Lovende recensies over Wit Licht-concert Marco Borsato

De pers lijkt het er unaniem over eens te zijn: Marco Borsato heeft met Wit Licht in Gelredome weer een sterk staaltje artiestenwerk laten zien. 'Heer en meester in Gelredome', kopt De Gelderlander. Terwijl het AD spreekt over een 'joviale boel'. Opvallend is dat vrijwel alle media het album Wit Licht niet zijn sterkste werk vinden, maar dat het in Gelredome toch allemaal redelijk op zijn plaats valt.

"Op basis van het filmscript schreef Ewbank op verzoek het album Wit Licht. Dat is
niet het meest sterke werk van Borsato geworden, maar dat staat succes niet
in de weg", schrijft het AD. "Hij wil met Wit Licht een happening zonder weerga
neerzetten, en dat is hem wederom gelukt."

De krant merkt op dat Borsato veel contact met het publiek maakt, al is het maar door het betreden van de catwalk die door bijna heel het veld van de Gelredome voert. "
Toch is Marco, met stoppelbaardje en losjes gekleed in zwart cobert, zwart
overhemd en spijkerbroek -de koltrui is verbannen- op zijn best als hij zich
echt concentreert op zijn zangpartijen, en niet op het publiek." En: "Bijna als vanouds
wordt Ik Leef Niet Meer Voor Jou een meezingfestijn van de bovenste plank,
net als zijn megahit Dromen Zijn Bedrog. Daarin geeft de populaire zanger
subtiel aan toch te willen groeien op muzikaal gebied: het nummer krijgt een
nieuw leven op half tempo, en maakt de fans aanvankelijk vooral gretig, om
uiteindelijk toch los te barsten in de vertrouwde popstamper die zijn
grootste hit nog steeds is."

De Gelderlander maakt vooral de vergelijking met Symphonica in Rosso van twee jaar geleden, waarmee de zanger tien keer het Gelderse stadion vulde. "Het bombastische Symphonica-decor van twee jaar geleden heeft
plaatsgemaakt voor een wat compactere omgeving voor zanger en band.
Alle techniek staat dit keer nadrukkelijk in dienst van de held van de
avond. Borsato oogt ontspannen, straalt plezier uit en toont zich een
trotse ster. Vanaf zijn eerste stappen op het podium is hij heer en
meester in Gelredome."

De regionale krant concludeert: "De boodschap is duidelijk: vergeleken met het Symphonica-avontuur van
twee jaar geleden staat Borsato dit keer zelf centraal. Artiest en
stadion hebben elkaar definitief gevonden. Met als resultaat een sterk
en kleurrijk staaltje entertainment."

Persbureau Novum zond ook een verslaggever, die vooral een objectief verslag maakte. "Borsato was niet bang om in het stadion van Vitesse zijn emoties te
tonen. Zo werd hij emotioneel aan het einde van het nummer 'Dochters',
dat hij opdroeg aan 'alle trotse papa's'." En: "Daniël Boissevain was te gast tijdens de show. Hij zong 'Saturday
night', een cover van de hit van Herman Brood. Paul Carrack, een idool
van Borsato, bracht 'Dedicated' en 'Over my shoulder' ten gehore."

En wat vonden jullie bezoekers er van? Laat het weten in de comments!

Zie ook:
- Teleurgestelde fans; hoe goed was Wit Licht van Marco Borsato echt?
- Wit Licht-concert: stukjes film en Daniël Boissevain! (+ video)
- Veel plezier bij de Wit Licht-concerten van Marco Borsato

facebook share facebook share

62 Reacties // Reageer

62 thoughts on “Lovende recensies over Wit Licht-concert Marco Borsato

 1. Loeka

  Helemaal TOP

    /   Reply  / 
 2. tijdelijke

  wij vonden er weinig aan,
  geen sfeer geen feestje……

  en meerdere mensen in de bus waar wij mee naar de parkeerplaats werden gebracht hadden het zelfde ervaren….tegenvaller!!

  toen ik ooit het ‘oude’ concert op tv zag dacht ik, daar MOET ik volgende keer bij zijn…daare ben ik nu van genezen…

    /   Reply  / 
 3. Johanneke

  tegenvaller, jammer!
  vrijdag 10 okt geweest, prachtige lichtshow overigens, maar marco maakte geen contact met zaal, het grootste feestje was Daniel Boissevain met When the Lady smiles, en ‘zij’ van Marco is altijd leuk. Podium niet zichtbaar vanaf halverwege veld.

    /   Reply  / 
 4. Annie

  Nou, de catwalk liep niet zo ver door hoor! Ik vond juist dat Marco er niet goed uitziet, vond dat er veel muzikale intermezzo`s waren. De lichtshow was mooi, maar het wauw gevoel was er niet! Ik heb ook rond me heen niemand horen zeggen, morgen wil ik weer! Ik had er meer van verwacht, meer Marco en minder instrumenten. De rustige nummers waren mooi gezongen, maar ik had het gevoel dat het heel veel kracht koste. Misschien nog niet helemaal beter???

    /   Reply  / 
 5. rachel

  11e oktober naar wit licht. Wat een tegenvaller. We kopen altijd kaartjes voor Marco en we vonden dit concert gewoon matig. Marco zag er slecht uit. Weinig enthousiasme bij de band. We hadden niet het idee dat Marco en de band met plezier werkten. Om kwart over 10 vertrokken.
  (overigens…leuk idee het 3-luik, maar wat commercieel!)

