Gouden Harpen naar opvallend jonge muzikanten

De Gouden Harpen zijn weer verdeeld. Meestal moet je – om het oneerbiedig te zeggen – minstens grijs maar liever bijna dood zijn om zo'n Harp in de wacht te slepen, maar Buma Cultuur geeft de drie onderscheidingen dit jaar aan opvallend jonge artiesten. Ilse deLange, Candy Dulfer en dj Tiësto gaan er met de oeuvreprijs vandoor voor hun langdurige bijdrage aan de Nederlandse muziek.

Ter vergelijking: in het verleden werd de Gouden Harp vaak gewonnen door 60-plussers, tekstschrijvers en andere mensen die zich achter de schermen van de muziek bewegen. Het is daarom opvallend dat dit jaar alle drie de Gouden Harpen worden toegekend aan zulke populaire artiesten.

Vorige week maakte Buma Cultuur al bekend dat Wouter Hamel, The Opposites en de 3j's de Zilveren Harpen krijgen. Alle beeldjes worden op 5 maart uitgereikt. Dan wordt ook de Exportprijs weggegeven aan de Nederlandse artiest die internationaal de meeste platen wist te verkopen. Hoewel het nog niet officieel is bekendgemaakt, zal het niemand verbazen dat Within Temptation er voor het vijfde achtereenvolgende jaar met die prijs vandoor gaat. Volgend jaar zou er wel eens een einde kunnen komen aan die winst; Esmée Denters brengt dit voorjaar haar debuutalbum uit.

Zie ook:
- Zilveren Harpen voor Wouter Hamel, Opposites en 3j's

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gouden Harpen naar opvallend jonge muzikanten

 1. Leroy Henzen

  Trijntje heeft jaren terug ook al de gouden harp gekregen ;) En die is nog lang niet grijs :P

    /   Reply  / 
 2. k.

  Within Temptation gaat er dit jaar ECHT niet meer met de exportprijs vandoor!!!
  Maarja wie dan wel???????

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>