee..
  1 troost voor alle haters, over 6 maanden ken niemand dit deuntje meer en hebben we weer een andere 1-dags vlieg in de
  mega/nationale top 40/100.
  Getekend, oud collega (en dus zeer ingewijd) van G, Costa Sjon.

    /   Reply  / 
 4. Cojones

  Ik hoord vandaag dat 1 van die dudes de beats hozzeld van opposites ofzo, in iedergeval zo’n nedrhop rage ding.

    /   Reply  / 
 5. Cojones

  Ik bedoelde Jawat!

    /   Reply  / 
 6. kanarie

  Bedoel je dat guillermo of tropical danny de beats maakt voor jawat of krijgt van jawat?

    /   Reply  / 
 7. Cojones

  Tropical danny of guillermo maakt de beats voor jawat!.

    /   Reply  / 
 8. Bas

  Ik heb met een van die jongens 4 jaar in de klas gezeten, en die andere gozer ken ik niet, al zegt dat niet zoveel, ik heb de betreffende kerel (waarom houdt ie zich schuil onder de belachelijk naam ‘Guillermo’??) al tijden nauwelijks meer gezien, maar het verhaal dat ze mekaar ontmoet hebben lijkt me ook vergezocht. Hij was altijd al wel veel met muziek bezig, maar dat was naar mijn mening nog wel van een iets hoger niveau dan dit belachelijk valse idiote k* nummer :(

    /   Reply  / 
 9. henk

  iemand die zegt dat het niet klopt snap het hele punt niet

    /   Reply  / 
 10. Judy

  @henk: jij wel dan??

    /   Reply  / 
 11. renate

  kvind et wel een leuk liedjuh hoorzz:P

    /   Reply  / 
 12. To bas

  Het nivo van Djuro, was volgens mij ook altijd ietsje hoger dan dit (en vooral een stukje minder plat amsterdams, wat een nepaccent zeg). Hij was meer bezig met Rap. Die naam van hem is verder natuurlijk een aangfluiting, maar ja als je Djuro heet. Verder doet ie het goed, gewoon met een klote nummer komen in de zomer dat te makkelijk is. Dat is hier in NL toch standaard een hit, zullen de meisjes van 15 wel weer achter zitten…
  Het loopt echter wel allemaal iets te makkelijk, dat kan natuurlijk geen zuivere zooi zijn.

    /   Reply  / 
 13. Marjolein

  Mensen , kinderen, denk nou ff na, en zie de humor er van in.
  Met de naam : Danny Tropical kon je me al opvegen van het lachen.
  Ik vind het een super toffe actie!
  Je kan hoog of laag springen, maar blijkbaar doet dit dynamische duo het zo goed dat iedereen er (zo te zien) wakker van ligt!
  Ik ook!
  hahaha, ik vind het een machtig verhaal!

  succes mannen!

  Kus Mayo

    /   Reply  / 
 14. lid

  heb gehoord dat het leden zijn van het amsterdamsch studenten corps??

    /   Reply  / 
 15. Kayleigh

  ik ben super fan hvjullie danny en guillermo hvjhvjvhj xxxxxxx kayleigh

    /   Reply  / 
 16. peter

  ze zijn geen leden van het amsterdams studenten corps

  het is 1 grote grap voor beide heren

  tropical danny is in het dagelijks leven hiphop DJ en heeft indirect wel wat te maken met jawat e.d.

  of guillermo echt beats maakt voor jawat weet ik niet, ik weet wel dat de DJ van jawat een vriend is van hem

  zie de lol ervan in, het is een persiflage.

    /   Reply  / 
 17. Niels

  Geweldig nummer. Ik snap niet waarom het nou weer verpest moet worden door dit soort bullshit in de wereld te helpen. Die jongens hebben 2 maand op de At5 site gestaan, ze zijn toen ook in het archief verdwenen.. maar blijkbaar werd het opgemerkt door de media, die zoals jullie weten veel invloed hebben op dit soort dingen. Die 2 hebben gewoon veel geluk gehad dat ze ontdekt zijn.. het is gewoon een grappige plaat. Maar ik denk niet dat zoiets voor herhaling vatbaar is, dus een eenmalig iets waarvan ze moeten genieten. Als jullie dit ooit nog lezen jongens: Geweldig nummer! Bedankt dat jullie in Enschede hebben gezongen..

    /   Reply  / 
 18. mafkees

  haha leuk bedacht herman maar dat is niet t verhaal hoor;) interessant dat er toch altijd mensen zijn die overal iets negatiefs achter moeten zoeken, kan t nooit gewoon een uit de hand gelopen grap zijn en veel geluk?!

    /   Reply  / 
 19. Harry Turtle

  Tjongejonge ik dacht dat het er allemaal zo dik bovenop lag dat zelfs de allergrootste debiel wel doorhad dat er niks van die fantastische biografie klopt, net als met de Jeugd van Tegenwoordig. Maar blijkbaar is het humor voor gevorderden…

    /   Reply  / 
 20. peter

  ik wil niet veel zeuren hoor maar dat van de jeugd van tegenwoordig is gelul wat je zegt
  is zelfs in die docu van hun verteld
  pepijn zegt: we hebben elkaar ontmoet bij idols

  en die manager zegt dan: ze kennen elkaar omdat die andere 2 in een formatie zaten(baksteen) en omdat pepijn bevriend was met freddy zijn ze terecht gekomen bij bas bron
  dat vertellen ze gewoon in die docusoap van hun

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>