    /   Reply  / 
 6. sabine

  Vrijdag 10 oktober geweest. Tegenvaller. Nadruk lag te veel op alle toeters en bellen eromheen, en veel minder op de band en Marco. Publiek was ook niet echt uitbundig. Dit was de eerste x dat ik hem live zag, maar tevens ook de laatste.

    /   Reply  / 
 7. WK

  Na jaren trouw Marco’s concerten bezocht te hebben, was “Wit Licht” een domper. Veel zware ballads, geen leuke gast-artiesten voor duets, geen interactie met publiek, weinig sfeer. Het podium liep niet door naar achter, waardoor je halverwege het veld niets van het podium kon zien. Het lijkt op een ‘moetje’ dit concert, het komt niet vanuit zijn hart.

  Jammer.

    /   Reply  / 
 8. Mark

  Voelde inderdaad niet de magie van de andere concerten in het verleden. Het was gewoon een verplicht nummer voor MB en de band. Vreemd dat de recensie boven wel positief was. Zeker door een medewerker van de organisatie geschreven. Als vaste concertganger van MB werd ik dit keer ernstig teleurgesteld. Voor reklame kijk ik wel naar TV en hoef ik niet naar het Gelredome. Geen voorpramma….:-(. Paul Garrack was wat mij betreft de ster van de avond…. Marco doe wat met de kritieken van je publiek !!!!

    /   Reply  / 
 9. Dominique

  Op vrijdag 10 okt naar marco geweest. Twee dagen van te voren al kriebels in mijn buik, want ik benecht een super fan van Marco. Ik ga altijd 2x per concertreeks naar het concert toe. Behalve deze keer ik kon neit ene kaartje komen, maar achteraf GELUKKIG MAAR! Wat ene slecht concert helemaal op verheugd maar wate en tegenvaller. Het begint allemala beetje op elkaar te lijken, geen sfeer, geen contact met het publiek, jammer…en wat ik echt heel slecht vond is dat de visual effect op het scherm achter heen mij zo bekend voor kwamen. En wat bleek sommige zijn zo gekopierd van het Symphonica concert.

  Ik hoop dat het volgende concert beter wordt anders zal ik denk ik niet meer gaan, had meer verwacht, veel meer….

    /   Reply  / 
 10. Willeke

  Zaterdagavond naar het concert geweest.
  2 jaar terug bij Symphotica geweest ook.

  In tegenstelling tot toen vond ik het ook erg tegenvallen.

  Veel rustige nummers,weinig sfeer,gastartiesten vielen tegen,enz.

  Film is daarentegen wel erg goed,aanrader!

    /   Reply  / 
 11. Nathalie

  Ik ben het niet eens met bovenstaande kritieken van bezoekers. Ik vond het juist een geweldig concert! Het kwam recht uit zijn hart en dat voelde je.
  Natuurlijk had Symfonica in rosso een heel andere sfeer, maar hoe kan het ook anders met een heel orkest achter je.
  Dit was echter heel anders, maar naar mijn idee gewoon puur en echt.

    /   Reply  / 
 12. Rico

  Wij zijn ook zaterdag geweest en zijn het wel met bovenstaande eens: gastartiesten waren er wel en waren OK, maar waarom geen duet ? Marco zat even aan een nasihap waarschijnlijk en was niet te zien. Erg commerciele trein die over je heen dendert. CD-Concert-Film-DvD. Inderdaad NUL contact met het publiek. De wijze waarop Marco de nummers aan elkaar praat is letterlijk hetzelfde als vorige keren. Als er geld is voor lasershow en voor zoveel (wit) licht, moet hij echt eens overwegen een adviseer in te huren om in ieder geval spontaan over te komen als hij wat tussen de nummer door zegt… misschien de Lama’s bellen ?
  Nee, wij zijn twee keer geweest: de eerste en de laatste…

    /   Reply  / 
 13. Danielle

  Wij waren voor de eerste keer naar een concert van Marco Borsato, en alleen Daniël Boissevain knalde lekker. Voor de rest leek het meer op een “the best of” concert, dan een nieuwe cd.

  Gelukkig waren er 2 grote schermen waar je wat op kon zien. Was net alsof je thuis naar de tv zat te kijken, alleen kon ik niet wegzappen. Jammer hoor.

    /   Reply  / 
 14. annemiek

  ik vond het top! ik denk dat je het niet kan vergelijken met symphonica in rosso. dat was heel anders. daar zat een orkerst bij weten jullie wel! hier zingt hij tenminste alleen geef hem is een keer respect ga zelf daar lekker staan of jullie het beter kunnen denk het niet.
  naja ik heb idgeval een top avond gehad

    /   Reply  / 
 15. ikke

  Geweldige lichtshow maar matig optreden.Ik heb alle concerten bezocht en vond dit écht de minste van allemaal.Veel te weinig uitbundigheid, stadion stond niet op z’n kop!
  Veel ballads, veel muzikaal, en MB fans komen ook voor het feestje gevoel, dat was er niet.Geen sprekende gastoptredens, eigenlijk zonde van het te dure kaartje!

