Waylon was Harrie de Hengst uit Telekids

En wij maar denken dat Holland’s Got Talent de grote ontdekker was van Waylon Bijkerk. Niets van waar, zoveel werd gisteren duidelijk in LIfe4You. Carlo Boszhard wist namelijk te melden dat hij Waylon al veel eerder had ontdekt, namelijk in de Telekids-tijd. Waylon blijkt namelijk de tune van Harrie de Hengst te hebben ingezongen, een populair onderdeel van de zogeheten MegaBlubberPowerRace.

Ik denk dat iedereen van mijn generatie het nog moeiteloos mee weet te zingen. “Harrie is de schrik van elke cowboy, Harrie is de allerwildste hengst, …” En dat klonk dan terwijl de kids het zo lang mogelijk probeerden uit te houden op Harrie.

Waylon wist sowieso leuke dingen te vertellen in Life4You. Zo heeft hij heel bewust gekozen voor Holland’s Got Talent en niet voor een Idols of X Factor. “Dan sta je meteen op het podium met goed licht en met publiek. Vanaf de eerste auditie. Publiek kun je niet bedonderden, weet je?”

Waylon stond uiteindelijk in de finale van Daniëlle Bubbermans en verloor van het slangenmeisje. Wat hij wel prima vond. “Ik wilde absoluut niet winnen, dan zat je vast aan een contract van dat programma. Ik wilde me gewoon aan het publiek presenteren en dat is gelukt.” Afgelopen jaar tekende Waylon bij het vermaarde Motown Label in Amerika, waardoor zijn plaat meteen in heel veel landen uitkomt. In Nederland heeft het album Wicked Ways in de top 10 gestaan.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Waylon was Harrie de Hengst uit Telekids

 1. Jordy

  Bij mijn weten was het al bekend dat Waylon die tune had ingezongen? :) Misschien nog niet bekend op NlPop, maar ik wist het toch wel al… :P

  Maar ja, het blijft wel een leuk nieuwtje. :)

    /   Reply  / 
 2. Mies...

  Ja, voor mij is het ook eigenlijk oud nieuws.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>