Vertrouwd en toch anders: Toppers in Concert 2009

Het is weer zover: Toppers-mania in Nederland. De buzz rondom de concertreeks is dit keer niet zo heel groot, als je het vergelijkt met voorgaande jaren. Dat kan natuurlijk te maken hebben met het ‘maar’ twee keer uitverkopen van de ArenA, waar ze vroeger met gemak het dubbele deden (dankzij sponsoren). Toch denk ik dat de wat mattere aandacht vooral een gevolg is van het Songfestival, nog vers in het geheugen en bijna overexposure. Hoe dan ook; het belooft een gezellig feestje te worden in het Amsterdamse stadion dit weekend. Toch is het niet zo als voorgaande jaren.

Want ja, Gerard Joling is er niet bij. Oud nieuws, ik weet het. Maar het zorgt toch voor een wezenlijk verschil. Geer en Goor waren geduchte sparpartners en konden elkaar – hoe gek het ook klinkt – in toom houden. Dat wil zeggen: nu is er niemand om aan de immer expressieve Gordon wat tegenwicht te bieden.

Nu zijn de meeste grappen op zo’n avond ingestudeerd, dus Gordon, Jeroen en René zullen wel wat bedacht hebben.

Maar er zijn meer verschillen. De Toppers zullen muzikaal gezien nu toch een andere richting opschuiven. Misschien iets minder de over the top feestnummers en wat meer serieuze muziek. Dat is immers toch de inbreng van Jeroen van der Boom. Bij een eventuele nieuwe wissel van een Toppers-lid (daar doen de heren nogal vaag over) kan er opnieuw een muzikale koerswijziging – of eigenlijk afstemming – plaatsvinden. De Toppers als merknaam bestaat in elk geval tot minstens 2012.

Aan gezelligheid zal het vanavond in elk geval niet ontbreken. Als het niet van De Toppers komt, dan wel van de gasten: Rob de Nijs, Robert ten Brink, de finalisten van X Factor en de internationale naam Johnny Logan.

Veel plezier aan een ieder die een kaartje heeft. We vernemen graag hoe het was!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vertrouwd en toch anders: Toppers in Concert 2009

  1. suzan melgers

    Helemaal te gek gister,was de 4e keer,t dak ging eraf,steen goed en geer geen sec gemist! jeroen was lekker en steen goed!! thanks volgend jaar weer!!!!

      /   Reply  / 
  2. Sylvia,Wendy,Kelly

    We zaten op veld voor 72.50eur was dit niet waard normaal stonden er stoelen op het veld en kon je er buiten lopen,we zaten boven en tegen elkaar aan konden niet veel zien,volgend jaar misschien weer of niet.we hadden beter verwacht op het veld

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>