    /   Reply  / 
 16. Jet

  13 oktober geweest. Meerdere malen al een concert van Marco bezocht. Deze was de slechtste van allemaal. Het geluid was super slecht in ons vak. Bijna onverstaanbaar!Marco was teveel weg van het podium. Het tempo werd er steeds uitgehaald door een gastoptreden ( die lekker rockte trouwens) of de film die werd getoond. Lichtshow was wel super!! Marco zag er inderdaad niet op z’n best uit. Had niet het gevoel dat hij er oprecht plezier aan beleefde dit keer. Wel weer een paar lekkere meezingers. De sfeer zat er op zo’n moment wel goed in. In vergelijking met ander concerten scoort hij nu erg zwak en ik ging met een katernaar huis en dat was niet van de drank

    /   Reply  / 
 17. Jerry

  Marco Borsato is een marketing product. De concerten Wit Licht hebben dit nogmaals bevestigd. Alles is geregiseerd en er is dus weinig spontaniteit. Een heel voorspelbare grootste hits show. Een slecht opgebouwde setlist en bijna geen verrassingsnummers. Veel te weining nieuw werk. Gastzangers die werkelijk waar nergens op sloegen en die de vaart uit de show haalden. Een commercial (bioscoop trailer) middenin een concert heb ik nog nooit meegemaakt! Marco stop met deze over de top flauwekul en wordt weer een echte artiest. Ga het theater in, ga op clubtour, ga zelf weer naar de mensen toe. Verras ons eens!

    /   Reply  / 
 18. Fancy

  Ik ben vol verwachting naar het concert gegaan op 10 october.
  Ik had mijn kaartjes als mantelzorger gekregen van Unive.
  Heb heel wat af moeten reizen vanuit het hoge noorden om er te komen.
  Allereerst begonnern ze al een half uur later. Zaal was daardoor erg onrustig. SMSjes die getoond werden was ook in de trant van in de file marco?? en nog eerst effe douchen??
  De onrust werd bij aanvang niet minder. Marco was vanaf onze plek te zien formaat luciferdoosje.
  Niet dus.
  We moesten het hebben van de beeldschermen die maar weinig beelden van Marco zelf lieten zien. Marco zag er niet echt goed uit, leek wel het laatste concert i.p.v. het eerste.Geluid liep niet synchroon aan beeld, erg irritant dus.
  Publiek was erg onrustig zeker tijdens de onbekende nummers en oninteressante gastoptredens.
  Onze zitplek was een heen en weer lopen van mensen en kwebbelende mensen. Wat betekend dat het de mensen niet boeide.
  Ook al wilde je genieten het werd je gewoon ontnomen omdat er totaal geen sfeer was.
  Lichtshow was mooi, maar daar kwam ik niet voor.
  Ben ook om kwart over 10 weggegaan.

  Ik vind marco een kanjer, had mij erg verheugd, maar toen ik uiteindelijk s’nachts om 2.00 uur in mijn bed lag vroeg ik mij af waarom ik er heen gegaan was.
  Toch wel een teleurgestelde fan.

    /   Reply  / 
 19. Jet

  Ben jij wel naar hetzelfde concert geweest?

  Als je meerdere concerten van Marco hebt gezien moet je toch toegeven dat deze zeer onder de maat was.
  Een beetje kritiek kan geen kwaad hoor. Als hij er wat mee doet kun je de volgende keer wellicht wel weer een spetterende show verwachten.

    /   Reply  / 
 20. mike

  Helemaal met de bovenstaande reacties eens.
  Wij hadden ons er al maanden op verheugd, maar wij gingen ook met een kater naar huis.
  Helemaal geen sfeer, heel slecht opgebouwde setlist.
  Gelijk na de pauze (2e) beginnen met De Waarheid toen iedereen nog aan het lopen was is echt slecht. Dit zijn toch de nummers die iedereen mee zingt en normaal het dak eraf knalt.

  Gewoon veel te comercieel. Ik had het gevoel dat het voor de band en Marco een verplicht nummertje was.

  Helaas.

    /   Reply  / 
 21. Erik

  Gelijk na de pauze (2e) beginnen met De Waarheid toen iedereen nog aan het lopen was is echt slecht.

  Hee hallo… wie gaat er lopen? Je kiest er toch zelf voor om tijdens een gastoptreden te gaan lopen?

    /   Reply  / 
 22. Alice

  Ben al naar heel wat concerten van , vooral, internationale sterren geweest. Zaterdag de 11e voor het eerst Marco Borsato bezocht, en ik vond het een prachtig concert. Op het veld helemaal achteraan had ik een prachtig overzicht over alle facetten van het concert. Ik vond het een waar kunstwerkje en Marco heeft me live, in zeer positieve zin, erg verrast!. Wat enn heerlijk puur mens!!Ik heb een hele fijne avond gehad!

    /   Reply  / 
 23. moeke

  Gisteravond geweest … en zou nog wel 5 x willen … Marco had er plezier in, straalde en maakte zeker wel contact … Het kluppie dat naast ons stond had reuze veel lol en eigenlijk zag ik alleen maar blije gezichten …

    /   Reply  / 
 24. Cor

  Zelden zo’n mooi decor met lichteffecten gezien, indrukwekkend! Alleen het geluid was dramatisch! Marco was slecht te verstaan en de rest was één dikke resonantie van bas en basedrum. Het geluid rolde als een asynchrone dreunende deken over de tribunes. Totaal geen transparantie, geen dynamiek, jammer! Op een gegeven moment heb ik mijn oren met mijn vingers dichtgestopt en ben alleen van het lichtdecor gaan genieten. Dat het ook anders kan heb ik gehoord bij o.a. Tina Turner en ook bij de Rolling Stones in de Arena, daar was het geluid wel goed.

    /   Reply  / 
 25. Arno

  Wij gaan al sinds de beginjaren van het succes van Marco, toen hij nog in kleine zalen optrad, naar zijn concerten. Hij is en blijft voor ons de beste artiest in Nederland. Maar wat een domper is het concert geweest waar wij maandag 13 oktober bij zijn geweest. Niets nieuws, niets verrassends, maar alleen dezelfde nummers met dezelfde bekende verpakking. Op een gegeven moment word je daar niet meer warm van en gaat het zelfs irriteren. Je krijgt het gevoel dat de automatische piloot is aangezet bij Marco en de band. Slechts enkele nummers (vier) van de nieuwe CD, gastoptredens van niet aansprekende artiesten en het afraffelen van zijn repertoire. Is niet echt het concert dat ik van Marco mag verwachten. Ik had gehoopt dat de nieuwe cd de inspiratie voor dit concert zou zijn, ook de nummers die weinig in optredens worden gezongen nu eens aan bod zouden komen en natuurlijk ook de overbekende nummers om de mix van nummers uiteindelijk gevarieerd te houden. In plaats daarvan was dit concert meer van hetzelfde. Je krijgt zelfs het gevoel dat Marco dit concert niet echt serieus heeft genomen (qua invulling van de nummers). Als het echter gaat om de lichtshow en de zweefact was dit concert een lust voor het oog. Het was dan ook niet alleen maar kommer en kwel. Als de volgende keer net zoveel aandacht wordt besteed aan de invulling van de nummers dan zou het zomaar weer eens nieuw en verrassend kunnen worden. Tot het zover is sta ik niet meer in de rij voor een kaartje.

    /   Reply  / 
 26. Eric

  Wij zaten de 14e in vak G en het geluid was waardeloos. Te hard en daardoor helemaal vervormt. Het Beeld (op de veel te kleine schermen) en het geluid was ook niet in sync. Het leek of de hoge tonen voorin bleven hangen en wij achterin alleen maar vervormde basen hadden. Je kreeg er zere oren van. Je gaat tenslotte voor het geluid want Marco zelf zie je bijna niet op die afstand. Wij zijn gaan klagen en konden ’n half uur voor het einde naar de VIP tribune (4 personen). Daar vervormde het minder maar het was nog steeds veel te hard en slecht van kwaliteit. Thuis op de 5.1 set is het veel beter. Een flinke tegenvaller dus.

    /   Reply  / 
 27. Dennis

  Gisteren, 14 oktober, naar het Wit licht concert geweest. Wat een aanfluiting. Volgens mij hebben wij met zijn allen meebetaald aan die film. (overigens wel opvallend dat je geen lange dialogen van Marco zag in de trailer, dus dat zal ook wel dramatisch zijn). We mogen dan wel gratis nog naar de film, maar eigenlijk hebben we dat kaartje gewoon al bij voorbaat betaald, zodat de film dadelijk in ieder geval 8×30.000 bezoekers zal trekken. Maar qua show hebben we met zijn allen gewoon duur betaald. Dit was echt het geld niet waard… Ik heb een nieuw nummer voor Marco op de deun van Wit Licht: Ik ben genaaid door het witte licht, ik kan het niet helpen, maar voel me echt een beetje opgelicht!

    /   Reply  / 
 28. Linda

  14 oktober na vele dagen kriebels is het zover. We gaan naar Witlicht. Wel goede plaatsen maar Marco is toch nog ver weg. Ook de eigenlijk te kleine beeldschermen was jammer. De show opzich was in het begin het leukst qua sfeer, verder vielen er teveel momenten de sfeer weg. Helaas, dat er geen bekende gastoptredens waren, je zag ook dat het publiek zeer onrustig was bij deze. veel geloop enz.Dit was voor ons de eerste keer dat we bij zijn concert aanwezig waren maar het gaf mij geen gevoel waar je nog dagen over na praten zal…………

    /   Reply  / 
 29. margriet

  Ik ga als groot fan naar alle concerten van Marco. met Symphonica was ik juist heel erg teleurgesteld. Toen vond ik alles zo groot en zag je de band niet meer. Ik was dan ook blij verrast dat je de band weer veel zag. En het allemaal iets intiemer over kwam.
  Ik vond het jammer dat het publiek de 10de niet mee deed. dit was de 14e al veel beter.
  Ik ben het wel eens dat marco weinig verrassende nummers zong. Daar baal ik ook wel eens van.

    /   Reply  / 
 30. Diana

  Ik ben dinsdagavond naar het concert geweest. En ik vond het ook zeker een stuk minder dan Rood 2 jaar geleden. De schow was erg mooi. Ook het einde vond ik spectaculair.
  Maar Marco zag er slecht uit. Hij leek oververmoeid. En er was geen enthousiasme en interactie met het publiek. Hij raakte een paar zijn tekst kwijt en probeerde dit te verdoezelen door geemotioneerd te lijken.
  Ik was blij dat er grote schermen hingen. Want ik stond redelijk voor aan maar kon Marco nauwelijks zien. Jammer!!!

    /   Reply  / 
 31. Monique

  Ik ben met mijn moeder gisteren geweest en ik vond het weer super ,voor mij het 5de concert van MARCO,voor mijn moeder de 2de keer.Ach ja mensen hebben altijd wat te klagen.En ja als iemand er minder goed uitziet,en? Heb je dat zelf nooit? De rest van de klaagzang vind ik persoonlijk ook onzin,show was mooi en hij weet er altijd weer een feestje van te maken,ik had zeker wat ‘kippenvel’momenten.Het enige mindere was dat we met de pendelbus op de terugweg een ongeluk kregen,waardoor de ruit van de bus eruitvloog,maar gelukkig behalve iemand met schrammen geen gewonden! Maar Marco; het was weer super ik heb genoten!!!

    /   Reply  / 
 32. Betty

  Ik ben gisteravond samen met een collega naar Wit Licht geweest. We hadden Golden Circle tickets en stonden echt vlak bij het podium. En wat hebben we genoten. Als je de zaal in keek en de tribunes, bijna overal zag je wit. En ik vind het raar dat mensen zeggen dat hij geen contact had met het publiek, dat had hij wel. Hij maakte regelmatig echt oogcontact met zijn fans en ook de andere mensen in de zaal vergat hij niet. Je leest hier wel dat mensen ontevreden zijn en waarmee maar niemand heeft het over het gave einde waar hij door het Gelredome heen vliegt om ook dicht bij het publiek achteraan te komen, de mensen op de tribunes. Ja, het was een concert met een groot aantal rustige nummers maar verdorie, er zijn ook mensen die dat supergaaf vinden. Ik heb in elk geval een geweldige avond gehad samen met mijn collega. En vandaag zit ik op mijn werk in mijn Wit Licht shirt en geniet nog na. Als er iemand tegen mij zou zeggen, ik heb een kaartje over, ga maar in mijn plaats dan zou ik zo weer gaan. Ik heb spierpijn (heb een rotte knie en RSI in beide bovenarmen) maar ik hed het er graag voor over want ik heb genoten.

    /   Reply  / 
 33. Sylvia

  Ik weet niet wat de mensen allemaal zeuren maar het concert was juist onwijs gaaf!
  Het licht, MB en de band waren juist goed!
  Ik vond alleen de gastoptredens minder maar ja dat is ieder zijn eigen smaak. Ik ga daar niet om zeuren omdat het mijn smaak niet is, MB heeft gedaan wat hij leuk vind nou en terecht!!!!
  Het was alleen wel jammer van Arnhem centraal dat er geen treinen meer gingen… nu moesten we gewoon wachten tot half 3 tot iemand ons op kwam halen! Uiteindelijk half 5 thuis, maar we hebben wel erg gelachen!
  En als er mensen zeuren omdat ze het podium niet goed konden zien dan moet je maar volgende keer je hakken aandoen dan kan je over het publiek heen kijken. Ik ben zelf ook niet groot en dat ik daardoor niet alles goed kan zien ja daar ken Marco lekker veel aandoen?!?!?! Beetje rare reacties van de mensen, allemaal domme redenen waarvoor ze het niet leuk vonden!
  Nou ik heb samen met mijn vriendinnen het erg naar me zin gehad en volgende keer ben ik er weer bij en ik hoop dat in het golden circle vak!!!

    /   Reply  / 
 34. Betty

  Ik ben het met Silvia eens maar ik had mijn mening al kenbaar gemaakt. :)
  Voor ons stonden 2 blonde dames, vriendinnen en daie hadden een paar onwijs gave foto’s kunnen maken van Marce, zo recht voor ons. Ik heb haar ook gezegd dat een van die foto’s zo gaaf was geworden.Ikzelf had mijn toestel niet meegenomen en daar heb ik echt spijt van. Misschien dat een van die dames dit leest en mij die foto zou willen mailen: [email protected]
  Andere foto’s zijn uiteraard ook welkom, echt, nogmaals, ik baal dat ik mijn toestel niet meegenomen had

    /   Reply  / 
 35. Marianne de Meijer

  Hallo,
  Ik was maandag 13-10 bij het concert van Marco en ik denk dat qua geluid er wel iets aan de hand was want vanwaar ik zat was het soms goed en soms galmde het.(links vlakbij podium)
  Wel verbaasd over de bovenstaande negatieve reakties. Marco zong gewoon goed. Inmiddels heeft hij zo n enorm reportoire dat hij ECHT niet ALLES meer zingen kan en heeft elke bezoeken zn eigen favorieten. Ook het commentaar hoe hij eruit zag WAAR GAAT DIT OVER????? Hij is begin 40 en de wallen gaan komen.Kijk anders zelf eens in de spiegel bij 40plus. Ik denk dat er echt veel “gelegenheidsfans” waren. Laat die de volgende keer wegblijven dan is het voor de anderen gemakkelijker om aan kaarten te komen. Ik ga zaterdag nog een keer!!! De enige die deze avond weer slecht presteerde was de NS die veel te laat de trein richting Utrecht liet vertrekken waardoor het voor vele ONMOGELIJK was hun laatste overstap te halen. Doe daar eens wat aan!!!

    /   Reply  / 
 36. Jasper

  Marco Borsato is idd een marketing product maar so what? Mensen vinden het leuk, al zijn concerten zijn uitverkocht, hij verdient er een leuk zak centje mee, Global Entertainment ook, goed voor het Gelredome, de mensen vinden de show waar voor hun geld…. DUS WAAR MAAK JE JE DRUK OM!!!!iedereen is er mee geholpen, echt NON Topic dus.

    /   Reply  / 
 37. Rosita

  Halllo

  Sorry maar zijn we niet teveel verwend. Ben bang dat de verglijking teveel gemaakt wordt met Rood. Denk dat weg,dan kom je er achter dat het een goed concert was.Natuurlijk had hij wat meer van zijn nieuwe cd mogen laten horen. Maar een concert bouw je op met nieuwe en oude nummers. Wij vonden het GEWELDIG en zeker de moeite waard. Ging zo weer.

    /   Reply  / 
 38. Pien

  Dat geouwehoer over marketingproduct, en te commercieel, pfff, word ik zo moe van, overal waar geld aan wordt verdiend is commercie en dus marketing..zodra er van n zanger of band n cd in de winkel ligt is er sprake van commercie! En dan de gastartiesten, Daniel Boissevain was fantastisch! En wat betreft Paul Carrack, dat is echt wel n mega-artiest, maar daar moet je misschien 36 voor zijn..Wat er gezegd wordt over die filmtrailer, ik zelf vond het prachtig uitkomen in ‘t nummer ” was mij”. In de Kuip, kreeg je steeds filmpjes van Warchild, goede zaak trouwens! Wij zijn zaterdag geweest en stonden vrij vooraan. En hoe hij eruit zag, jeetje zeg, waar gaat het over, klaagden daarom zo weinig mensen over Madonna? Omdat ze er geweldig uitzag maar bijna alles playbackte!! hij zag er prima uit, en tja, laat ‘m moe zijn, is zijn goed recht, toch? Van de lichteffecten in het podium konden wij niets zien maar die zie ik dan wel op de DVD, waarop ik me nu al verheug. Jammer vind ik het dat er zoveel gezeurd wordt..achter ons stond een stel, zeuren, zeuren, zeuren, maar dan wel voor de show bij het nummer van Rowwen Heze zeggen: hm, geen idee waar hij over zingt, daarvoor moet je zeker uit twente komen…(en dit was maar 1 voorbeeld)

    /   Reply  / 
 39. Remko

  Jammer dat er mensen zijn die vinden dat men niet mag zeuren. Als je etterlijke tientallen euro’s betaald voor een kaartje dan wil je dat je krijgt waar je op hoopt. Als dat dan niet is wat je gehoopt had dan mag je teleurgesteld zijn. Opmerkingen van diehards die vinden dat je het maar moet accepteren is natuurlijk niet goed. Als je naar je mening geen waar krijgt voor je geld dan moet je kunnen klagen.

    /   Reply  / 
 40. Paulien

  Ben 2 jaar geleden naar Symphonica in Rosso geweest, mijn 1e Marco optreden. Vond het schitterend, de sfeer, de nummers, alles perfect (hoewel Marco mijns inziens niet al die gastoptredens nodig heeft). Heb zelfs een 2e kaartje gekocht om nog een keer te kunnen gaan. Had hoge verwachtingen van Wit Licht. Maar het was te commercieel (iedereen weet toch dat Marco in de film Wit licht heeft gespeeld), te weinig sfeer, de nummers waren minder sterk (van album Wit Licht) en het contact met het publiek was voor mijn gevoel minder. Bovendien vond ik dit keer dat het geluid te hard stond, in Symphonica in Rosso kon je Marco’s stem heel goed en krachtig horen, nu werd hij enigszins onverstemd door een te harde bas. Ik heb zelfs propjes in mijn oren gedaan omdat het irritant was. Dit was dus niet het superoptreden van 2 jaar geleden. Hopelijk is het volgende keer weer wat intiemer en minder commercieel en minder bombastisch.

    /   Reply  / 
 41. Paulien

  Natuurlijk zijn er ook positieve dingen te melden en kun je niet elk optreden met elkaar vergelijken, want Marco heeft best een aantal hele mooie nummers gezongen uit zijn begintijd en de verlichting en het decor waren erg mooi, maar ik denk dat Marco niet al die commercie erom heen nodig heeft en gewoon lekker vanuit zijn gevoel moet blijven zingen.

    /   Reply  / 
 42. Bas

  Ik ben ook vol verwachting naar het concert gegaan. Had goede kaartjes dacht ik, maar er viel weinig te zien, je zag in de verte wat beweging. Je was dus aangewezen op de veel te kleine beeldschermen, die ook maar weinig Marco lieten zien.
  Geluid was niet om aan te horen. Veel te veel bas , ik heb en niet alleen ik, maar veel mensen in mijn omgeving regelmatig met de oren dicht moeten zitten.
  Er heerste geen sfeer. Er was veel geloop erg veel onrust. Als er eindelijk even een opleving kwam viel dat gelijk weer in als een kaartenhuis. Slechte gastoptredens, slecht tekst onthouden.
  Lichtshow was mooi, maar daar kwam ik niet voor.
  Ik vind dat gezien de prijs voor een kaartje je mag zeggen dat het bagger was.
  Ik weet dat er mensen zijn die alles mooi vinden als ze maar bij een concert kunnen zijn. Zo ben ik niet, moet wel sfeer uitstralen en dat gebeurde totaal niet.
  Ook al die fragmenten tussen door haalde de sfeer er uit.
  Nee ik kwam van ver, maar bij ons in de bus alleen maar negativiteit en teleurgestelde mensen.
  Ik onderneem dit niet meer.
  Gelredome was gewoon een stap te ver.

    /   Reply  / 
 43. Diana

  Wij zijn gister 18 oktober naar het concert van MB geweest. Ik had er veel zin in, toch toen ik zijn cd hoorde was ik niet overdonderd. We hadden 2 jaar geleden MB ook gezien en het was in een woord fantastisch!! Tja en nu was het echt een tegenvaller. We hadden een mooie plek op de tribune maar er was geen sfeer. Het irriteerde ons mateloos dat er zoveel reclame was. Reclame kijk ik thuis wel. En dan de gasten, tja van Andrea en Lucy naar Huup en Daniel. We verwachten er veel van. Het was jammer dat het zo’n domper was. Wilde eigenlijk al vrij rap naar huis terwijl ik naar alle concerten van Marco ga. Hij had beter kunnen wachten tot de film uit was en volgend jaar een mooi concert op poten zetten. Sommige nummers waren zo saai en het publiek kwam niet in de stemming. Zo ook dat het heel lang duurde voordat marco opkwam, de klapconcerten waren in volle gang. Wat ze bij de krant allemaal zeggen klopt van geen kanten. Mijn advies ga nog eens heen en vraag wat de fans er van vonden. Vind het heel erg jammer want had mij er erg op verheugd. Daar komt bij dat de kaartjes best duur waren, dus dan verwacht je er ook wat van. Jammer het concert vond ik niet leuk!!

    /   Reply  / 
 44. lieke

  We zijn 18 okt naar witlicht geweest. Een groot feest! We waren lekker op tijd, we stonden dus goed. De muziek was super, de band met saxefonist helemaal top. Een decor wat helemaal klopte. We hebben genoten! De mensen om ons heen zagen er ook happy uit. Volgende keer weer!

    /   Reply  / 
 45. Petra Zomer

  Check ook de site van Kevin Smit

  Hij gaat heel erg groot worden!

    /   Reply  / 
 46. Frans van Santen

  Wij zijn zaterdag 18 oktober geweest, vond het een goed concert.
  Ben niet een ecgte fan, maar vind veel nummers vooral ua tekst sterk.
  Snap de negatieve reacties hier niet zo..
  Als ik rond keek naar het publiek had iedereen het naar zijn zin, en waar wij stonden was veel, heel veel sfeer.
  Ja het geluid kon beter, maar dat weet je als je naar een concert in een voetbalstadion gaat.
  Te zeuren valt er altijd wel wat, hoort bij de nederlander.
  Wij en de mensen in onze omgeving hebben een prima avond gehad, het enthousiasme en de passie van Marco en zijn band werkte heel aanstekelijk.
  Volgende keer ga ik zeker weer..

    /   Reply  / 
 47. Har

  ook ik vond het concert een tegenvaller!! SIR was veel mooier, veel meer variatie. ook de nummerkeuze vond ik niet goed…en het was meer een reclamecampgne voor de film..heel jammer!!!

    /   Reply  / 
 48. Anja Lems

  Ook wij vonden het concert tegenvallen! Gisteren geweest met mijn dochter want dat doen wij al jaren naar de concerten van Marco.Het begon al te laat(ja vandaag lees ik op de site dat het om 20;30 begon in plaats van 20:00 uur! Het publiek werd onrustig, wist er blijkbaar ook niets van en het ontaarde zelfs in een fluitconcert! Dat is geen goed begin! Daarbij kwam ook nog dat de tv schermen aan de zijkant van het podium niet echt goed werkte! Daar is toch 75 procent van het publiek afhankelijk van!De show opzich met alle licht effecten was prima! De zang van Marco ook! Zijn stem is voller, mooier maar het contact met de fans was er niet! Jammer! Volgende keer alleen de dvd maar aanschaffen en thuis mee zingen!

    /   Reply  / 
 49. Anja Lems

  Ook wij vonden het concert tegenvallen! Gisteren geweest met mijn dochter want dat doen wij al jaren naar de concerten van Marco.Het begon al te laat(ja vandaag lees ik op de site dat het om 20;30 begon in plaats van 20:00 uur! Het publiek werd onrustig, wist er blijkbaar ook niets van en het ontaarde zelfs in een fluitconcert! Dat is geen goed begin! Daarbij kwam ook nog dat de tv schermen aan de zijkant van het podium niet echt goed werkte! Daar is toch 75 procent van het publiek afhankelijk van!De show opzich met alle licht effecten was prima! De zang van Marco ook! Zijn stem is voller, mooier maar het contact met de fans was er niet! Jammer! Volgende keer alleen de dvd maar aanschaffen en thuis mee zingen!

    /   Reply  / 
 50. C. ten Cate

  IK VOND HET GEWELDIG! Echt Marco!

  SUPER!!!

    /   Reply  / 
 51. okocha

  zaterdag voor het eerst naar MB geweest. SIR leek ons leuker maar helaas toen niet gegaan. Enige kritiek die we hadden was de kleinere begeleidingsband, en dat er géén fluit maar sax gebruikt was bij De bestemming… jammer! ;-)

    /   Reply  / 
 52. niels

  Ik ben maandag 13 oktober bij marco borsato geweest. Ik ben ze alle grootste fan, maar ik vond dit concert toch best tegenvallen. Ik heb in de week daar voor alle concert dvd’s gekeken. Daar is het veel meer een feestje. En dit was erg emotioneel gelegd. Veel zielige nummers, maar het is ook logies, want het concert draait om wit licht en dat heeft alles te maken met die kinderen in het buitenland. Ik hoop wel dat hij de volgende keer een grooter mooier en feestelijker concert maakt, want dan kom ik zeker:D:D:D:D MARCO IK HOU VAN JE!!!

    /   Reply  / 
 53. WuppieArnhem

  Ik ben zaterdag 18 oktober 2008 geweest en ik vond het weer geweldig een super concert.
  Ja het was weer een heel ander concert maar dat vind ik persoonlijk juist erg leuk.

  De sfeer om mij heen was ook goed en we hadden mooi zicht van af de tribune.
  Wat ik wel jammer vond dat Marco er slecht en vermoeid er uit zag maar ja dat is zijn uiterlijk waar je het aan zag.
  Ik heb wel gevoeld dat het uit zijn hart kwam en vooral de emotie die hij had bij het nummer dochters echt geweldig dat Marco dan weer laat zien dat hij zijn emoties durft te tonen aan zijn fans.

  Ik had graag nog een keer gewild maar ga altijd maar 1 keer naar een concert van Marco omdat het anders te duur wordt voor mij.

  Marco ik weet niet hoe je het iedere keer weer doet dat je het plubliek een mooie show en de mooie acts laat zien echt super geweldig was je weer vooral een te gek gaaf einde.

  Geweldig dat je weer een mooie suprise had voor je fans.

    /   Reply  / 
 54. René Sloots

  Ben al heel lang fan van Marco, al vanaf dat hij voor 2 tot 3 duizend man zong. In de kuip geweest, ook SIR. Ik vindt het onzin dat men zo negatief schrijft. Ik ben zojuist terug gekomen van zijn laatste concert. Had al veel negatieve dingen gehoort. Ook dat zijn stem niet goed was. Alles is in mijn ogen niet waar! Hij zong fanatstisch, zijn stem was prima, geluid en licht ook erg goed. (dat kunnen die jongens van de entertainment Group namelijk wel) Ik vondt dus ook deze show fantastisch. Marco ga zo door, ik blijf je opzoeken!

    /   Reply  / 
 55. Linda

  Zaterdag 18/10 naar het Wit Licht Concert geweest met 7 meiden en wij vonden het allemaal toch wat tegenvallen. We waren het unaniem eens over het volgende: Marco zag er superslecht uit (dik, ongeschoren, vette wallen) veel te veel dramanummers (absoluut wel goed en puur gezongen hoor!) Hij maakte totaal geen contact met het publiek (na 3 nummers pas goedenavond gezegd, bijna niet praten tussen de nummers door (leek wel of hij de trein om 22.30 uur naar huis moest halen ofzo, zo denderde het door! Geen enkele opmerking dat hij het leuk vond dat iedereen in het wit gekleed was). Naar ons idee kan hij het publiek veel meer bespelen, maar deed hij er niets mee. Veel te weinig knalnummers (er viel weinig te swingen) en het einde was zeer matig: het vliegen over het publiek was absoluut super, maar vervolgens geen enkele toegift meer gegeven en volgens niet eens netjes gedag gezegd of het publiek bedankt! Wij hebben een superavond gehad, maar meer omdat we er zelf een leuke dag van gemaakt hadden dan vanwege het topconcert (vonden wij dus wel tegenvallen; zeker gezien de vorige ervaring met Symphonica in Rosso). Ook geen super gastartiesten. Paul Carrack absuluut een goede zanger, maar het leek mij leuker dat er een bekende artiest kwam met populaire knalnummers, waarbij het publiek volledig uit het dak kon gaan. Naar ons idee is het dak van het Gelredome er op geen enkel moment van af gespeeld dit keer!

    /   Reply  / 
 56. Mariëlle

  Ik vond Marco en band helemaal super. Ik ben 2 keer geweest en heb hier zeker geen spijt van. De 1e was op 10 okt want mijn vriendin had kaartjes gewonnen via Unive en de 2e keer was 17 okt tijdens de dvd opname. Ik vond ze allebij even goed. Marco zag er inderdaad wel moe uit maar daar heeft hij verder niks van laten merken.

    /   Reply  / 
 57. mike

  Mmm..Ik vond de tien euro voor het parkeren wel errug wel geld om eerlijk te zijn.. En na afloop kon ik ook mn restant verplichte aankoop van 5 Gelredomemuntjes nergens meer inleveren, alles gesloten en dicht..sta je daar met die muntjes..tjingtjing, das lekker makkelijk geld verdienen… toch wel een tegenvaller..volgend jaar maar wat anders opzoeken denkik zo…

    /   Reply  / 
 58. Jeroen

  @mike

  Dat muntjesverhaal is natuurlijk ook je eigen fout… Wij hadden precies genoeg muntjes gekocht!
  Als je geen parkeerkosten wilt hebben moet je met het openbaar vervoer komen. Wanneer je naar een concert gaat met de auto kun je altijd wel verwachten dat je zulke hoge parkeerkosten krijgt!

    /   Reply  / 
 59. Monique

  Ik vond het concert leuk, heb me niet verveeld. En ja, dat klinkt niet erg positief, maar ik ben dan ook geen fan. Het was een leuke avond. Wel viel het me op dat het publiek bij Marco Borsato vooral doorsnee huis-tuin-en-keuken dames zijn die met elk nummer wel willen meezingen.
  Nu thuis luistert mijn man soms de cd, en ik erger me dood! Wat een sentimenteel gedoe, weinig echtheid.
  Maar ik verwijt niemand wat, het ligt aan mij, het is gewoon niet aan mij besteed.

    /   Reply  / 
 60. J

  En ik dacht dat ik de enige was die er geen klap aan vond.. Sjongejonge wat een reacties! Ben blij dat ik dit niet als enige zo heb ervaren! Ik vond het concert ook 3x niks, ben op maandag 20 oktober heengeweest. Marco zag er heel erg onverzorgd uit, en het was eigenlijk gewoon saai. Geen feestje, geen lol, niks te zien bij hem. Zoals iedereen al zegt: Marco goes automatic. Beetje jammer, en vooral zonde van mn geld.

    /   Reply  / 
 61. F

  Vond het concert goed, hoewel ik niet echt en fan ben..
  Vanavond na de film, en verwacht een goede film!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>